Военният министър: Отливът в армията е голям

Трябва да се мисли и за стимули, посочи Димитър Стоянов
29 май 2023 16:37, Красимир Ангелов
102
Военният министър: Отливът в армията е голям
Снимка: БГНЕС

Отливът в армията е голям, трябва да се мисли и за стимули. Това заяви на военния полигон "Ново село" министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Той подчерта, че стимулите могат да дойдат само с нов бюджет, а в противен случай модернизационната система в армията ще стопира.

„Процедурата за придобиване на бронирани машини на пехотата върви с усилени темпове, очакваме обвързваща оферта и се надявам до края на годината да имаме договор. По този начин най-малкото, което ще се постигне, е допълнителен стимул и желание за служене в редовете на Сухопътни войски", посочи той.

Военният министър, заедно с президента Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, присъстваха на ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“.

"За пореден път доказахме, че нашите военнослужещи са способни, въпреки различието в техниката, да работят с нашите партньори. То постигна своите цели за сглобяване на един многофункционален батальон .Демонстрирахме го по най-добрия начин, въпреки че имаме една рота в състава на многофункционалата бойна група", коментира Стоянов учението. (БТА, Велина Василева)
 


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евро атлантици те от България ,станаха повече от БСП )вън от България всички украинци
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отливът е голям, но и меракът на политиците не е малък. Ако отидат войници, не мисля, че някой ще страда за тях
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отливът е от армията, а не в армията, драги журналисти. Когато ви приемат на работа, не проверяват ли знанията ви по граматика?
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обвързващата оферта за придобиване на бронирани машини на пехотата била допълнителен стимул и желание за служене в редовете на сухопътни войски. Информацията за даряване на мигове на киевския режим кого стимулира?
77
2
 
6
 
! Отговори
мераклия преди 3 месеца
Искам да стана зелен чорап !
76
0
 
13
 
! Отговори
Никой преди 3 месеца
Никой не е луд да оди да мре за укропитеците.
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако няма желаещи дълго време, армията ще трябва да се реформира. Вече и млади няма толкова, още по-малко желаещи да стават военни, а в армията се влиза млад.
74
0
 
11
 
! Отговори
А НЕ! ШВЕПС! преди 3 месеца
Пуснете и обява в Джобса: търсим прасета да дойдат сами за Коледа, по възможност угоени! Шанса е по-голям! Въпреки че има доста блеещо население и у нас, но се надявам, че не сме измити мивки като хамериканците!
73
2
 
18
 
! Отговори
Никой не иска преди 3 месеца
да служи на посолството на САЩ
72
1
 
16
 
! Отговори
При Гожин преди 3 месеца
има добър стимул това е туристическо пътуване до Украйна за среща с Вагнерите
71
9
 
5
 
! Отговори
Армията е скъпа ! преди 3 месеца
Професионална армия -- трябва да владеят писмено и говоримо поне два езика или три да са на високо техническо ниво ,високо физическо ниво да печелят работното място след мъчителен конкурс ,да получават големи заплати и щом се наложи да могат на мига да тръгнат кадето се налага -- ние не можем да съберем тълпа от 150 000 неграмотни преяли недоучили .но като имаме 20 000 човека тип командоси и още толкова малко по ниско ниво бива ! Армията не трябва да е пристанище на издънени лодки !
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не търсите където трябва:-))) Я идете в Американския колеж и дръпнете една реч на момчетата! Като Том Беринджър в " Роден на 4 юли" и да видите наплив! Кажете им " Статията на свободата зове!"
69
0
 
14
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 3 месеца
Колко папкаджии има около войската не е истина.То са агенцийки, комисии, военен съд, военна прокуратура...
68
1
 
18
 
! Отговори
Е? преди 3 месеца
Хах, никой май не иска да ходи да са бий в окраината за интересите на сащ
67
2
 
19
 
! Отговори
Кандидат преди 3 месеца
Кандидатствах и преминах успешно всичко, което беше нужно за гвардеец . Не подписах договора защото чисто се предлагат 1200 лева с може би малко отгоре при извънредни , извинявам се, но сумата трябва да е поне 2000 лв за да имам отговорност мотивация и задължение да подпиша достатъчно обвързващо я договор за тези пари по добре да си топам топката , защо трябва да съм роб на някой с измислени Пагони след като баща му е бил участник в унищожението на България и да съм без нормално заплащане
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но си имаме първия генерал пацифист в историята!
65
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен ако Вова и Рублен пръднат, няма значение, който и да е, сто процента зад това ще стоят САЩ и те ще са виновниците
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Cъщo kaтo oтливът oт gъpжaвaтa...
63
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Генерал без армия виждали ли сте? В българската армия е пълно с такива генерали.
62
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма желаещи да служат безплатно за интересите на САЩ.