Нинова: Целта на ПП-ДБ-ГЕРБ е да завладеят държавата, коалиция на задкулисието

Превръщали се в пералня на Бойко Борисов
Обновена: 26 май 2023 14:24 | 26 май 2023 13:08, Камелия Цветанова
197
Нинова: Целта на ПП-ДБ-ГЕРБ е да завладеят държавата, коалиция на задкулисието
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че се опитват да завладеят държавата и са се отказали от националния суверенитет.

Тя обвини двете коалиции, че са вкарали спешно на второ четене промените в НПК, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор, с цел да го отмени КС и те да завладеят държавата и да продължат по старому.

"От БСП напускаме пленарната зала и няма да участваме в това заседание, което представлява кулминацията на задкулисието", скочи червената шефка.

"Коалицията на омертата затвори дебата по най-важната тема – реформата в съдебната система, но след това, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на ПП- ДБ, можете ли днес да продължите сякаш нищо не се е случило? Ситуацията не е същата, защото от тези записи става дума за отказа от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, става дума за скритите имунитети", обвини Нинова.

Според нея България е замесена в международен скандал, защото на записите се чувало как председателя на ЕК и лидери на страните от Г-7 окозвали оказвали натиск за съставяне на правителство.

„Това не е поредната, а 10 черни точки върху България. Как те ще погледнат на обяснението – ще ви пуснем в еврозоната, но измислете как да нарушите правилата, за да влезете, защото не сте готови и не отговаряне на условията? За пореден път сложихте България на дъното и после да не кажете, че някои друг е виновен, защото вие евроатлантиците съсипахте евроатлантическите ценности с такова поведение. Става дума още и за отказ от национален суверенитет с изречението – сменяме шефовете на службите и това е съгласувано с посолствата“, каза Нинова.

Тя определи ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС още като коалиция на имунитетите.

"Шокирана съм, ако Христо Иванов го е казал, че специална комисия ще тупа 6 месеца топката, за да бъде сменен Гешев. Днес станахме пералня за Борисов и миялна. Целта е да се направи промяна в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, да се покрие Бойко Борисов и правителството да мине. Чрез промените в чрез НПК вие правите парламентарен преврат“ Много преди ПП да ви има, сме казали, че Иван Гешев трябва да си ходи, реформа в съдебната системата трябва да има, но не с целта, която вие си поставяте и тя е да изперете Борисов, да си пазите имунитета, да сметите Гешев с Пешев и които са ви удобни, това ви е целта, а не е истинска съдебна реформа“, обвини още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
от бузлуджа преди 10 месеца
абе импексова , остави политиците да се занимават с политика , ти ходи да се снимаш с козички и да обещаваш светлото бъдеще което вие сте щели да съградите .
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещата в записа са много зле.Не знам как ПП и ДБ ще продължат.Имам предвид как ще застават пред хората.Нещата са толкова брутални, че дори журналистите в залата запазиха мълчание след края на записа.За първи път виждам такова нещо.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички всички бг стамаха еврояничере и дават влас на други ерочничере или на турците и ромите.
84
2
 
2
 
! Отговори
Ступорев преди 10 месеца
Един ешек да беше председател на БСП щеше да вземе повече гласове на изборите.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова е от малкото, които говорят без да се страхуват от това какво мислят началниците..
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Права е!
81
5
 
8
 
! Отговори
Серьожа Пичаков преди 10 месеца
Другарко Нинова, а синчето ти защо е при лошите американци, вместо да работи за велика расия?
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От червени престъпници акъл не искаме!
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А целта на Нинова и БСП е да превърне България в Задунайска губерния.
78
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Най-тъжното е, че лъсна с пълна сила какво е нивото на българската политика. Да си позволиш такива думи пред деветки хора, които не са ти майка или брат. При ясното съзнание колко много кръгове се борят за власт в момента. Какви последствия може да има изтичането на информация. И пак, за съжаление, това не е само от глупост. Политиците знаят, че са всевластни, незаменими. Просто защото алтернатива няма.
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова, както винаги е неудобна за властимащите!
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Егати комунистическият номер:Герб и ПП-ДБ , прецакаА всички !Ами Нинова , местата вече за заети , ти си аУт !
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова ,която беше член на СДС ,да не цвилии от коневръза.Защото управляваше с тези.Не ни е къса толкова паметта.Пак иска да излезе суха.
74
0
 
6
 
! Отговори
Ама преди 10 месеца
Теленовелата богатите също плачат
73
2
 
3
 
! Отговори
Срам преди 10 месеца
Интересува ни за тина тьрньр а не за тези
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП баджанаци, знаем че мило и драго давате за Клета Майка България, но не ви заслужаваме. Ние избирателите знаем, че сте умни,красиви,можещи и знаещи, но някак ще оцелеем и без вас.
71
1
 
7
 
! Отговори
Ама преди 10 месеца
Пьлна тьпотия както в ергенът
70
0
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 10 месеца
Тая съвсем ИЗ фиряса,досега всеки път заявяваше че тая държава е завладяна и управлявана от ГЕРБ,питам за какво ново завладяване на държавата говори?И на партийния съвет ще има,тия дето владеят държавата се готвят да завладеят държавата,тъпотии от ИЗ духана лелка
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова я е яд че няма да кълве ако се коалират.
68
1
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
До Алеко Константинов 63 Нинова не е известна певица , но е известна мр-ъс-ни-ца. От там са парите.