Вежди Рашидов за Борисов: Той заслужава похвали

НС не събра кворум заради липсата на депутатите от ГЕРБ
25 май 2023 11:53, Нели Христова
36
Вежди Рашидов за Борисов: Той заслужава похвали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Симпатизанти и депутати от парламентарната група на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата в знак на подкрепа на лидера на политическата формация Бойко Борисов, който се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по разследването, известно като "Барселонагейт", и - както съобщи прокуратурата по-рано днес, друго производство по сигнал от гражданско сдружение.

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум. Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията.

"Ние имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде намалено, да бъде превърнато в малцинство", заяви Томислав Дончев и добави, че това не трябва да се позволява. Той подчерта, че от една страна ще показват подкрепата си към Бойко Борисов, от друга страна несъгласието си от всичко, което се случва в парламента, извън парламента.

"В крайно сметка политиците са граждани, граждани с повишена мощност", отбеляза Дончев.

"Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта, че лидерът на ГЕРБ е невинен. "От това, което знам за него, той е един човек, който заслужава похвали, затова, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много", заяви той и посочи, че така не се прави в държавата.

"Да демонстрираме решителност против опитите на някои институции да се мешат в работата на НС. Имаме ясно оформено мнозинство, което е готово да подкрепи съдебна реформа. Всичко това, което се случва, е опит това мнозинство да бъде превърнато в малцинство. Това не трябва да се позволява. В крайна сметка политиците са граждани с повишена мощност”, каза Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 11 месеца
Промяната прибраха 12 милиарда
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
кога успяха да принтират и раздадат тениски с лика на бащицата
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичкото *** на амбразурото.Защитават Лойко.
6
3
 
20
 
! Отговори
aha преди 11 месеца
Бивш председател на НС е снижен до платен протестър. Закривайте я тази с*в*инщина вече........
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, сега ще го изкарат света вода не напита!! Затова са го извикали в цирка!!
4
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
ПОХВАЛИ , ЧЕ РАЗОРИ БЪЛГАРИЯ 3 МАНДАТА И НИ ВКАРА С 30 МИЛИАРДА ОТ КОИТО 20 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ДЪЛГОВЕ ПЛЮС ПЛАТИХМЕ НЕУСТОЙКА ЗА БЕЛЕНЕ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА И НЯМАМЕ И БЕЛЕНЕ ЩОТО РАЗТРОГНА ДОГОВОРА С НАДЕЖДАТА ДА СКЛЮЧАТ НОВИ ДА МУ ПЛАТЯТ ПОД МАСАТА 10% ЗА СКЛЮЧВАНЕТО! И БОРИСОВ ОЩЕ НЕ Е В ЗАТВОРА СЛЕД КАТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДАДЕ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА КАК СА ПЛАТИЛИ 10% ЗА БУЛГАРТАБАК ЗА ДА ОДОБРИ СДЕЛКАТА! 20 МИЛИОНА ПРЕВЕДЕНИ НА БОРИСОВ! БОРИСОВ Е С ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви негодници ви управляват, отнесени от войната дървета и пияни вишни.
2
2
 
18
 
! Отговори
ИВАН преди 11 месеца
КОЛКО МНОГО БЕЗ ДЕЛНИЦИ И КРА ДЦИ НА СНИМКАТА!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще го пофалим га влезе в затвора и сготви едно хубо банкенско печено