Експерт: Не за първи път наблюдаваме кампанийна активност

Очаква прокуратурата да действа
31 май 2023 20:22, Росен Стойчев
8

"Не за първи път наблюдаваме кампанийна активност. Не съм слушал 5 часа записи, но от това, което се изнесе, не видях нещо, което може да съставлява престъпление против републиката.
Още по темата
Все пак, когато има сигнали, прокуратурата трябва да излезе със заключение има ли данни за престъпление", заяви експертът от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че голяма част от сигналите са случи от доста назад във времето и по тях до момента не е имало особено развитие.

"За мен е странно да няма изясняване на тези казуси за 3 години, все трябва да приключи воденото разследване. Попадаме в хипотезата за държането на едни дела някъде, които се активират в подходящия момент, като се цели извънпроцесуален ефект", посочи Янкулов пред Bulgaria ON AIR.

Според него изявлението на Борислав Сарафов за корупционните практики не бива да бъде оставяно да премине в общественото пространство, а да му се обърне сериозно внимание.

"Винаги по такива дела с висок обществен интерес се прокрадва политически нюанс. В момента виждаме прекомерна конюнктурност на събитията и кампанийност, която се развива. Това нещо не обслужва легитимни законови цели", подчерта Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
малей експертии ужас преди 10 месеца
Ако правителството от експерти ще се състои от такива есксперти следва поредния автогол и няма да е виновен отново Радостин. То прехода от експерти сме на дъното на Европа. по-добре сложете някой гербер макар и калинки все пак имат някакъв опит.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
значи експертите в една нормална държава са хора, работещи на високо ниво в сложни професии, а не членове на неформални структури, които си изкарват доходите от подпомагане от фондацийки...
4
0
 
4
 
! Отговори
Фонда е преди 10 месеца
пряко спонсориран от КраваршингтЪн. Колкото и да се пъне АндрейчУ, вече няма здравомислещ българин да не е наясно кой е главния губернатор на колонията...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Питaмe Пocoлcтвoтoтe нe cмятaт kagpyвaнeтo нa aмepиkaнckитe cрyжби в gъpжaвaтa ни зa npoтивoзakoннo...?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 2 - Антикорупционния фонд не се финансира от Бг, а от Америка за България.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този така наречен "Антикорупционен фонд" каква работа всъщност върши!? За какво функционира?! Трябвали само да хрантутим разни тука куп агенции, фондове, институти, отдели и не знам к'во си, само и само да има работа за НАШИТЕ хора.