Денков: Надявам се да стигнем до ротация

Лидерска среща между управляващите тези дни, за да се изгладят противоречията
Обновена: 27 юни 2023 12:40 | 27 юни 2023 11:43, Стела Стоянова
61
Денков: Надявам се да стигнем до ротация
Снимка БГНЕС

Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през следващите дни, за да се изгладят противоречията. Това обяви премиерът Николай Денков, който също ще участва в разговорите. Той припомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на областни управители се съгласуват с ГЕРБ-СДС, което бави процеса.

По думите на премиера договарянето на коалиционно споразумение би отнело месеци, предава БНР.

"Надявам се да стигнем до ротация и работя много упорито за това нещо. Да видим дали, когато се смени премиерът и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази възможност да бъде търпелив, както съм аз в момента, за да търсим консенсус. С г-жа Мария Габриел работим много добре, спокойно, обсъждаме, но и тя е подложена на много сериозен натиск от хора от средите на ГЕРБ".

Още по темата

За новия пакет от военна помощ за Украйна премиерът потвърди, че това, което ще даде страната ни, е аналогично на това от първия транш и ще се предоставя на етапи. Денков беше категоричен, че страната ни е изпуснала преди 10 - 15 месеца някои от възможностите България да получи заместващо въоръжение за армията:

"Бих казал, че това отразява политиката на служебното правителство – то не се е интересувало как да използва тези възможности. Още по-ярък пример е възможността за включване на нашия военнопромишлен комплекс в производство на снаряди с подходящи инвестиции по натовски стандарти".

Редовното правителство разработва концепция за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта за затварянето на въглищните централи и мините от Маришкия басейн, за да се получи още тази година втори транш по плана, но това зависело и от приемането на необходимите закони от парламента. Искане за плащането от страна на ЕК трябва да се направи до края на септември.

Премиерът Николай Денков успокои, че работни места  в региона на Стара Загора няма да се губят:

"Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ "Марица-изток" 2, така че отсега искам да им кажа, че обсъждаме варианти, които са благоприятни за тях. В момента се опитваме за няколко седмици буквално да наваксаме това, което не е свършено много месеци назад".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
10
 
! Отговори
Денис преди 10 месеца
Денков , изчакай да ти се обадят от посолството на козяк и да ти дадат инструкции , обяви го по телевизора довечера , прибери се нахрани кучето , разходи го да се изпика , ходи пикай и ти и си лягай ! Това се иска от теб и това е всичко !
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков днес се изказал по повод "фашисти" и стана ясно, че е гОла вОда в историята и културата,което е безсрамие и позор. Тъй като новите поколения (от които Денков не е, но си е намерил именно там сродни души) не са виждали кадри от фашизма, ще е обучително и повишаващо квалификацията да му се покажат. Например как се бесят или разстрелват съблечени доголо хора, как се палят селата заедно с хора, животни (на територията на Беларус изгореднуте села са стотици!)....
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да , поза 69 е като за вас!
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавата се "управлява" от Асен Василев измамника и Кирил Петков лъжеца, Денков им е сламенния човек, поставен там, да хвърля прах в очите на хората
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП,ДБ неискат ротация, стигнем ли я, или не. Занимават се с чистки и шуробаджанашки назначения, вместо да работят. Бюджетът им е нереален. Нищо не са направили по плана и държавата неможе да усвои пари от там, от НАТО и други програми в ЕС. А други държави усвояват такива за втори път.. ПП,ДБ са безделници, наглеци. Само искат постове и високи заплати.
29
3
 
13
 
! Отговори
Възрожденец преди 10 месеца
Този ембрион Денков открито заплаши Възраждане и индиректно 80%от българите! Само да му кажа,че сме демократична държава и всеки може свободно да изразява мнение! Ако стилове разреши разправя с Костадинов,не го чака нищо добро! Палачинката се обръща и от обвинител,той и тагаревци като нищо могат да станат обвиняеми! Така че Денков е ограничавай свободата на българите!!
28
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Аре Молец, бъди мъж и подай оставката. Омръзна ми от вас ППДБ-тата, Кирю и Асан... Боко да си направят с ДПС стабилно правителство за 4 години с тайната подкрепа на Копейките.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЖАЛКИЯ ТО ЛУП БОКО БЕЗ КАПКА ДОСТОЙНСТВО ЧАКА ПРЕД ВРАТАТА НАЧАЛНИКА ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ И ДА МУ ДАДЕ ДА ПОДПИШЕ КАПИТУЛАЦИЯТА СИ!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе денков , абе щморц изсмукан , кога ги науЧи тея модерни дучички бре ? Що ми влизаш сега в тоя формат? Що ми се определяш на 24 бре картункьо ? ротация може да напрайм с жена ти ако искаш ама с Буци ротация боли бе мряно слаботелесна , я вземи си дай оставката и се прибирай в къщи да не дойда в МС да те изкарам за яката заедно с костума и вратовръзката , предател долен
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затвърждава предотелството съм избирателите си, но те са на тежки вещества преяли са с лукчета и следват, каквото им кажат.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СЪС 8-9% ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ. ЦЯЛАТА СБИР"ЩИНА" УПРАВЛЯВАЩИ" ДА СИ ВДИГАТ ЧУКОВЕТЕ.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТУКА РУБЛЯКА НЕ КВИ ЧЕШЕ КОГАТО ДРУГОТО ПОСОЛСТВО РЕДЕШЕ НА ФИ ГУРАНТА КАБИНЕТА...
22
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Надявам се да роди първо сегашния премиер, а след него и следващия. Така е с ротациите. Особено с нерагламентираните и безпринципни. Защо гласувахме толкова пъти, като те си правят правителства. При това си мислят, че са стабилни и работещи за доброто на България. Нека даси мислят, че са важни, въпреки, че дори и пари за заплатите им няма. Може да си мислят, че сега е 2022 г., но то просто не е така.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ще изглаждат отношенията да, защото и е страх от Американското посолство
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо да видим какво ще износите за 9 месеца и какво ще се роди. После ще мислим пак.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СЛУШАХ ГИ ПРЕДИ МАЛКО ТРИМАТА "***". МАЙ ЩЕ ПОЧВА ПОЛИЦЕЙЩИНА ВЪВ БГ.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми надява се човекът. Не иска само той да е отгоре. Иска да пробва и нови неща.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
.... като се върне оня на глец от почивка!Толкова му пука за България, дето я спасява...
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се надявай!
15
2
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп преди 10 месеца
Може и да има ротация само, че един път и то, ако срокът от 9 месеца се промени на един месец.