Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?

ПП-ДБ се събира,за да реши какво да предприеме
Обновена: 23 юни 2023 09:42 | 23 юни 2023 09:42, Камелия Цветанова
495
Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ днес се събира на съвещание, за да реши какво да предприеме, след като според депутатите от коалицията ГЕРБ нарушава споразумението, прието преди да бъде гласувано правителството.

"Отиваме на съвещание, за да вземем решение какво правим, ако този тип нарушаване на споразумението продължава, защото ние няма да мълчим и ще имаме декларация какво правим, ако този подход на ГЕРБ продължи", отсече съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
"Потенциално да", отговори той на въпроса дали подаването на оставка на правителството е един от тези варианти.

Петков отсече, че нещата, които се случват в последните дни, са недопустими.

"Едно от най-големите събития от последните две седмици беше подмяната на Гешев със Сарафов. Ние искахме изслушване на министъра на правосъдието, което беше блокирано от скритата коалиция ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Антикорупционният закон, за който имахме уговорка, че двата закона нашият и този на ГЕРБ ще бъдат приети на първо чете, нашият беше отхвърлен. Предупредихме, че не може да продължава така.

Вчера Сметната палата, БНБ и НЗОК бяха вкарани в комисията и тук има нарушение от нашата първоначална договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани от ГЕРБ и ПП-ДБ внимателно, така че всеки един кандидат да има безупречна репутация, но и тази договрока беше нарушена и ако си мисли някой, че правителство, което е важно за България, че това ще е цената всички регулатори, които са мандат от пет години, да бъдат оглавени от хора от това скрито мнозинство, много се лъже. Няма как да се съгласим и българската държава не заслужава да има регулатори, които са същите“, отсече Петков.

Христо Иванов обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че вчера е казал неща, които не са верни, като посочи, че ГЕРБ не са поемали ангажимент да подкрепят закони на ПП-ДБ.

"Има много ясен ангажимент към общата законодателна програма, което не е едни списък, който някъде е развят",отсече той.

"Никой да не си мисли, че ще бъдем параванче", закани се Иванов.

"Искаме ясна договора за механизъм как ще се попълват регулаторите ,за съгласуване на законите и много ясен ангажиращ график по отношение на това как ще мине съдебната реформа, който да ангажира ГЕРБ, призоваваме към разум и разговори, защото от това зависи дали не просто ще има едно или друго правителство а дали България ще се развива", коментира Христо Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
0
 
! Отговори
Нинова се полакоми преди 10 месеца
До Коджабашев.Нинова искаше много министерства (При БСП разбирай кешовица за партията,по стар партизански 130 годишен обичай)
415
0
 
1
 
! Отговори
Коджабашев. преди 10 месеца
ДБ какво се излагат с теа млади меринджейи.Трябваше да се направи широка коалиция ДБ,ГЕРБ,ИТН,БСП
414
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Про100 Киро изведе цирка до нови висоти.Заплашва с оставка собственото си правителство.Уникален номер,непознат за световното цирково изкуство.
413
0
 
1
 
! Отговори
Главанак преди 10 месеца
Хак им е на ПП ДБ, след като не искаха или не можаха да проумеят, че главатаря на мафията отново ще ги излъже! За какво трябваше да му пристават на акъла, да му дават имената на проектокабинет, и да се съгласявт с всяко негово желание, след като и на овцете е ясно, че ще ги прекара!Жалко за хората, които им повярваха!
412
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Една пожарникарска диплома струва колкото десет харвардски. Един пожарникар е по-умен от десет харвардеца. Факт.
411
1
 
5
 
! Отговори
Kiril Kiki Petkoff преди 10 месеца
Ако Борисов не почне да гласува както аз искам ще ни самосваля!! Внимавайте какво гласувате! Ако ме ядосате още веднъж се самосвалям от власт!
410
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пинокио много посърнал.
409
0
 
5
 
! Отговори
Джон Триволта пробио преди 10 месеца
Тоя пак налази ефира с реални едва 5% иска да е цар Киро...
408
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да подаде оставка, но със 63 депутата не могат да бутнат кабинета. Ако НС не гласува оставката, ще трябва Денков да управлява до последния пепеец. А след това за тях потоп. Ще са политически трупове. Борисов крие във всеки джоб фокуси. Всичко е обмислил хиляди хода напред. Няма да си остави магарето в реката. Язък за Харвардските дипломи!
407
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо което е, вие реално НЯМАТЕ споразумение! Споразумявали са се само Денков и Габриел. Само те могат да го развалят!
406
1
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 10 месеца
какво да правят ...особено след този ултиматум....както се казва -да се гръмнат!?
405
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аве тоА Божанков шо е толкова нисък?
404
0
 
6
 
! Отговори
Балък преди 10 месеца
До sevА ПП какви са? Честни, кадърни, некрадливи и неподкупни? Курделата им го каза ясно на ПП. И собственото си правителство не могат да свалят, ако ГЕРБ, ДПС и Възраждане не искат да го свалят. Нали трябва да се гласува оставката му? Кой ще ги подкрепи? Колко и да ми е неприятен Славчо, много точно: има по-страшно от това да си зъл- това да си глупав. Бяха опиянени от себе си и проспаха какво следва след свалянето на Гешев. Сами се изиграха. И продължават. Жалки са.
403
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На фотото по-горе Петков изглежда подобно Путин, на едно фото по кримската агресия от 2014, заобиколен от лошо гледащи генерали!
402
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали няма коалиция, как така има споразумение?
401
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези още не са свършили работа и за пет лева и вече се сърдят, че не ги подкрепят. А те самите какво подкрепят. Шуреите и баджанаците.
400
9
 
2
 
! Отговори
sev преди 10 месеца
Надявахме се да се свърщи някаква полезна работа , но ГЕРБ не издържаха и две седмици и започнаха с мръсните номера посредством ДПС и Възраждане. В крайна сметка ПП ДБ да подават оставка и на власт да си дойде истинската коалиция на крадците ГЕРБ, ДПС и Възраждане. След Бойко и Пеевски и Копейкин ще стане мултимилионер .
399
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разтурвайте седянката!
398
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай Боже! И от там ...при бай Ставри. Време ви е!
397
3
 
16
 
! Отговори
жалки мизерници преди 10 месеца
Няма да подадете оставка, колкото и да се гаврите с народа. Искате да се окопаете във властта, за да нагласите местните избори! Бедна ми Българийо, щом такива *** те управляват!