Денков: Управленските решения да са на базата на научното познание

Светът се променял все по-бързо и ставал все по-сложен
12

Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

Важно е управляващите да стъпват на натрупаните знания, както и да полагат специални усилия да организират екипи, които могат да обобщят знанията, за да се вземат управленски решения, базирани на научното познание и развитието на научните процеси.

Това заяви министър-председателят Николай Денков, който бе гост на откриването на първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

„През последните десетки години не само светът, в който живеем, става все по- сложен, но  той се променя и все по-бързо. Колегите от близките до мен научни области оприличават тези промени на един социален взрив, който, ако не бъде управляван, може да доведе до загуба на контрол върху обществените процеси“, посочи Николай Денков.

Премиерът благодари за усилията на българските учени от България и чужбина, взели участие в работата на Съвета.

„Няма значение кой е премиер или конкретен министър, за всички нас това трябва да бъде стандарт. Докато нашият екип управлява България, вие ще бъдете уважаван от нас партньор. Надявам се да работим заедно години напред“, посочи още Денков.

Днешното събитие се провежда в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Съветът за икономически анализи има съвещателни функции и подпомага органите на държавна власт при вземането на стратегически и дългосрочни икономически решения. В състава му са включени икономисти от академичната общност от престижни университети и международни институции. Неговата цел е да фокусира вниманието върху важни за социално-икономическото развитие на страната проблеми и да изготвя независими анализи по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата пред нея и възможните политики за решаването им. /БТА, Иван Лазаров/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: наукаНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Управленските решения да са на базата на научното познание на посолството. Или може и да не са на база научно познание , но пък да са спрямо интересите на посолството пак е приемливо.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Академично гребане.
8
0
 
3
 
! Отговори
Всяко преди 9 месеца
решение на Посолството е аксиома, нале..
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А съжаление даскала си е даскал - само епруветк9и формули са му е в главата, а някои неща, като поведение6на хората не се подчиняват на никакв6научни закони! Денков да си дава оставката, от Ден1 само с това плаши!
6
0
 
3
 
! Отговори
Право на мнение! преди 9 месеца
Махайте го този мошеник Борисов от челната позиция на ГЕРБ и сложете Мария Габриел, за да се обнови партията, тогава ГЕРБ ще спечели изборите с разбиващо мнозинство! Борисов е отдавта компрометирана фигура и нищо и никой не може да го изпере от глупостите, които е натворил!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
По-скоро на научната фантастика.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя си мисли, че е на преподавателската катедра!
3
1
 
2
 
! Отговори
Калина преди 9 месеца
Е да се вземат на научното познание,ама като тия които представляваш са с улично познание какво правим?! Я ги строй в две редици, и да почнат да се държат както трябва,а не като хулигани
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков, организация и държава не се управляват с наука. Самото ти изказване за което е потвърждение, че не си подходящ за заемания от теб пост в момента!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков: Управленските решения да са на базата на научното познание, съгласувани с посолството (embassy)