Сачева: Преговорите са замразени, а не прекратени

За да има кабинет, били нужни експерти
59
Сачева: Преговорите са замразени, а не прекратени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"За да има редовно правителство, то трябва да бъде стабилно. Не може да се даде цялата власт на 37 души, колкото са депутатите на ПП. ... Ние сме 69 народни представители, ПП-ДБ са 64. За да може да има стабилно мнозинство, то трябва да подкрепя политики и действия на изпълнителната власт, които да са обществено полезни и приемливи за каузите и идеологиите на отделните партии. ... Трябва да се изведат големите задачи пред България. За да има редовно правителство, трябва да бъдат излъчени експерти, които да са взаимноприемливи и за двете парламентарни групи - и на ГЕРБ-СДС, и на ПП-ДБ,  че могат да свършат задачите, които ще им бъдат възложени". 
Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева и отново подчерта, че преговорите са замразени, а не прекратени, защото пред страната има важни задачи, които не могат да бъдат решени без редовно правителство.

"Най-доброто за България е да има стабилно редовно правителство. ... Това е държавническото, мъдрото, отговорното решение, от което може би ще пострада имиджът на някои политически партии, включително и на ГЕРБ, но това решение трябва да бъде взето и си струва да бъде взето. Ако колегите от ПП не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички рискове от това", посочи тя.

"Трябва да бъде зачетен вотът на българските избиратели. Трябва да се даде възможност политическите страсти да се уталожат и да има ясни разговори какви ще бъдат основните задачи пред едно редовно правителство с ограничен мандат - ПВУ, Шенген, еврозона, по-плътна евроинтеграция на страната. Те трябва да бъдат изпълнени от хора, които имат нужните качества да го направят. Това са нашите условия. Ние даваме възможност на ПП-ДБ да преосмислят позициите си към момента. ... Очакваме да чуем какво е общото мнение на ПГ на "ПП-ДБ", а не единствено и само отделни гласове от ПП", обясни още тя.

По думите на Сачева, когато се говори за големите политически задачи пред България, Мария Габриел е човекът, "който има както капацитета, така и подготовката, контактите и политическите качества, за да ръководи изпълнението на тези задачи".

Според нея Габриел трябва да е първият ротационен премиер на страната.

"Не сме си представяли нито мащаба, нито начина, по който ПП си представят да упражняват властта", каза тя и уточни, че по време на преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ не се е говорило за неща, които се чува на записа на НС на ПП, че са обсъждани.

"Нито се е говорило за това, че ще се правят мащабни чистки в държавната администрация, нито се е коментирало това, че няма значение как ще се упражнява властта - законно или незаконно. Служби, посолства - всичко това, което чухме, за нас беше потресаващо. Това бяха едни скандални факти, които бяха изнесени",каза тя.
Деница Сачева беше категорична, че никой в ГЕРБ не се страхува от прокуратурата, но се притесняват от т.нар. дела на трупчета.

Тя потвърди, че никой в партията не е бил уведомен за прекратяването на досъдебното производство, свързано със снимките на чекмедже с банкноти евро и златни кюлчета, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.


59
Още по темата: Деница Сачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сачева: Преговорите са замразени, а не прекратени... Тоест, ОПГ-тата ще се снишат, да позабравим гафа им, а после ще си продължат както винаги правят - продават България
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скумрията от Брюксел, Маре Гардеробиер, сега замразена ли е, или е прясна? Питаме пробутвача от витрината на ГЕРБ с рибоците балъци?
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая е много нагла и няма нищо общо с бълг интереси
40
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 3 месеца
САЧЕВА, НЕ СЪЖАЛЯВАШ ЛИ ЗА ГРЕШНИЯ СИ ХОД?
39
0
 
5
 
! Отговори
ох малиии преди 3 месеца
САЧЕВА И ОБЕКТИВНОСТ = ВЕРОЯТНОСТТА СЛЪНЦЕТО ДА ЗАЛЕЗЕ НА ИЗТОК!!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До кога ще чакате......юни дойде, бюджет няма?
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Maхнете вашата фашистка скумрия и ги подновете! Мара Гаргамел не може да е премиер!
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По опасен от Радев и практиките му за България няма. Достоен наследник на Доган. При разбойника от Банкя поне Световната банка ни даваше перспектива.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде всички в един глас кажете ,че всичко е замразено освен Заплатите на 240 .хрантутника
34
0
 
9
 
! Отговори
Сега преди 3 месеца
Щом са замразени а не прекратени посаветвай твоя колега да не ръси глупости
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сачева преговорите не са нито замразени, нито прекратени те просто вече са опасни за България. ПП трябва да бъде отстранена от българската политика.Това са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ хора.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой ще ви чака да се замразявате и размразявате , айде избори и двете партии в коша
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно синхронизацията с посолствОто е прекалено стриктна, щом се преговарят...
30
1
 
15
 
! Отговори
Сачева, преди 3 месеца
Във всеки град,с кмет от ГЕРБ,всички общински институции и постове са заети от калинките на ГЕРБ.Нямаш достъп до общински поръчки,ако не си близък до ГЕРБ.При кметовете от ДПС пък си действат те.Какво се правиш,че не знаеш това?
29
2
 
12
 
! Отговори
Размразявай преди 3 месеца
Не може да прекратите нищо, щото не решавате вие.Вие сте едни обикновени марионетки, които изпълняват указания.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До дд - Бойко, как кой
27
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
СЪВСЕМ ОТКРИТО СИ КАЗВА, ЧЕ АКО НЕ СЕ ДАДАТ ЧАСТ ОТ МИНИСТРИТЕ НА ГЕРБ НЯМА ДА ИМА ПОДКРЕПА! ЕКСПЕРТИТЕ-МИНИСТРИ ТРЯБВА ПОНЕ ЕДНА ТРЕТА ДА СА ОТ ГЕРБ ИНАЧЕ НЯМА СДЕЛКА :D
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Виждаме как се прави нов бардак със стари гурви по заповед на Щуката. Разбира се, Боко съзнава, че сега ПП са опрени до стената, знаейки, че на нови избори ще бъдат наказани така, че повече няма да имат думата, и им извива ръцете. Или да се съгласят на неговите условия и да имат някакво участие във властта чрез общо правителство, или да отиват на нови избори - т.е в небитието. Така че ще гледаме още по-нечистоплътен цирк.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи да правиш бизнес с престъпници е престъпление, но да правиш политика с престъпници (ПП са такива според вас) не е престъпление. Брех, трябва бърже да стана политик.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали казаното в записа беше НЕДОПУСТИМО ***?