Бориславова: ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век

Според нея президентът иска да управлява с още служебни правителства
1 юни 2023 14:26, Нели Христова
418
Бориславова: ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век
Снимка: БГНЕС

"Някой “бял хакер” е хакнал страницата във Фейсбук на обединителя на нацията ( и на съпругата му) и яростно пише срещу формирането на редовно правителство. За малко да си помисля, че президентът всъщност иска да има още свои служебни правителства… и да няма редовен бюджет", това написа във Facebook профила си Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" и прикачи снимка на публикация на президента Румен Радев.

В публикацията Радев нарича записите от заседанието на ПП, разпространени от Радостин Василев, "срамни" и смята, че "последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, „подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна".

Още по темата
Тя коментира и днешния скандал в парламента, когато депутати от ПП-ДБ и "Възраждане" влязоха в сблъсък, заради изказване на Явор Божанков:

"ВъZраждане агресира в парламента и се опитва да налага цензура в 21 век. Липсата на възпитание и простотията взимат връх".

Бориславова смята, че е обявена война на парламента. По думите й прокуратурата е свършила повече работа през последните три седмици, отколкото за три години.

"Трябва да има съдебна реформа. Време е. Не бива да вярваме, че сегашната война на Гешев с политически партии и свързани с тях престъпни групи е дългосрочното решение. Защото те могат да се разберат всеки момент или да си намерят заместител, а ние пак ще трябва да сме по площадите или на избори. Докато в това време … въZрожденските сили и радините вълнения ще продължават да стресират срещу демокрацията.

Пиша това, осъзнавайки, че във втория мандат търсим подкрепа за кабинета именно от ГЕРБ, но поне за момента в този парламент след тези изборни резултати друго мнозинство за съдебна реформа няма. След нови избори едва ли ще изглежда по-добре.

Необходимо е редовно правителство, което да се опита да реши проблемите на страната", заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бачо КироБачо, сякаш ти не си правил малко от това или онова, стига сте осъждали човек (жена), само заради това че е била с мъж, пък макар и не нейният. Който не го е правил пръв да хвърли камъка. То като чета тук, сякаш всички са светии, ама нали си се знаем. Секса привлича, парите покваряват, а наркотиците развращават. Всички сме грешни
200
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха, ха, ха, а ПП бие рекорди по наглеене, "дипломация", диалогичност, отговорна политика, консенсусно отношение, разумност, моралност, Ентелект и още, и още галещи егото на нискочели нарциси добродетели. Ленооо, нямаш грам срам и съвест, провидението ще те награди/ накаже подобаващо!
199
3
 
22
 
! Отговори
Селяк преди 10 месеца
Ленче,гласувах за вас....но никога повече.Измамихте ни и върнахте Винету на власт.
198
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ех тази пуста американска мечта, а тя далееече далече. Защо въобще говорим за това дали американци или руснаци ще ни управляват. Не можем ли да се управляваме сами, както правят повечето народи. Да има съюзи, но това в никакъв случай не означава че сме роби на едните или другите. Поемете си въздух и забравете тази гнусна лошотия която ври и кипи тук, все пак сме граждани на Репулика България и за това сте длъжни да сте достойни и да се уважавате един друг. сами да се справяме с проблемите си.
197
22
 
3
 
! Отговори
До копейката преди 10 месеца
Изражане потъва като флагманския кораб на руския....простотия простотия и дефицит на внимание!
196
3
 
25
 
! Отговори
Мухахаха преди 10 месеца
Много ясно че така ще говори ленка парапета нали просто киро канадския *** я нареди да краде по 50 биберона на месец
195
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая пи.кла къде се изказва отново неподготвена? Чухме вашите лидери какъв език и възпитание имат, това на Възраждане е нещо безобидно пред езика, заканите и желанията на Кирил и Асен!!!!
194
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Липса на възпитание и простотия е много деликатно казано за терористите от Възраждане! Но в Парламента е лесно да се изявяваш като квартален хулиган, Копейкин да пробва да реализира огромния си потенциал от енергия и злоба в армията на Пригожин, там точно ще си е на мястото!
193
4
 
22
 
! Отговори
яажт преди 10 месеца
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С МИС " ПАРАПЕТ"
192
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора , които искат България да бъде предадена в ръцете на руснаци и да спре да съществува , не са българи. Ако Възраждане имат подобни мечти , ясно е защо са само с 300 000 фенове. Българският народ никога няма да позволи в днешно време страната да попадне в ръцете на феновете на Възраждане. Единици сте тези с мечтанията как ще убивате , колите и т.н. Кой ви знае от коя миша дупка пишете. Ако в реалността сте на дъното на обществото , поне във фантазиите си сте силните на деня. Почти ви съжалих.
191
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СПИН-а според вас защо идва от Русия, защо преди 50 години не е имало спин - всички гадости идват от руските хомосексуалисти
190
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Русия има най-много химосексуалисти бас държа че Путин поне веднъж си е лягал с мъж
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 210хах кой напуска бе ние 1989 бяхме 148 милиона, сега сме 146///145 млн. с Крим и Донбас и 8 млн. руснаци преселили се от другите републики (Предимно от Средна Азия) след разпада на СССР.
188
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане е секта и всички членове и симпатизанти на това нещо трябва да бъдат третирани с пълната строгост
187
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 212 руснакТурската империя се разпада след ПСВ, война която вие загубихте. Предадохте съюзниците си и излезохте от войната.
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирливата компания е подправила изборите,а сега се пробва с провокации да се задържи със зъби и нокти.От Възраждане не бива да се връзват.Тея ще пробват пак.Всъщност желанието на Пропадналите Парапетаджии е да забранят всички други партии,които биха им били конкуренция.Може това да ги учат в Харвард,защото оная Мая Санду е същата.
185
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До руснак,,В Санстефанският договор", няма думите България и българи, което говори какви са били намеренията на Русия.Добре, че са западняците та охладиха мераците на Москва.
184
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бременна национална предателка ? -- и ще роди още едно предателче сигурно.
183
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 176 РуснакАко не беше Русия кой щеше да ви освободи)))Ако не беше България щяхте да пишете на татарски с китайски йероглифи и да се кланята на Алата и Буда.
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако " въZрожденските сили и радините вълнения" ви стресират, значи правилно сте се сетили за "Под игото".