Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да има редовно правителство, ПП,ДБ трябва да предложат кабинет от експерти, които да избере Мария Габриел, като премиер. Никакво друго, иначе, избори. Инатът вече няма да помогне на ПП,ДБ. Не са в позиция да го практикуват. Точка.
87
5
 
3
 
! Отговори
Нормални преди 10 месеца
Мосад е руска еврейска организация за контрол на хора удобни гледат гепат какво искат и пари правят търговците на дребно идеи,хора,учени,политици,лекари,Мосад организация ги контролира пирамида на комтрол некви затворник ром ромка под домашен арест използват военните контрол на всички пари за всички всеки доволен работа,позиции,пари,имоти,часовници,трябва ромските деца са добре българи не ги интересува фашистките роми на върхана пирамидата на Мосад не ви представляваме
86
2
 
1
 
! Отговори
Нормални преди 10 месеца
ром президент като обонго в Фаш ви пласира кокаин и *** деца децатас и Мосад президенти,министри Мосад цифри Мосад организация оргии секс,кокаин за мръсния бизнес задкулисен ги използват ,,добрите евреи,, сатанато,изкуствен интелект за по добре пласиране на бизнес,контрол на политици чадъри на интернешанал бизнес Саудитска Арабия Израел са съдружници Москва евтини *** шпионки на всички нива пирамида се държи на такива евтини корумпирани корумпирана организация Мосад сатанисти Холивуд
85
9
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 10 месеца
Това, за което госпожата говори, е моделът Радев в действие: завист, злоба и омраза. Това е което донесе Радев на България.
84
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
гледаме вече три години заговора на РР известен още 'Крим е руски' срещу българите
83
6
 
7
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Правилно наглостта няма граници.Да им се забрани Европата пътят им София - Москва
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
превод : другари, комунистическата народна република е под заплаха !
81
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев най вероятно е знаел за записа ,и умишлено бави мандата за да разтури уговорката между двете партии и да няма прозападно правителство.Руска слуга и продажник
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.Абсолютна наглост.Първо БКП /БСП оттегли подкрепата си за правителство ,след това Радев умишлено бави мандата като се изкарват компромати да бъде разбита договорката за прозападното правителство .
79
4
 
12
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Уж вървим по правият път но някой все дърпа кервана у лево у лево в канавката а се пишете големи европейци.Големи фурнаджийски лопати сте
78
2
 
1
 
! Отговори
Нормални преди 10 месеца
добри наркотрфиканти роми ромки да пазим децата ромски нема кои пласират бела стока кокаин от каин извън Божието Лице некои американски на ти с Бог използвайте ви избелват минавате за бели *** гнусни острови,летни стаи на море,часовници драконовси бизнес,ама сте за ада корумпирани дървета
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.Безбожна наглост !!!!!Заговорът е от страна на комунистическите сили,първо БСП /БКП се отказва да подкрепи правителство като цяла седмица разправя как ще подкрепят кабинет.След това Радев съзнателно бави мандата и се вадят компромати за да се разбие уговорката за про-западно правителство .
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заговора го извърши преди години президента, резултата е на лице, няма държава, но ще дойде и вашия ред!
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Йотова, а ние имаме ли Българска държавност?
74
1
 
2
 
! Отговори
сатанистка ау преди 10 месеца
Свещения вертеп хубава книга вертеп,ама свещен кокаин,ама кокаина е бял и свещен па ромка кокаин ром кокаин ромки клюкари злобни все някои им криви вие сте криви президент кокаин Добринка Фаш ромка мечта да пласирам кокаин,деца,оргии,президент на кокаин и в ада за ада всички роми ромки кокаин
73
0
 
2
 
! Отговори
Амонимна преди 10 месеца
Хах. Има клипчета в мрежата как се създава държава и като гледам броя гледания, не се и изненадвам.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Йотката е най-добрата виц-премиера след Тошо кавалджията и Наско Семерджиев - дедото.
71
1
 
4
 
! Отговори
Джони вертеп Рим преди 10 месеца
затова главен прокурор президент,миснистри ходят в Фаш ядат баклава при ромите ромска кока *** на предкулисие чадър червен *** кока за Изток кока Запад кока юг кока север кока мока па добри хора браним добрите извратености на роми ромки американски откачалки
70
12
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Голяма злоба към руснаците... Нас от 34 години ни дърпат конците от козяк, а не от Кремъл!И е смешно когато искаме да оправдаем местната ни политическа и организирана престъпност с Русия.
69
0
 
3
 
! Отговори
ебана кокаинка преди 10 месеца
кокаин президент Добринка се оплаква на кокаин ром фашист не му дреме на тоа ромски кокаин откачалки