Денков: Надявам се да стигнем до ротация

Лидерска среща между управляващите тези дни, за да се изгладят противоречията
Обновена: 27 юни 2023 12:40 | 27 юни 2023 11:43, Стела Стоянова
61
Денков: Надявам се да стигнем до ротация
Снимка БГНЕС

Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през следващите дни, за да се изгладят противоречията. Това обяви премиерът Николай Денков, който също ще участва в разговорите. Той припомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на областни управители се съгласуват с ГЕРБ-СДС, което бави процеса.

По думите на премиера договарянето на коалиционно споразумение би отнело месеци, предава БНР.

"Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С г-жа Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ".

Още по темата

За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това, което ще даде страната ни, е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи. Денков беше категоричен, че страната ни е изпуснала преди 10 - 15 месеца някои от възможностите България да получи заместващо въоръжение за армията:

"Бих казал, че това отразява политиката на служебното правителство – то не се е интересувало как да използва тези възможности. Още по-ярък пример е възможността за включване на нашия военнопромишлен комплекс в производство на снаряди с подходящи инвестиции по натовски стандарти".

Редовното правителство разработва концепция за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за затварянето на въглищните централи и мините от Маришкия басейн, за да се получи още тази година втори транш по плана, но това зависело и от приемането на необходимите закони от парламента. Искане за плащането от страна на ЕК трябва да се направи до края на септември.

Премиерът Николай Денков успокои, че работни места  в региона на Стара Загора няма да се губят:

"Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ "Марица-изток" 2, така че отсега искам да им кажа, че обсъждаме варианти, които са благоприятни за тях. В момента се опитваме за няколко седмици буквално да наваксаме това, което не е свършено много месеци назад".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Баче Кики преди 9 месеца
Ще стигнем до ротация не се притеснявай, всички ще ти се изредим отзад
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както тръгнаха вашите министри, особено Тагарев и Славов, мисля че ще си останете само с надеждата. Гешев го няма и ББ е вече в стихията си. Очаквайте някой милиционерски номер. Язък за академика, който се остави да бъде параван на Боце...
52
0
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
ПО-продажен от Тагарата до сега не сме имали в МО
51
1
 
4
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
Ротацията е следната: ти до сега си жена, а след 9 месеца ще бъдеш мъжка жена - такава е ротацията, а Мария Гаргамел изобщо няма да влезе в роля....хаха
50
1
 
1
 
! Отговори
днес преди 9 месеца
ГЕРБ - ГАСТРО-ЕЗОФАГЕАЛНА РЕФЛУКСНА БОЛЕСТ
49
0
 
7
 
! Отговори
яажт преди 9 месеца
ТИЯ ИДВАТ НА ВЛАСТ КОЛКОТО ДА ГЛАСУВАТ ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА И ПОСЛЕ НИЩО НЕ РЕШАВАТ ! ЕЙ, АЛО УКРАЙНА ЛИ Е ВАШАТА ДЪРЖАВА
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отказвай се дорде е време и на избори!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква ротация, Денков?! Вие сте в пасивна роля, Бойко ви думка с 200!
46
0
 
8
 
! Отговори
gag преди 9 месеца
АФЕРА направи спешна проверка и се оказа, че автомобила Мерцедес Вито с рег. номер СА 6982 ХА Е НА НСО!Така АФЕРА засече, че Кирил Петков ходи да кара кайт в Лефкада, Гърция с ДЪРЖАВЕН АВТОМОБИЛ НА НСО.Апропо, автомобила НЯМА ПЛАТЕНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ!!!Простото Киро бърза очевадно много, защото в 16 часа днес трябва да е в парламента днес при Боко Тиквата.Богата държава сме, щом данъкоплатците плащат масрафа на депутата ПростоКиро да се мандахерца в Гърция на кайт и на кристали
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам дали ще стигнете и до края на другия месец като гледам, това академиците химици явно са големи оптимисти.
44
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Няма ротация за теб денков, в келията ти ще си постоянната мома, само ергените ще се сменят.
43
2
 
10
 
! Отговори
Вярно е, Читател 30 преди 9 месеца
Реалната подкрепа за тях е 7-8 %. Сами си го признават. Просто ни заблудиха. Освен всичко изброено, борбата им с корупцията представлява кръгла нула. Правят сглобка с Борисов, а пък по конституционни и други правни въпроси се консултират с Пеевски. Това е непонятно, по никакъв начин не може да бъде възприето от нормалните хора в България, както и от стотиците хиляди, предимно млади българи, прогонени от родината си.
42
1
 
7
 
! Отговори
Хари преди 9 месеца
Денков,Денков,чака ви ротация с обратно броене иобратно движение на часовниковата стрелка на времето!Анадъм,,?За другото питай Гаргамел!
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не само до една ротация, Денков!! На вас са ви дали 4 годишен мандат и вие трябва да изкарате докрай, иначе минаваме на руско управление към Кремъл!
40
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир преди 9 месеца
"Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ "Марица-изток" 2, така че отсега искам да им кажа, че обсъждаме варианти, които са благоприятни за тях. В момента се опитваме за няколко седмици буквално да наваксаме това, което не е свършено много месеци назад". - ами ако обичате да дадете по-подробни разяснения къде ще намерите работни места за 26 000 души, от които 10 000 строго специаризиран персонал???
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както сте я подкарали, надали. Само едните празни приказки. сядайте да работите, бе, хора! Оня Киро го оставете нплажа, че като дойде тук, още по-голяма ще стане кашата.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Надявам се да влезете в затвора.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спешно трябват нови избори. Цените пак почнаха да летят нагоре на всичко
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПП,ДБ искат абсолютната власт, изобщо не са имали и намерение, да се ротират с ГЕРБ. Това, само наевници не го виждат. Като овладеят всичко, ще издигнат за кандидат кмет на София новобогаташчето Терзиев, за когото парите не миришат, сащо като за Нексо, черепа, Бобокови, Маджо,Цв.Василев. Така домашната публика ще се запознае с кирливите му ризи, защото ги има доста, а ПП,ДБ ще се фашизират от преяждане с абсолютна власт, ако не ги спре ГЕРБ и всички ние.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков , избирателите на ПП и ДБ се водиха интелигентни , поне до преди изборите , що си кълчиш езика сега с тая дума Ротация ? кажи си им направо ще се менкаме с ГЕРБ и ще се подкрепяме , половин година министър председател от ПП ДБ , половин година от ГЕРБ , половин година министър председател от ПП ДБ , половин година от ГЕРБ и те така докато не се усетите и ни изметете от парламента