Радев няма да се примири с изритването

Правителството има потенциал за пълен мандат
21 юни 2023 09:58, Росен Стойчев
25
Радев няма да се примири с изритването
Снимка: БГНЕС

Румен Радев няма да остави току-така завладения от него през последните две години политически и властови терен. Това обясни пред БНР политологът Георги Киряков.

Още по темата

"Изземват му се властовите лостове, които беше поел през служебните правителства и назначенията в службите. Човек, който е бил на такъв тип властови връх, на какъвто той беше през последните две години, няма как да се примири с изритването. Няма как да се съгласи да се прибере в президентството и да бъде онази надпартийна фигура, която да символизира единството на нацията. Той си влезе в чисто партийните конфликти  и борби. Въпрос на време и на изтичане на мандата е да се включи активно, като партиен участник в тези игри",посочи той.

"Този кабинет започна да върши оперативната работа. Ясно беше, че ще управлява в ситуация, в която трябва да се взимат много трудни решения. Моите очаквания са, че ще изпълни целия си мандат. Минималният срок е до местните избори", смята Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 10 месеца
Тихомирчо, разбира се, че е лошо властта да е съсредоточена в ръцете на един човек . На това му казват диктатура. Живели сме го , видяхме, че не става . А пък една тъ*па фуражка да ни управлява еднолично е най-големия кошмар. Президента трябва да е безпартиен, а не да сваля правителства и да действа като политически лидер. Не му се отдава . Става само да слуша и изпълнява командите на руския му господар
18
1
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 10 месеца
ЕДНОТО НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГОТО. ИДВЕСТЕН НИ Е ПЪТЯТ НА КОПРИНКАТА. :)))))
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички видяхме оправията *** Радев - изостаналост във вдички сфери, глад и нищета.
16
14
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Не ви ли омръзна да пишете простотий,глупости сякаш някой ви вярва,на абсурдните простащини
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Време е да изнасяте шкембетата пред жълтите павета.Времето се пооправи,идеално за въргаляне пред президентството.
14
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
АБСУРДА ПОСТАНОВКА Е КОГАТО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА КОНСТИТУЦИОННИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТА СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ВЛАСТОВИ ТЕРЕН!!! ПИШШМАН МОМЧЕНЦЕ ПОЛИТОЛОГ - ПИШШМАН СКЛЕРОТИЧНИ МИСЛИ!!!...
13
15
 
17
 
! Отговори
Доверие 0 преди 10 месеца
Защо давате мнението на някакви платени клакьори? Управлява ни правителство, което 10+% от гласоподавателите на едната партия гласуваха да не се съюзява с другата. От другата е около 5%. От 51 % сбор от двете заедно извадим 15% минимум имаме около 36% от гласувалите. От 40% избирателна активност имаме реално доверие в правителстово около 14.4% даже е много. Дотолкова със смешните ви алабализми и легитимно правителство..
12
18
 
19
 
! Отговори
ТАКА, ТАКА преди 10 месеца
КОГАТО ПРЕЗ ГЛАВА ОТПАДЪЦИТЕ СЕ ТОЧАТ НА ПРЕЗИДЕНТА , ЗНАЧИ ТОЙ ПРАВИЛНО РАБОТИ..!!!!!
11
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера Денков се чудешеш защо в Брюксел Радев казва, че подкрепяме Украйна даже и с оръжия, а в София казва, че е против даването на оръжие на Украйна. Това ако не е лицемерие не знам какво е.
10
13
 
13
 
! Отговори
До Факт преди 10 месеца
Избран с 50% от 30% избирателна активност, което е 15% от имащите право на глас. Все пак е законно но не представително. А и длъжността на която е избран няма правомощия за изпълнителна власт която си присвои последните две години.
9
18
 
20
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Радьев е разделител на нацията, а не обединител. Не става за президент
8
7
 
14
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Въх ужассссс президента имал лостове чрез служебния кабинет. Ами че то и в Конституцията на България пише това. Номера е да те покажат по грантовите медии 10000 пъти и да кажеш че това е лошо.
7
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Злият Румборак беше избран от еуектората напълно законно и демократично. Като се махне, еуектората ще си намери някой подобен избранник.
6
31
 
27
 
! Отговори
Радев се преди 10 месеца
Оказа най-големият подлец,лицемер и интригант в политиката .При това и злобно отмъстителен.
5
27
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Юмручко (Радев) предизвика два пъти падане на правителство и назначи свои хора. Той е отговорен до голяма степен за хаоса в държавата. Добре е че сме член на НАТО иначе щеше да ни превърне във втора Беларусия като васал на Русия
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Румен Радев няма да остави току-така завладения от него през последните две години политически и властови терен." - пропаганда и половина ....
3
7
 
19
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 10 месеца
За думи като "изритване" този може да го изключат от Съюза на политолозите, вижте с Гешев какво стана за подобни лафове :)
2
3
 
20
 
! Отговори
Дада преди 10 месеца
Аз не виждам изритване, просто се следват процедурите
1
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАТВОР и публичен ЛИНЧ за кремълския агент Радев!