Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои

Те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа
29 май 2023 13:09, Нели Христова
162
Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои
Снимка: БГНЕС

Първо, всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под прякото оперативно ръководство на МС, в лицето на министър-председателя, а не на президента, заяви президентът Румен Радев в Ново село.

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, добави той.

"Сега ПП искат да обезглавят това ръководство базирайки се на някакви посолства – това са пълни глупости. Много епитети се изказаха за тези записи, но те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа. Това води до изтъняващо доверие, а без това доверие няма как да постигаме национални амбиции и аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не коалиционните споразумения, а да преосмислят дълбоко политическия морал, принципите и начина на правене на политика, призова още държавният глава.

"Алабализмите не са мой прийом, но очевидно те са такива на други хора", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали, точно Радев смени службите със свои хора, веднага, след като бе избран? Тази чистка продължи и при Рашков, соцследователят, който продължи да "изчегъртва" службите и МВР, където постави свои хора, на ПП,ДБ, връщайки комунизма.
61
7
 
6
 
! Отговори
Червенушко преди 10 месеца
Браво на Радев ,Възраждане (на Русия) и БСП(БКП) единствено те носят под ризите тениски с Рускота знаме!
60
3
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
А КОЙ КАЗВАШЕ: " АКО ВСИЧКИ МИНИСТРИ БЯХА КАТО КИРИЛ ПЕТКОВ...!" в смисъл на ВЪЗХВАЛЯВАНЕ. ПРИ ТОВА - НЕЗАСЛУЖЕНО. А СЕГА - ОБРАТНОТО. БИЛИ ШАРЛАТАНИ. И народът го разбра, ама късно! Точно Ти участваш в Заблудата!! Поне се покай!
59
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане е руска партия, чийто лидер Копейкин, е откраднал партийните субсидии.Не ми ги хвали. Никой не е помогнал толкова много на България, колкото ЕС и НАТО. Без тях, сега щяхме да бъдем руска военна база, командвана от Белград.
58
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 10 месеца
Да, ама не... Няма как ,,службите" да са на някого; по-скоро разните временно пребиваващи във властта са на подчинение на ,,службите". Защото това са си същите ченгета от ДС, т. е. от КГБ/ФСБ. А др. Радев е креатура и пРезидентура на др. Решетников. Следователно всички тези чужди агенти са подчинение на ул. Лубянка в Москва. Другарю Радев, хайде да не се лъжем, занем кой ви дърпа конците и откъде...
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Службите не били под негово ръководство - хехехехееее! Не знаехме, че Радев бил такъв майтпчия!
56
3
 
4
 
! Отговори
Мафията убива преди 10 месеца
"Вече става ясно, че състоянието на правосъдната система по върховете е много тежко. Вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов говореше страшни неща имало паралелна частна структура за проследяване, водена от главния прокурор Иван Гешев.
55
1
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Не може да се прави Ала Бала само с ЕДИН участник!!! Затова се казва Ала - Бала !
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо им казва шърлатани на ПП? Да не би да са шътнали Пловдивския панаир?
53
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко са простии елементарни п*ките на Сорос и Козяк да мислят ,че Радев е (човек)на Москва.Радев е завършил обучение по политически въпроси в школа Максуел в САЩ.Същия играе ролята на (добрия)във филма със сценаристи и режисьори от Козяк.Ако не беше така ППДБ-ЛГБТ щяха ли да го подкрепят за втори мандат на президентските избори след като се разбра,че всичко което правят е съгласуано с посолството. В България има Възраждане от една страна и вскчки останали все мекервта на САЩ и Брюксел .
52
2
 
18
 
! Отговори
Помнещ преди 10 месеца
Само аз ли помня, че след като назначи Шарлатаните, Радев ги научи да газят Конституцията, да са брутални в лъжите, да газят законите и институциите ,и да не носят никаква отговорност ? За всичко щял да бъде виновни Борисов и Гешев, а Радев е чист, като девствена мома ? На всички им писна от този нелеп сценарий!
51
4
 
11
 
! Отговори
РАБОТЕЩ ЧОВЕК преди 10 месеца
Радев от доста време управлява страната,защото той назначава МС.Но не казва как този МС прие членовете на бордовете да си увеличат заплатите, далаверите в енергетиката и пр.Той възприе Пиара-Севди.Казва на мисирките какното казва и си тръгва.Той е най-големият виновник за свалянето на правителството.Вижте,че за мутри вече не говори,а 12г.трудно могат бързо да бъдат поправени.Да се прави на светец е нахално.Ако само малка част от това,което изнася "Афера"-този не е читав.
50
8
 
7
 
! Отговори
Корнел Нинов преди 10 месеца
Радев един от най достойните членове останали от БКП!
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 42 Радев не е спрял досега и една пратка за украйна, не се е възпритивил на американско присъствие в България////Няма право да спре, защото има решение на НС. Членка сме на НАТО и САЩ са ни съюзник.Неговите правителства отказват да дадат на Украйна танкове и самолети, нещо което направиха Полша, Словакия,Македония, а Чехия и Румъния бронирана техника. Радев работи България да е най-слабият съюзник за страните от НАТО.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той хубаво си приказва, ама ще им дава мандата. Е, кво да говорим повече!
47
10
 
13
 
! Отговори
Червенушко преди 10 месеца
Пирин обещал Руско гражданство на Радев след края на мандата му за цялостния му принос в защита на Руските интереси !
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
45 Радев, както и ПП,ДБ служат на този, който им дава постове, и пари, независимо, откъде идват те.
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е американска колония и всички са на отчет там, дори възраждане. Аман от контролирани партии и президенти. Гръм да ви удари всичките. Господ да ви убия, съсипахте всичко.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
40 Проблемът не е само в "съгласуване в посолството", а това че именно, "посолството" ни натресе самонадеяни и нагли некодърници във властта, като Кирил Петков, Асен Василев. Лена, Лорер, Христо Иванов, Атанас Атанасов и компания. Които са свързани с Маджо, Нексо, Бобокови, черепа, Цв.Василев...
43
1
 
19
 
! Отговори
д-р Радева преди 10 месеца
Адаша по фамилия да каже кой му предложи шарлатаните за министри в служебния кабинет. Там е генезиса и разковничето на това което наблюдаваме тези дни.