Калоян Методиев: Партийната система буксува, в политическа криза сме

Държавата е заложник на имунитета на Борисов, Радев играе близо до него
29 юни 2023 21:32, Йоана Цонева
18

В състояние на политическа криза сме. Тя ще се задълбочава, защото партийната система буксува. Бойко Борисов си играе с "Продължаваме промяната - Демократична България", единият ден ги обижда, друг ден им казва, че ще отстъпи. Той генерално отстъпи. Него го интересува собствената му персона. Държавата е заложник на неговия имунитет. Реални резултати от това управление няма. Това коментира политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Бойко Борисов запушва политическата система на страната и е основният проблем, за да "тръгнем към стабилизация".

"Все още не е правена ревизия на служебния кабинет. Имаше обещания, но нещата забуксуваха. Тръгнахме в кривия коловоз с една смешна съдебна реформа, с пазенето на Борисов. Нямаме реални резултати от това управление. Махнаха Гешев по средата на неговото усилие да заработи като истински главен прокурор", смята политологът.

Пред Bulgaria ON AIR Методиев заяви, че Радев използва партиите като боксова круша - да излиза от време на време и да ги обвинява.

"Играе колаборативно или близо с Бойко Борисов и не изпълнява Конституцията. Нямаме президент, който по такъв начин да нарушава Конституцията. Да, трябва да свика Съвета. Той се опитва да стои отстрани като ментор и да се намесва негативно в партийната система", настоя гостът.

Готви се нов политически проект под крилото на президента, смята Методиев. "Ще се търси прехвърляне от служебния кабинет и популярността, която натрупаха определени лица, да се капитализира в гласове на местния вот, да се направят ядки по места чрез кметове и общински съветници, които ще послужат за основа на бъдещия президентски проект", прогнозира той.

Политологът определи като интересен процеса във Facebook по късането на партийните книжки и началото на прехода. "Симпатизантите се отричат с постове след вчерашния ден. Процесът на разочарование е много голям. Могат да се изметнат от обещанието си", каза още Методиев и коментира изпращането на военна помощ към Украйна.

"Тагарев е човек, който не предизвиква еднозначни чувства. При това разделено общество трябваше да се търси по-балансирана кандидатура за министър на отбраната. Вътрешната ни политика е трагична", категоричен беше гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
КРИЗАТА Е ГЕНЕРАЛСКА преди 9 месеца
Армейският иска но не може да управлява държавата, а полицейския може но не иска. Затова за да си задоволят властовия нагон, двамата си мерят пищовите и чат пат стрелят над главите на ошашавения народ. А задкулисието залага на този или онзи, защото има пари за трошене. Но така е (би казал Велко Верин от радио Свободна Европа) в страната на Ботуш Каишев под слънцето на милиционеро-социализма.
8
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Президентът стриктно изпълнява Конституцията.Лицето Методиев лъже.Радев го изгони,но все пак не бива да манипулираш толкова елементарно.
7
2
 
4
 
! Отговори
истина е преди 9 месеца
Боко обсеби цялата държава ,като назначи още сто хиляди калинки на големи заплати ,и ги направи негови роби !!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев го изгони и този не спира да обикаля всяка телевизия да се оплаква. Личните мотиви ги крие с всякакви политически брътвежи и измислици.
5
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Добро утро. Някой да разсъждава нормално имало. За министъра на отбраната единият беше муняк мълчанка и страх, а този няма никакъв такт и аналитично мислене, стратегия и балансиране да не ескалира напрежение в без това лудото време дето никой го не слуша главата и не знае какво прави.
4
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Борисов е създал партия! Тази партия управлява 10 години,и пак се ползва с най- голямо доверие от българския избирател! Като какъв се явява Тоя, да обявява кой "задръствал" политическата състема? Да си направи партия, и да я отдръсти! Само че никой не го знае! Поне да каже в чий хор пее, че да е ясен..."политически"!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
К'ъф политолог е този Методиев уе! Изсмукал от пръстите си куп преднамерено манипулативни твърдения! Пълна шашърма! Московски агент!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защото партиите трябва да се обединят и да изхвърлят мръсника Радев!!
1
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Връщаме член Първи на Конституцията на НРБ. ПП и герб се сливат в управляващо форевър евроатлангическа партия, ДПС става коалиционен съюзник, а Възраждане е класовият враг и бу-ман.