Политолог: Няма как да има само смяна на премиер

Изборът на министри се прави наново
25 май 2023 20:45, Росен Стойчев
11
Политолог: Няма как да има само смяна на премиер
Снимка: БГНЕС

Не може да има смяна само на премиера, цялата процедура с избор на министри се преминава отново. Всичко се избира наново. Почти сигурно кабинет с втория мандат ще се състави - на 99%. Дали този вариант за ротационен премиер е по-добър от експертно правителство с неутрален премиер е друг въпрос. Всяко нещо, което се договориха, е по-добро от нови избори.

Още по темата
Това каза политологът Юлий Павлов в Нова Нюз.

По думите му местните избори не са вероятна причина за разпад на правителството. "Няма да има противопоставяне на национално ниво, а само на местно. Опасността идва от поставените етикети кой от коя политическа сила е", смята той. И допълва, че Гешев се опитва да забави освобождаването си от ВСС.

За политолога Георги Киряков ротационно правителство беше най-добрият ход от ПП и ГЕРБ. "Към това трябваше да се върви без драматизации. Най-добре да се изпълни целия мандат, който е 4 години, а не 9 месеца. Може да не се стигне дори до гласуване на кабинет, една от политическите сили може да се откаже в последния момент. Политическите сили стигнаха до единственото разумно заключение, като преодоляха вътрешните си съпротиви", обясни той.

Според него главният прокурор е пътник. "Независимо колко дела започне, решенията не се вземат от прокуратурата, а от парламента. Има споразумение на ПП и ГЕРБ да си пазят взаимно имунитетите", подчерта Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: новмандатправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Всеки подценил Българите,всеки работещ за чужди гАсподари,не е успял,векове ни клаха османците,след тях ни убиваха и грабеха руснаците...до ден днешен,и сме тук!и презираме предалите ни и ограбващите ни,клалите предците ни!аз не съм роб на убиец на жени и деца в Украйна за копейки,аз не съм руски е.ич.ар...Аз съм Българче!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
има как,има Световен опит,останалото е руска пропаганда с цел разрушаването на България!ако герб не са троянски на руснаците има как,ако са ще платят цената,живеем в Глобален!
6
1
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 10 месеца
Да, изобщо, ама изобщо не е честно само двамата даса премиер и премиерка. Трябва и другите лидери като тях да се РОТИРАТ. За да им е по-лесно, може и няколко правителства да си направят. Така ще се уредят всичките с министерски заплати. Проблемът е, че няма пари. Дори и в бюджета няма. Даже и в БНБ вече свършиха. А и печатницата им се е повредила.
5
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Няма ка да има и правителство без премиер. Това е ясно. Не е ясно само като се ротират, кой ще е първо отгоре. Денков или Габриел. Няма значение, те после ще се си сменят местата. Но пък, като ще се сменят премиерите, ще трябва и министрите им да се ротират. Такава е нормалната човешка логика.
4
1
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 месеца
Трябва да се отървем от Корупцията .Трябва Гешев да си отвори Устата . Вече убиха Къро в ЮАР .Няма как България да има Бъдеще с имената на днешните и предишните Депутати- всички са с Престъпления които се наказват с присъда от 10 до 20 години Затвор в Белене. За Критиците - Белене е Действащ Затвор за Корупция и Кражби , 2023 .
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама не е честно така само Мария Гаргамел и Денков да са премиери. Трябва и Тошко, и Костя Копейкин, и Слави, и Корнелия Нинова, и Бабикян също да са премиери. Това е истинско ротационно правителство, всички подред трябва да ви управляват.
2
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
На тия кухавели не им давам и 3 месеца... ===))) уплашиха се от Възраждане и господарите им наредиха кабинет... Ще има пълно фиаско, щот те не могат да се понасят...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още по добре по малко ще крадат като знаят че след тях идват други