Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите

Властта се услаждала на Румен Радев
264
Мандатът на ПП-ДБ не бил дискредитиран, нямало скандални неща в записите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира пред bTV Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Още по темата
Той коментира записите от съвет на "Продължаваме промяната", които Радослав Василев разпространи публично.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма такова. Отговорността е наша, на депутатите, и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от "едни записи, в които няма  скандални неща".

"Румен Радев се държи така, защото и "Възраждане" се държат по този начин. Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви той.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на "Продължаваме промяната".

"Накрая на записа се вижда, че решение се взема с 25 на 24 гласа – няма извиване на ръце, няма предварителен сценарий като във вождиските партии, където вождът чете едно слово 15 минути, а след това всички ръкопляскат", заяви Панев.

"Води се сериозен дебат за бъдещето на България, за това как да спазим обещанията си пред избирателите – Шенген, еврозоната, доходите, това чувам от записа. Има практика ръководителите на службите да се съгласуват в съответните държави, тъй като те ще получават класифицирана информация. Имало е случаи, когато до нашите служби не е достигала информация поради липсата на доверие. За посолствата нямам информация. Не съм чувал представители на моята партия да са ходили до посолства", коментира Владислава Панев.

Според него е нормално да се търсят всякакви възможности за разговори, включително и неформални, с европейски политици за постигане на целите на България.

„Имал съм съмнения за Радостин Василев, но не искам да слизам на това ниво и да обяснявам постфактум какво съм мислел за него преди седмица. Аз никога не записвам свои разговори, не съм вещ в това. Не знам откъде идват заплахите срещу него. Има органи, които да проверяват“, заяви Панев.

"Важно е на върха на българските служби да има хора, които работят за българския национален интерес. Важно е българските граждани да се чувстват спокойни и да не усещат натиск, какъвто има в социалните мрежи", допълни още той.

"Винаги е имало значение кой ръководи МВР по време на избори, тъй като знаем колко голям е контролираният вот. Важно за нас е купени гласове да няма, важно е да има и машинно гласуване, тъй като тогава няма измами при броенето на бюлетините. Според мен това е имал предвид и Асен Василев – МВР да бъде безпристрастно и да предотвратява всякакви опити за контролиран вот", коментира зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

"Математиката показва, че трябва да търсим подкрепа и от ДПС, разговори трябва да се водят. Не знам дали се водят такива разговори от Христо Иванов, но не виждам нищо скандално в това", посочи още той.

"Намирам за напълно нормално да се създаде комисия, която да изследва дали трябва да бъде отнет имунитета на даден депутат, не намирам за нормално процесът да се шиканира процеса и да се бави във времето. Наша основа цел е всички български граждани да са равни пред закона. Депутатският ни имунитет има смисъл само когато става въпрос за действията ни като народни представители“, смята Панев.

"Популярността на Кирил Петков и Асен Василев дойде през първия служебен кабинет на Стефан Янев. Очевидно този кабинет е имал роля за резултатите на „Продължаваме промяната“ на следващите няколко парламентарни избори“. По този начин Владислав Панев разтълкува "направеното ала-бала с президента".

Относно смяната на хора в държавната администрация той посочи, че тя винаги трябва да е законна, но е напълно логично министърът да влиза със свой екип в министерствата.

"Беше умно решението на Мария Габриел да замрази разговорите – за първите 48 часа. Вече е време за разговори", заяви Панев.

Той посочи, че не може да коментира къде е Кирил Петков в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са хора, които спокойно наричат черното бяло и не виждат (или не искат да видят) нищо дискредитиращо в записите. Защото са решили, че народът е *** и те могат да си го връткат както им е удобно. Но, това е поредната им грешка в преценката и скоро ще го видят и усетят.
199
4
 
8
 
! Отговори
голем преди 10 месеца
До ГЕРБИмахме стабилнос в кражбите най-вече.
198
14
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 месеца
Истината е, че до 2020 имахме стабилна държава, добре поствена и приета в международно отношение, стабилна икономика и предвидимо бъдеще. Откак радев вдигна юмрука и русофилксите продажници, полезните и ди оти от десницата и откровено криминално финансираните маргинали тръгнаха след него и упорито ни убеждават в каква диктатура сме живеели досега, нещата вървят на борба за оцеляване. Да не пропускаме и неоценимата роля в сгромолясването на държавата и на мая манолова и т.нар отровно трио.
197
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бе избори и толкова!
196
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
184 ПП не е партия, а корпоративен проект, който е във връзка с едрия, червен капитал перящ руски пари. При това са леви. БСП също е за демокрация, защо ПП не се съберат отново с нея? ГЕРБ-СДС никога няма да се коалират с измамниците от ПП. А и от ПП,ДБ заявиха, че никога няма да се коалират с ГЕРБ. След изнесените извращения към държавата, правителство на ПП,ДБ става невъзможно, да бъде подкрепено от ГЕРБ. Това ще е съучастничество в антидържавен заговор.
195
7
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 10 месеца
ПРОМЯНАТА РАЗГОНИ СТАРЦИТЕ-РАЗБОЙНИЦИ
194
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато има *** народ,на който очите ще му извадят корупцията,предателството,мафиотската практика на управление на държавата,дълбоката криза и инфлация,но той упорито продължава да не ги вижда и гласува за ГЕРБ или ПП! ПП щяха да вкарват Б.Б в затвора,но "плеснаха ръце и се прегърнаха" ,това последователна политика ли е? Компромати валят като сняг ,а ГЕРБ и ПП показват невиждани висоти на наглост и безочие. Има ли изобщо държава вече?
193
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, че Левски е извърнал глава от случващото се на снимката.
192
0
 
9
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Добре деее само един, САмо един да отиде при бай Ставри и да го заснемат как си прекарва прекрасно ... и всичко ще се оправи. Всеки е равен пред бай Ставри. Имам странното чувство че ще стане като в Румъния - от най-бедните преди десетина години, сега с поне 40 % по-добре от нас, и на тема заплати, и на тема противодействие на корупцията. И от ПП, и от всички останали има по един-двама за бай Ставри. Само някой да има топки да го направи. Другото са глупости и чакане да мине време и да забравим.
191
3
 
0
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Не искам да чета коментари от даунъри, I don't need to be politically correct or tollerantThe down-syndrome sense of humor? и защо трябва да чета тях в такива коментари?
190
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Молбите /Лена Бориславова/ към ГЕРБ за размразяване на преговорите, командите на Гюров и заплахите към Борисов, на Панев и Сабрутов, за затвор на членове на ГЕРБ...няма да помогнат. Само изборите ще внесат яснота, за реалния вот в България. Българските избиратели бяха брутално измамени с "алабала с президента...". ПП,ДБ не са втора политическа сила и нямат легитимитет. Избори, без мадуровски машини и купени ромски кметове.
189
3
 
15
 
! Отговори
Olive преди 10 месеца
Ще ме скъсат тези от ПП и ДБ
188
2
 
0
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Какво значи това "бай" (goodbye) дрън (телефонен звън), това няма никакъв смисъл, обикновено телефонът звъни, и след като го използваш казваш bye, обаче някои, които харесват? will-he-be смятат, че само той има право да ползва австрийските линии, впрочем този "австрийски" принц, няма ли да се разкара, като през 1вата Световна война, освен това Бай Дънов звучи като американски бъзик, който е глупав (Все едно слушам chat-line-a на детската градина на даунърите) Няма ли *** да ги изтрие?
187
11
 
3
 
! Отговори
op преди 10 месеца
Този Резидент не служи на България а на Путин. Само крадене от газ и петрол и установяване на лична диктатура са на неговия дневен ред. Защо продължаваме да плащаме най-скъпия газ в цяла европа? Защото си слага разликата в джоба. И понеже това може да стане само ако го купуваме от русия, заради това е целия зор. Ако купуваме газ от другаде, много по-трудно могат да си вземат своята надценка.
186
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мандатът на Пълен Провал и Доносническа България е срамен, мръсенн, осквернен и опорочен. Дискредитиран е твърде слабо и бледно определение за тези мepзaвци. Би било неописуем срам за всички българи точно те да ни управляват.
185
2
 
0
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Какво значи това "бай" (goodbye) дрън (телефонен звън), не само че разпутин направи от БТК венерология, а сега след тези усилия, някои американци се бъзикат и заяждаттова не е смешно, тези хамериканци пишат вече и тук?
184
3
 
3
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Меркел звучи яко като меркантилизъм, обаче тя все още не може да обясни, защо Балтийските (руски военни) републики са в ЕС, тоест едновременно в ЕС и Русия, и защо след това всички трябва да се присъединяват към НАТО на САЩ и да водят хамериканска политика, дори след изказването на Виктория Нюлад, което тя и други обичат да си повтарят и последователите й като Станишев
183
1
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 10 месеца
Пуу да му се не види, тамън се помирих с роднини и приятели и айде пак избори!
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ала бала, изпиране и айде да продължим краденето! Българската демокрация в действие!
181
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дискредитиран е втория мандат на ПП-ДБ , и правилно президента им обърна гръб. Това са пълни *** !