ПП: Това е наше правителство, с наш премиер и наши министри

Съдебната реформа щяла да запуши корупционните кранчета
Обновена: 22 юни 2023 11:51 | 22 юни 2023 11:51, Анисия Иванова
47

Доволни сме от представения бюджет. Служебното правителство ни беше завещало бюджетен дефицит от 6,4%. Тогава на нашите уверения, че може да бъде постигнат 3% дефицит, се гледаше несериозно. Доказахме, че това е възможно. Това е необходимият критерий за членството на България в Еврозоната. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Димитър Найденов в студиото на "България сутрин".

Той изтъкна, че не бива да се омаловажава това, че под тяхно управление на два пъти за по-малко от година има увеличение на пенсиите.

"Хората виждат повишението на пенсиите, виждат желанието на правителството да повишава доходите. Без да бъде проведена съдебната реформа, ние няма да можем да запушим корупционните кранчета, от които изтичат милиарди. Говорим за около 10 милиарда на година, които в България се губят от корупция. Съдебната реформа е ключът към разрешаването на проблема", настоя Найденов.

Отстраняването на Гешев не е съдебна реформа, подчерта гостът. "Отстраняването на Гешев и подмяната му със Сарафов показва, че няма съдебна реформа и изкарва на повърхността нуждата от провеждането ѝ", категоричен е депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Пред Bulgaria ON AIR той коментира общата коалиция. "Това е наше правителство, с наш министър-председател, с наш мандат, с наши министри, с един единствен министър на ГЕРБ, и то на външните работи - позиция, която няма достъп до корупционни механизми. Нашата ясна заявка беше, че ротация ще има единствено, ако в рамките на първите 9 месеца бъде проведена в Изпълнителната власт обещаната от ГЕРБ, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" съдебна реформа", обясни Найденов.

По думите му, за да има демокрация, трябва да работи принципът на разделение на властите.

"Проблемът е, че още 1991 г. в Конституцията прокуратурата е поставена в съдебната власт, за да може да е "независима", а на практика - безконтролна. Наша работа като политици е да посочваме проблемите и да предлагаме решение. Съдебната реформа е скалпелът, който по хирургически път ще раздели срастването на трите власти и ще ги раздели. С промените в Конституцията ние ще ги направим независими, за да могат взаимно да се контролират", заяви депутатът.

По отношение на номинацията на коалицията за еврокомисар, Найденов изтъкна, че кандидатурата на Даниел Лорер е достатъчно висококвалифицирана и с одобрение в международен аспект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво прави тогава гаргата Гаргамел вътре?? Шефчето на мвр и той е подозрително разположен към ГЕПП.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако се върнем в началото, когато договаряха правителство на ротационен принцип, когато ГЕРБ подкрепиха мандата на ПП, за 9 месеца, чухме ПП да настояват, да ги подкрепят, като ГЕРБ ще "упражняват контрол на правителството чрез комисиите". Днес обаче, тази позиция на ПП,ДБ стана "плаваща" и те вече искат техни хора да оглавят и комисиите, под предлога, че именно те и само те, са най-големите и подготвени борци срещу корупцията. Само че, тези им номера не минават пред Борисов.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шарлатаните от ПП влязоха в най-корупционната сделка на века с руски посредници, в полза само на Газпром, като застрашиха националната ни сигурност. ГЕРБ успя навреме, да я спре. "Джеймкорп" офшорка с руско участие получи секретна информация и цялата българска енергетика, от Кирил Петков, а българите по-скъп газ с 1.20 лв при всяко зареждане. Сичега искат и комисиите и удобен за тях закон. Егати и наглостта!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изпълнителната власт в която са си обещали ротационен кабинет от изброените ПП-ДБ,ГЕРБ-СДС щели да правят съдебна реформа за Съдебната власт-система понеже правителството им начално било тяхно на ПП как повечето списъчно включени,които за 9 месеца щели да я извършат предимно с участието им в изпълнителната система за които съдебната система била скалпела с които ще режат корупцията м/у другите системи,власти,че останаха да се подложат на операция президентската и парламентарната от тези хирурзи.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайл Гьобелс и Аве Мария! Айн Фолк! Айн Райх! Айн цу цвайн фюрери цу дрън!
33
1
 
8
 
! Отговори
aa1820 преди 10 месеца
Ваше е, ама мина с подкрепата на 60 депутати на Герб. И без тях щяхте да гледате мин. съвет през крив макарон
32
2
 
14
 
! Отговори
иванова преди 10 месеца
Лорер не може да бъде еврокомисар - партия ПП не е участвувала в избори за европейски парламент.Напусналият еврокомисар е от ГЕРБ-заместващият я също трябва да е от ГЕРБ- това е логиката и правилото
31
0
 
1
 
! Отговори
Боко преди 10 месеца
До Васил. А ти някакъв друг интерес в живота имаш ли, освен това, което си написал? Че го лангъркаш всеки ден под всяка новина.
30
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Никакви 10 милиарда не се губят, просто държавата няма пари. Нали от две години уж корупцията трябва да е минимална, къде са милиардите?
29
0
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 10 месеца
Уф, стига с тая съдебна реформа (а всъщност правилно е да се казва ПРАВОСЪДНА). Ще направят разни промени и ще видят след това, че нищо особено няма да се случи. Защото проблемът е в матр'яла.
28
2
 
13
 
! Отговори
е смешно е преди 10 месеца
тия пп си мислят че като ходят с костюми и се изказват с много приказки привличат електорат :)
27
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
Според мен правителството е на машинките а не на - ппЧух , че мадуро си ги иска за изборите в венецуела
26
1
 
13
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
и кой ви каза че правителството е ваше :)
25
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Реформата е лаф за отклоняване на вниманието от чутовната бедност която донесе - пп
24
1
 
8
 
! Отговори
ами айде де преди 10 месеца
правете я тая реформа най-накрая ,само приказки ! Задъфкали сте я ,като сухо л...айно и не смеете да го преглътнете!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И кой или кои по-точно одобряват кандидатурата на Лорер в международен план? Той е като дялан камък - пасва навсякъде, че и не се свени да урежда родата. Гнус!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мафията прави конституционни промени за съдебната реформа.
21
1
 
5
 
! Отговори
Един от промяната преди 10 месеца
Шиши и бойко са почетни председатели на - пп
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4 Не се отива в затвора без доказателства.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
8 ХА, Кокорчо е станал толкова дебел, че няма да де побере в малката подводница.