ПП зове Борисов да си даде имунитета, не трябвало да е залог за кабинета

Настоящата прокуратура едва ли би провела обективно разследване
Обновена: 5 юни 2023 14:34 | 5 юни 2023 14:34, Камелия Цветанова
258
ПП зове Борисов да си даде имунитета, не трябвало да е залог за кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Имунитетът на Бойко Борисов не трябва да бъде залог за редовен кабинет. Надявам се и вярвам, че този кабинет ще бъде гласуван и ще започнат да се правят промените, за които всички чакаме – най-вече съдебната реформа, Шенген, еврозона, План за възстановяване и устойчивост. Така заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Мирослав Иванов коментирав Ямбол връщането на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Още по темата

"Нашата официална позиция е, че призоваваме г-н Борисов да даде своя имунитет, тъй като има огромно напрежение в обществото и съмнение, че той е участвал в едни или други престъпни деяния. Считам, че това трябва да стане ясно на българските граждани и трябва да има обективно разследване. С тази прокуратура силно се съмнявам да е възможно обективно разследване, защото случаят "Барселонагейт" е известен от 2020 г., не е от вчера", каза още той.

Иванов заяви, че се надява скоро Иван Гешев да не бъде главен прокурор. "Но се надявам, че това няма да бъде едно конюнктурно решение. Надявам се на негово място да дойде човек, който наистина ще бъде олицетворение на прокуратурата като основен стожер на законността, и няма да бъде воден от интереси и политически игрички", заяви той относно случващото се в прокуратурата.

По думите му отговорността на ПП е огромна в бъдещия кабинет и се очаква сериозен отпор от политическите им опоненти за стабилно правителство. "Предполагам, че в отделните министерства ще има заложени бомби, които една по една ще започнат да изгърмяват. И цялата вината ще се опитат да препишат на точно този кабинет. Много е важно българските избиратели да осъзнаят тежестта на пропагандата, която шества из страната през последните няколко години", каза още Иванов.

Според него президентът Румен Радев се е включил в една нетипична за президентската институция роля – намеса в конституционните процедури за излъчване на редовно правителство. "Цялата машина на държавния апарат в момента е под шапката на едноличната власт на президента, което е изключително опасно за парламентарната демокрация. Назначил си е службите, сменя посланици, служители в администрацията и държавните дружества", каза Мирослав Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП призовава Бойко да си даде имунитета, а Киро ще си го даде ама друг път
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Газ пикая кръв повръщам , кюлчета имунитет не връщам
208
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докато не закопаем лоестия ромски труп на алчия крадец от СИК, лежал в затвора Панкрац в Чехия за кражби на коли, България няма да отлепи от дъното!
207
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов стиска имунитета сякаш му е даден пожизнено.
206
1
 
0
 
! Отговори
ТРОЙНА ИГРА преди 10 месеца
Когато си се появил като Анти-ГЕРБ, трябва да бъдеш твърд до края. Гласуваш законите по ПВУ. Това е правилно. Сваляш имунитета на Борисов. Това е правилно. Но Пеевски остава на първия ред в парламента. Горанов е на свобода. Психиатърът-перач Христо Хинков се промушва в кабинета с цел изпиране. Калина Константинова, доскоро човек на Гешев, започва да играе в обратната посока.
205
1
 
0
 
! Отговори
Тъпак преди 10 месеца
Киро да му забрани на този *** да говори Че колкото пъти си отвори устата Толкова простотии изказва.Ще ядоса бойко и радев чака пак зад ъгъла,със служебното правителство.
204
1
 
1
 
! Отговори
Вълкът преди 10 месеца
В гората решили да правят правителство. Не че им трябвало, то с тия правителства брали само ядове, но все пак решили да имитират някаква демокрация.Най-активен в преговорите за правителство бил вълкът. Той по произход бил вълк-***, който навремето охранявал големите вълци и покрай тях се издигнал в кариерата получил власт, изял много горски животни и даже си имал млада вълчица в Барселона
203
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев използва прокуратурата за бухалка. Казусът "Барселонагейт" е зашит с бели конци и е срам за всяка прокуратура.
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миро баджанака, така нареченият, как ще реагира, ако Гешев, на изпроводяк, поиска имунитета на Лена от парапета, Бориславова, по баща? Заради изнесена квалифицирана информация към медия, по точно, към руския зет и агент Атанас Чобанов. Дори е драскала по папката със секретни документи?! За което има доказателства, за разлика от обвинението към Борисов, което се базира на "една жена ми каза"...
201
2
 
5
 
! Отговори
Нееее преди 10 месеца
Нищо не искат ПП, това са само медийни хватки! Ще му стискат имунитета до 6 месеца - с временна комисия. Така каза Христо Иванов в записите. Всичко, казано в тях - става Отсега нататък!!! Сравнявайте и слушайте!
200
1
 
2
 
! Отговори
До зозо преди 10 месеца
Само ти ли НЕ знаеш, че в подобни моделирани клипчета могат технически да наврат абсолютно всеки - Даже и теб самият!!!
199
3
 
7
 
! Отговори
Дон Буци преди 10 месеца
Кръв повръщам, имунитет не връщам!
198
1
 
10
 
! Отговори
Джоко преди 10 месеца
Бойчо, този път Пър Пър вече ще те оно -дят ! Те само чакаха да им паднеш на шута. А и Габриелчето е със свалени *** така че от нийде взорът надежда не види.
197
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов би трябвало сам да си даде имунитета, а не да чака коалиционните партньори да го приканват да го стори. Борисов сам се подложи на тия шарлатани от пп, предавайки избирателите си. Това беше много недостойно и отвратително.
196
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако го е казал това -- много добре, всичко е точно. Спокойни сме, нека си вършат работата -- след борисов са те наред.
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо няма да му искат,ако им се управлява на подмяната,как ще искаш имунитета на коалиционен партньор,все едно да се гръмнат в главата.Ристю обеща да го мотае с месеци,споко от бащицата косъм няма да падне,ПП ще го бранят!Не им се иска тамън седнали на софрата да ги вдигат!
194
0
 
5
 
! Отговори
до 226 преди 10 месеца
Акъл ли?!На този акъла му е колкото орехче, а орехчето плува в шкембе чорба у главЪтЪ му.
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мда...излъгаха Бойко колкото за кабинет и сега ще му бият шута.Той си е виновен,а и с Гешо го скараха.От ПеПето са си просто едни шарлатани.Не го ли разбраха всички?И изборите ни са подправили.
192
1
 
12
 
! Отговори
ББ ако има акъл преди 10 месеца
да спре тоя предателски кабинет
191
1
 
8
 
! Отговори
-_- преди 10 месеца
Убре, метнаха ли те на бобслея Бате.На ти имунитет ако е на ротационен принцип да не ти пука. ?