Хотелиерите получиха близо 18 млн. лева за украинските бежанци

Средствата за са нощувки и изхранване
24
Хотелиерите получиха близо 18 млн. лева за украинските бежанци
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма изплати близо 18-те млн. лева по Втората хуманитарна програма за лица с временна закрила от Украйна, които бяха обработени в рамките на месец май.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха верифицирани след пълно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни периоди по Програмата от 01.06.2022 г. до 31.03.2023 г., извършено въз основа на работата на сформираната Междуведомствена работна група от експерти от Министерството на туризма и от ведомствата, които предоставят информация за разселени лица от Украйна по служебен път – това са Главна дирекция „Гранична полиция“ и Дирекция „Миграция“ при МВР, Държавна агенция за бежанците и Национална агенция по приходите, съобщиха от пресцентъра на МТ.

След решението на МС, с което беше одобрено предоставянето на помощ на лица, предоставили нощувка и изхранване или само нощувка по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България, в Министерството на туризма беше направена необходимата организация, за да бъдат разплатени верифицираните плащания.

На страницата на Министерството на туризма в секция “Информация за настаняване във връзка с войната в Украйна” може да бъде открит и списък № 17 с размера на дължимите за възстановяване надплатени средства по Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: хотелиукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
Най се радвам че като умрем с котето освен да ни погребат криво ляво друго няма да ни трябва повече че аман вече от всичко
18
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
Приказката за която говоря се казва Най -милото За дядото с магаренцето и е прекрасна приказка на Ангел Каралийчев
17
1
 
4
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
КАТО СИ ПЛАТЯТ ТОКА И ВОДАТА И ДРУГИТЕ РАЗХОДИ ПЪК И ПАРИ ТРЯБВАЛО ДА ВРЪЩАТ НАЙ-МНОГО ДА ФАЛИРАТ ХОТЕЛИТЕ ИМАТ КУПИЩА РАЗХОДИ
16
1
 
4
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
БНБ ДА ПЕЧАТА ПАРИ И МНОГО МАЛКО ПЛАЩАТ ЗА АНКЕТИТЕ КОИТО СА НАДОМНА РАБОТА ЗАЩО НЕ МИСЛИТЕ ЗА ХОРАТА КАКВО СА ПАРИТЕ НАПЕЧАТАНА ХАРТИЯ- ЧОВЕКА Е ЧУДО СЪТВОРЕНО ОТ ГОСПОД КАКТО И ВСИЧКО СЪТВОРЕНО ОТ ГОСПОД ЗА ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ДОКАТО СА ЖИВИ ПОСЛЕ Е КЪСНО КАТО УМРАТ
15
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
ХОРАТА СА ВАЖНИ ,КАКВО СА ПАРИТЕ -НАПЕЧАТАНИ ОТ БАНКАТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА ХАРТИЯ, ЗА ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ДОКАТО СА ЖИВИ ХАЙДЕ ДА УМИРАМЕ КОЙ ЗНАЕ ЗА КАКВО СМЕ СЕ РОДИЛИ НА ТОЗИ СВЯТ ПОНЯКОГА МИ Е ТАКА ОТЧАЯНО
14
0
 
8
 
! Отговори
Димов преди 10 месеца
А дали няма да изплатят вече и детските за м.Март?!? Щом за м.Май хотелиерите са подсигурени по украинска линия, вероятно е време да се помисли за българските родители!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Парите за украинците 9 ------------------------- една част от парите за украинците са от ЕС , а другата част са ОТ НАШИЯ БЮДЖЕТ! т.е. от всички нас данъкоплатците
12
0
 
6
 
! Отговори
От преди 10 месеца
Вас взети
11
0
 
20
 
! Отговори
Кире харвардо преди 10 месеца
Ще плащате! От посолството тъй наредиха! СЛАВА АМЕРИКА!
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи ще гледаме нови Ролс Ройси, Бентли-та, Кайени и прочие! Благодарим на правителството и украинците, които се скатават у нас!
9
17
 
2
 
! Отговори
Парите за украинците преди 10 месеца
са от ЕВРОПА, НЕ СА ОТ НАШИЯ БЮДЖЕТ, а мутрохотелиерите ще плачат за бежанци, за да "спасят" сезона след проблемите от язовира.
8
0
 
20
 
! Отговори
Digger преди 10 месеца
Хайде на новите натокани коли и джипове!!! Сезон може и да няма, но нови придобивки за м-у-т-р-и-т-е ще има, слава на Партията!!!!!!!!!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дойато народът не иЗлезе Щом ди трае народът ще си вършат всичко зад даже и пред колисите Има смисъл да пушем тук ако има реакция и навън инсче просто си пишем и на тях не им дреме ама въобще
6
1
 
14
 
! Отговори
Да се задавят преди 10 месеца
с тях,алчните безгръбначни пиявици!!!
5
2
 
28
 
! Отговори
Промяната е факт! преди 10 месеца
Докога бе?!!? Това безумие няма ли да приключи някога?? Някакви предатели да раздават всеки ден милярди за снимки на самолети и десетки и стотици милиони за чужда война?!?
4
0
 
34
 
! Отговори
Абсурдистан преди 10 месеца
От нашия джоб по сметките на 240те толстолопа чиито са хотелите!Браво,*** и държавата!
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За наводнените от Берковица и контейнери няма да има.
2
1
 
41
 
! Отговори
Исторически парк преди 10 месеца
За бежанците от Берковица и Карловско пак един гол...
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Докога ще са по хотелите у нас в Люксембург са на палатки