Онлайн рекламата на туризма в България без обществена поръчка

Целта – посредниците да не получат комисионна
1
Онлайн рекламата на туризма в България без обществена поръчка
Снимка: БГНЕС

Депутатите промениха на първо четене Закона за туризма, а поправката предвижда заобикаляне на Закона за обществените поръчки (ЗОП), когато се рекламира туризма в големи онлайн платформи като Facebook, YouTube, Twitter и др.

Парите за туристическа реклама, излъчвана онлайн през социални платформи, вече ще се отпускат без обществени поръчки.

Прилагането на процедурите по Закона за обществените поръчки силно ограничава възможността за ефективна национална туристическа реклама чрез големи онлайн платформи, като Facebook, YouTube, Twitter и др., като на практика въвежда задължение за използване на посредник, тъй като големите онлайн платформи нямат навика да участват в процедури по ЗОП“, пишат вносителите на промените, които са депутатите от Комисията по туризъм.

Посредниците от своя страна често обвързват комисионната си с размера на рекламния бюджет, което намалява ефективността на националната туристическа реклама за наличния бюджет, посочват още те.

За да се проследи ефективността на приетите днес промени, ежемесечно министърът на туризма ще прави отчет за изразходваните средства за реклама през тези платформи, както и мониторинг на ефективността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Три трупа на крави изплуваха на Черно море. Днес и на плажа в Черноморец, преди дни на плаж Корал също имаше труп на крава, да не говорим за другите неща доплували по българските плажове. Кой ще си сложи главата в торбата да се занимава с онлайн реклама?