От МС потвърдиха: Всички областни управители са подали оставка

Това поставяло в тежко положение кабинета
Обновена: 12 юни 2023 18:34 | 12 юни 2023 17:30, Красимир Ангелов
151
От МС потвърдиха: Всички областни управители са подали оставка

Всички областни управители от цялата страна са подали оставка, потвърдиха за БТА от пресслужбата на Министерския съвет.

По-рано през деня от правителствената информационна служба разпространиха съобщение, че през целия ден постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители.

Още по темата
Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт, посочиха от правителствената пресслужба.

Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и други.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Докато това обаче стане факт, областните управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си, заявиха от пресслужбата на кабинета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
Шах преди 10 месеца
и мат! :D
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ,... герб се помина , като СДС и НДСВ !
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Администрацията е РАЗДУТА , до Марс !
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С една дума , всички гербери - долу !Сега остава , държавните чантаджии да намалеят със 150% ... Нали Баце ги увеличи от 320 000 / а обеща , да бъдат съкратени с 50% / , на 620 000 , т.е. , сега трябва да станат на 160 000 !
126
0
 
1
 
! Отговори
драган преди 10 месеца
До ГЛЕДАМ И НЕ ВЕРВАМТроляци са. Като бяха свикани спешно за първия "спонтанен" протест след като им излезе записа, беше настанала тишина и се видяха реалните мнения и като бройка и като насоченост. Еми меко казано не са се харесали на Козаяк пък като количество нямаха и 1/10 от в "работно време".
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Показаха едно дърво, в ниското стеблото беше с черен цвят, нагоре клоните бяха с различни цветове, обясниха, че за да не изсъхват пъпките отдолу, трябва да се отрежат клоните на високото, не знам какво означава това, но предполагам. Дали ще се случи, не знам!
124
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Ами те нали искат да овладеят службите. Айде, те сами се сменят, да овладяват. Какво са ревнали? Сега, Кирил и Кокирил да си вземат кадрите с побелели нослета и да ги пращат по областитееее! Айдеее! Кириле, да ми докладваш какво си свършил, Кириле! Може и по телевизията!
123
2
 
8
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ преди 10 месеца
Това е безспорно доказателство, че тези административни структори са абсолютно излишни - 28 броя, с директори дирекции, счетоводство, главен секретар, зам. областни, ....... От години се говори за регионални структури, което е нормално предвид 6-те региона в България! Как се прави оптимизация на администрация, като във всяка от тези структори има доволно!?! Всички дейности могат да се извършват в регионална структура и евентуално с един изнесен офис в областните градове, с двама служители!
122
1
 
11
 
! Отговори
Илия преди 10 месеца
До ГЛЕДАМ И НЕ ВЕРВАМ Платени жалки душици, страхливи образовани хора, безхаберни необразовани и платени писачи. Най после коментар от нормален човек. Мисля като теб.
121
4
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 10 месеца
И Радев и виц ето му ли са подали оставка?!!
120
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
До ГЛЕДАМ И НЕ ВЕРВАМ Всяка дума която казваш е вярна. Жалко.
119
2
 
32
 
! Отговори
ГЛЕДАМ И НЕ ВЕРВАМ преди 10 месеца
Чета тука някви абсурдни коментари и недоумявам наистина ли мнозинството от хората са поклонници на тоя парламентарен Франкенщайн Пъпъ-Дъбъ-Гербъ-Дъпъсъ, или просто тука е пълно с троляци на заплата?! Дано е второто, щото ако не е.......ами тепърва ще затъваме все повече и повече. От народ поставен на колене от инфлация, ниски доходи, слабо образование и т.н. става един идеален избирател, лесно манипулируем, вечно мрънкащ, но абсолютно неспособен да отстоява правото си на нормален живот.
118
1
 
17
 
! Отговори
РАЯ преди 10 месеца
Е каква драма е това, бе Денков. Като недоволстваш, що ходихме на избори. То си е същото. Администрацията не работи за вас и вие го знаете. Само сетресоха хората по площада - а който краде сега го пазите. Най-добре нови избори до откат. така не може вече...............не се трае. Съдебната реформа със крадливия *** вътре - не става... Съсипана е държавата и народецът.
117
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 116, знаеш ли кога "ще падне Москва"? Отговор - когато ти цъфнат налъмите. Ти не виждаш по-далече от носа си мойто момче...
116
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изобщо не се трогнах за тези некадърници. Виж ако и кметовте започнат да подават оставки, ще пусна една усмивка, но тези ненаядени крадци, няма скоро да се махнат.
115
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия радевите хора дето съсипват енергетиката няма ли да подадат оставка, че скоро нищо няма да остане. Управляват сякаш им е частна фирма и са си набримчили заплатите до небесата, а хората които работят от години са подтискани и унижавани по всякакъв начин с новоизмислени правила които водят все до едно, да ощетяват хората. Дори секретарката на директора и измислили длъжност гл.експерт за заплата. Разликата в заплащането вече е в хиляди лв. и никой не вижда тази аномалия, синдикати, ръководство
114
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори защитниците на рублeф ще се убедят какъв национален предател е. Само им дайте време.
113
9
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
До Луди ли сте. Е па не сме луди. Правителството се кълне в името на народа, а не в името на Радев. Правителствата са правителства на България преди всичко, след това са на дадена партия. Е за това сме най назад в Европа, щото все се делиме на леви и десни, червени и сини, и тн. Всеки като го назначават казва, че ще работи за България, а се оказва , че работи за себе си, за Радев или за филанкишията.
112
2
 
7
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 10 месеца
Анонимен, научи се да пишеш, неграмотнико!!!
111
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кумонистическа напас