Тагарев: България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна

Според него взривът в Нова Каховка може да срине туристическия сезон
11 юни 2023 21:12, Нели Христова
453
Тагарев:  България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с Митрофанова не е пример, но тези партии са инструмент за Русия. Явно са готови да действат в интересите на Русия - да настройват групи в обществото една срещу друга. Това е хибридната война.

Това заяви пред bTV новият министър на отбраната от кабинета "Денков" Тодор Тагарев. В ефира на bTV той гарантира, че България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна и че има възможност за това.

Тагарев обясни, че доставената до момента военно-техническа помощ на Украйна от страна на България е била "оценена доста високо", тъй като е съотвествала на украинските възможности и е била в добро състояние.

Той уточни, че не може да каже какво точно въоръжение е доставила България на Украйна, защото информацията е класифицирана. Става дума за боеприпаси и въоръжение, добави военният министър.

Дали България да даде своите многоцелеви съветски изтребители МиГ-29 на Украйна е въпрос на обсъждане, каза министърът.Причината е, че България няма ресурс да придобие и поддържа т.нар. заместващи изтребители на мястото на МиГ-29. "Нямаме такива пари, а трябва по някакъв начин да поддържаме летателната подготовка на нашия състав", каза Тодор Тагарев.

По повод информацията, че в Черно море се носят мини и експлозиви, Тагарев коментира, че не бива да "пренатягаме нещата", защото България не се намира чак толкова близо до Украйна.

По думите му, докато Русия не се прибере на собствена територия и не "приеме добро поведение", войната в Украйна няма да е приключила:

"Докато Украйна не освободи всички окупирани територии и Русия не обясни как ще изплаща репарациите, няма да има сигурност за нас. Виждате какво става в Черно море и сега с взрива в Нова Каховка - това може да срине туристическия сезон."

Бюджетът за отбрана ще стане 2% от БВП следващата година, а не тази, каза още Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
14
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 11 месеца
Този си е фашага от всякаде.Такива не трабва да ги допускат до власта
236
16
 
15
 
! Отговори
20 % преди 11 месеца
ot Украйна е под контрол на Русия...............Крим е руски...................свикнаха ли западняците и слугите им в София???
235
9
 
13
 
! Отговори
stop war преди 11 месеца
Не искам с български снаряди да се убиват руски или украински войници...................Тагарев да изпрати децата си на фронта!!!!Спрете тая война...............................ако имате още нещо на мястото на сърцата си, *** продажни!!!
234
3
 
11
 
! Отговори
Украйна преди 11 месеца
такава държава вече няма.................Украйна значи на края на Русия..................искали да стават богати като европейците..................наивниците................ама им спретнаха война и Майдан...............виновните са на Запад!!!В топлите кабинети на Лондон, Берлин, Вашингтон и Париж!!!!
233
3
 
9
 
! Отговори
До многоточковия иди преди 11 месеца
Ти си един уникален ***....................ще има бой за фашагите от Киев и за инструкторите им от Англия, Германия, ФРанция , Полша и САЩ!!!
232
2
 
14
 
! Отговори
ще има преди 11 месеца
още много бой за украинските фашисти и за инструкторите им от НАТО!!!
231
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя професор и генерал е защитал докторат в СССР................после стана фен на НАТО..................баси тъъ***пия евроатлантик!!!
230
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
оставка на тоя предател................аз не искам от данъците ми да се дават пари за война.....................спрете тая братоубийствена война!!!
229
4
 
13
 
! Отговори
??? преди 11 месеца
Тоя е предател от класа....................руснаците и украинците са наши братя по кръв..............българите сме в НАТО без референдум.................спрете тая братоубийствена война!!
228
8
 
4
 
! Отговори
Дракон преди 11 месеца
За незнаещите тука: последните генетични проби показват, че българите са 54 % тракийци, с примеси от прабългари, славяни от полската група, италианци и гърци. Руснаците основно са смес от финландци, молдовци и татари.В този смисъл българите нямат нищо общо като произход с руснаците. Украинците са славяни, те също нямат нищо общо като генетика с руснаците.Ако някой случайно си е внушил нещо друго време е да си отвори очите за реалностите.
227
3
 
12
 
! Отговори
туризъм преди 11 месеца
Майната му на туристическия сезон...умират млади момчета от Русия и Украйна............НАТО и ЕС не искат да спират войната.............още бой ще има за украинските фашисти!!!
226
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Долнопробник Тагарев, викът на руснаците "Ура" не ти ли говори, че сме един народ, т.е. руснаците произхождат от нас, както и украинците, а те заедно са народа на древна Русь ?! Дал си си дирника на англосакси и евреи, които действат срещу истинските урийци ! Предател, ще има възмездие върху теб и децата ти !
225
4
 
9
 
! Отговори
Турист: преди 11 месеца
Продажен, гнусен, ***...,! Един от многото е мекотелото Тагарев!
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде, не остана! Леопардите почнаха да ги дупчат като консервени кутии.
223
5
 
16
 
! Отговори
Оставка, Магарев! преди 11 месеца
МАГАРЕВ - ОСТАВКА - ВЪН!!!!!! Предоставянето на оръжия за избиване на хора е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, престанете да наливате пари и оръжия за продължаване на убийствата в тази безумна война!!!!
222
9
 
4
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 11 месеца
Министър Тагарев има ли информация колко русо-фашиста са били ликвидирани в Украйна с нашите снаряди и патрони. Последно в края на 2022 съобщиха за около 25 хиляди но сега сигурно са поне два пъти по-вече.
221
6
 
5
 
! Отговори
тулуп преди 11 месеца
Давай снарядите, миговете, ПВО S300 и да се приключва...червената армия ще я посрещна с баница !
220
6
 
18
 
! Отговори
Зевзек преди 11 месеца
Само да попитам....политици като този интересуват ли се какво е мнението на българския народ?
219
4
 
15
 
! Отговори
преди 11 месеца
Няма Украйна няма репарации, всички които си мислят такива глупости да помислят пак какъв резултат искат да постигнат.
218
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Прав е! Ще дадем оръжие, щот ония се бият за 90те % европеидни про'с'таци у нас... И ще теглим милиардни заеми да им ги дадем, защото същите тези про'с'таци не дадоха по 1000лв за Украйна. Щот са неграмотни, про'с'ти, некадърни, бедни и лицемерни.