Нинова: Целта на ПП-ДБ-ГЕРБ е да завладеят държавата, коалиция на задкулисието

Превръщали се в пералня на Бойко Борисов
Обновена: 26 май 2023 14:24 | 26 май 2023 13:08, Камелия Цветанова
197
Нинова: Целта на ПП-ДБ-ГЕРБ е да завладеят държавата, коалиция на задкулисието
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че се опитват да завладеят държавата и са се отказали от националния суверенитет.

Тя обвини двете коалиции, че са вкарали спешно на второ четене промените в НПК, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор, с цел да го отмени КС и те да завладеят държавата и да продължат по старому.

"От БСП напускаме пленарната зала и няма да участваме в това заседание, което представлява кулминацията на задкулисието", скочи червената шефка.

"Коалицията на омертата затвори дебата по най-важната тема – реформата в съдебната система, но след това, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на ПП- ДБ, можете ли днес да продължите сякаш нищо не се е случило? Ситуацията не е същата, защото от тези записи става дума за отказа от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, става дума за скритите имунитети", обвини Нинова.

Според нея България е замесена в международен скандал, защото на записите се чувало как председателя на ЕК и лидери на страните от Г-7 окозвали оказвали натиск за съставяне на правителство.

„Това не е поредната, а 10 черни точки върху България. Как те ще погледнат на обяснението – ще ви пуснем в еврозоната, но измислете как да нарушите правилата, за да влезете, защото не сте готови и не отговаряне на условията? За пореден път сложихте България на дъното и после да не кажете, че някои друг е виновен, защото вие евроатлантиците съсипахте евроатлантическите ценности с такова поведение. Става дума още и за отказ от национален суверенитет с изречението – сменяме шефовете на службите и това е съгласувано с посолствата“, каза Нинова.

Тя определи ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС още като коалиция на имунитетите.

"Шокирана съм, ако Христо Иванов го е казал, че специална комисия ще тупа 6 месеца топката, за да бъде сменен Гешев. Днес станахме пералня за Борисов и миялна. Целта е да се направи промяна в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, да се покрие Бойко Борисов и правителството да мине. Чрез промените в чрез НПК вие правите парламентарен преврат“ Много преди ПП да ви има, сме казали, че Иван Гешев трябва да си ходи, реформа в съдебната системата трябва да има, но не с целта, която вие си поставяте и тя е да изперете Борисов, да си пазите имунитета, да сметите Гешев с Пешев и които са ви удобни, това ви е целта, а не е истинска съдебна реформа“, обвини още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква Русия мешате с партии назначени от Сорос от 1990г?То не са фондации,то не е чудо .Планът Ранът да не е на Русия случайно невежи същества?
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Алеко Константинов--Отговор : В тоя апатамент е и детето на другарката от Герб - Цецка Цачева , заедно с детето на Нинова , която пък се дотътри от ДСБ-Костов , и няма нищо общо с БСП ! Всички политици така са се овъртяле , също и като Биков , Гърневски , и подобни ''величия'' в герб . СЛАВА ВАМ , СПАСИЛИ СЕ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО , В герб !
65
3
 
5
 
! Отговори
Браво преди 11 месеца
Нинова!Тези са способни на всичко само и само да вземат властта!
64
5
 
7
 
! Отговори
Гери преди 11 месеца
Копейковци газта тече ли? Ха,ха,ха!
63
1
 
10
 
! Отговори
Алеко Константинов 2 преди 11 месеца
... Освен това , Другарко Нинова , вие бяхте от СДС , ако не се лъжа... Нали така?!?! И изведнъж. Ей така... Случайно.... "Обърнахте лопата" ... И станахте Шеф на отсрещната страна - БСП?!?! ........ Как стават тия "Работи" , Другарко Нинова?!?! Защото те са много НЕясни за хората с МОРАЛ!!!.......... ?!?! Обяснете ми , ако обичате , Другарко Нинова?!?!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой е този Руди Гела, когото днес всички обсъждате?
61
2
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 месеца
Изобщо не прочетох Нинова. И те се мъчат от 15 години да завладеят държавата , ама не им върви баш.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Како не управлявате ли вие с ППи ДъБъ ,Америка за България и тнт?Нещо се правиш на ощипана мома,достойна ученичка на Иван Костов .БСП е завладяна от Козяк също.
59
2
 
8
 
! Отговори
Ива преди 11 месеца
,,Севтице" Корнелия,онзи ден 100 пъти повтори,че ще бъдете опозиция,днес нахъсана със злоба,омраза дрънкаш друго,.Ами като ще сте опозиция ще пазите държавата да не бъде завладяна,това ви е работата .Ако се надявате,на трети мандат ,още едно доказателство ,че имате проблеми с главите
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирчо искали да правят правителство без ДПС и БСП. Не може така. Това не е ставало от 20 години.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Останахте без власт със Славчо и сега ще започне едно плюене! ВАС ДА ВИ НЯМА НИКЪДЕ !!!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До къде са? Раковски,Ботев,Левски,Стамболов,Захари Стоянов да ни отърват от Русия!?
55
1
 
6
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 11 месеца
Другарко Нинова , след като много знаете да говорите. Искам да попитам - С КАКВИ ПАРИ... С ПАРИ , ИЗКАРАНИ ОТ КАКВО? Сте купили на сина Ви - Луксозен четиристаен апартамент в луксозен квартал из централната част на Ню Йорк?!?! Искам да знам ОТ КАКВО са парите за такъв лукс , защото съм сигурен че никак НЕ са малко! Не съм чувал да имате проспериращ Бизнес - Дори водите БСП към огромна дупка , от години! Не знам да сте й именит спортист или известна певица... Така че... ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ?!?!
54
1
 
5
 
! Отговори
5221 преди 11 месеца
Крайно време е да се запише в Конституцията, че за настоящият период от нашата неистория, правителства се редят само на "Козяк" и така всичко е законно.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борбата м/у партиите е : КОЙ ДА ПРИСВОИ ЕВРО-ПАРИТЕ КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ ,... иначе всико е : ШМЕНТИ-КАПЕЛИ !Никой не мисли за държава и народ !
52
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Личи си , че дълбоко сте навлезли в теория на конспирацията.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въпроси към герб и ДПС : ИНТЕРЕСНО , защо в другите бивши комунистически държави / всичките, освен Бг/ , НОВИ ЧЛЕНКИ в ЕС , няма по-ниски МИНИМАЛНИ пенсии , от 600 евра , и заплати под 1 600 евра ... Защо ни пробутвате от герб и ДПС , че пак в Бг ще има ''ПРОСПЕРИТЕТ '' ....
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 7 Фърга,че е аут!
49
4
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 11 месеца
Герб са европутинисти, маскирани като келепир ЕНП, за да усвояват европейските пари! Атлантик е Кирил Петков, но не е европеец!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я стига лая ***. До вчера ри водеше преговори с ББ. Обръщаш се както ти е кеф.