Рашидов осъди Минеков за клевета и обида и на втора инстанция

Още през 2022 г. той обяви, че ще го съди и за думата "мултак"
29 юни 2023 19:46, Йоана Цонева
18
Рашидов осъди Минеков за клевета и обида и на втора инстанция
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов осъди и на втора инстанция Велислав Минеков за обидни и клеветнически твърдения, които Минеков отправяше в публикации и изказвания срещу него.

На 27 юни Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 31 март миналата година. Така и на втора инстанция бе потвърдено, че изявленията на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов, съобщи "24 часа".

Системните клеветнически и обидни твърдения на Минеков са абсолютно безпочвени и засягат по недопустим начин доброто име, авторитета, творческата кариера и таланта на Вежди Рашидов. Да накърниш достойнството на един човек не е свобода на словото, клеветата и обидата не са свобода на словото, а издават тежки комплекси, коментираха юристи.

Още по темата
Неспиращата фиксация на Минеков върху доказания голям български художник и семейството му продължава с години. Това принуди Вежди Рашидов да заведе срещу него и второ дело за клевета и обида

Защитник на Вежди Рашидов е авторитетната адвокатска кантора на Менко Менков.

През октомври 2022 г. Рашидов обяви, че ще съди Минеков и за думата "мултак".

Велислав Минеков беше осъден на първа инстанция през април 2022 г. за обида и клевета срещу Рашидов. Софийският градски съд постанови, че тези изявления на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов. Затова Минеков трябва да плати 19 200 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Преди се присламчи при Илия Павлов,днес при Борисов,защо не стана сподвижник на Йоло Денев.Защо той е беден като църковна мишка и не можеш да засмучеш от него финикийски знаци,които винаги са били твоя преоритет в живота.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поздравления! Всеки обиден от ***, трябва да ги даде на съд и осъди.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Sa Minekow da go osydi zastoto toq go e osydil
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това, което днес "твори" Велислав е подобно на бездарните щуротии на баща му Величко - правят статуи, като човешките фигури в тях приличат на скакалци. Впрочем бащата вече не е сред живите. Ако си спомняте, той почина в деня, в който синът му полагаше кретва като министър във временно правителство.
12
0
 
3
 
! Отговори
Продължението - преди 9 месеца
Л. Живкова се възпротивила такъв важен монумент да бъде дело на човек, който не е член на БКП. И без конкурс възложили това дело на Величко Минеков, баща на въпросния Велислав Минеков. За направата на такъв паметник се полагал и значителен за онова време хонорар. Потърсете в интернет снимка и на творбата на В.Минеков - изваял е хана като нещо, подобно на гръмоотвод. И сравнете с онова, което подготвял Радивоевич. Неговите калъпи натрошили, а него самият интернирали в Копривщица (?!).
11
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 9 месеца
Който иска, да намери в мрежата материали за скулптора Джоко Радивоевич, живял и творил около половин век в България - чак до края на живота си, след като му се наложило да бяга от бивша Югославия. Личната му история е интересна. В мрежата е качена снимка на копието на паметника на хан Аспарух, който е трябвало да извае, след като спечелил конкурс през 1970 г. И след като калъпите били излети, най-неочаквано на заседание на Политбюро Л. Живкова се възпротивила (продълж.)
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минеков - достоен министър но Радев
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За тоя ми е най-интересно защо като се обърна по таван на сред София засекретиха цялата информация? Уж обикновена катастрофа, а всичко се покри!
8
2
 
1
 
! Отговори
Сатаната преди 9 месеца
Чакам те, не се мотай!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минеков-баща бе придворния каменар-бедонджия на бай Тошото а синчето му нaследствен мъpляч!
6
4
 
5
 
! Отговори
Дора шпората преди 9 месеца
Фани единия Одари другия. Моралния компас на Вежди го буташе да шамари полицай. Минеков от своя страна избива комплекси на малкатаПишка с министерстване и дърдорене. Аре и двамата у лево
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като чуеш Минеков как говореше с руски думи като "немедленно" веднага ти става ясно що за руска продажна *** е той и то наследствена!
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е кое не е вярно - че беше част от Мултигруп или че Мултигруп беше основната компания на "червените куфари" ?Че направи и изпра много пари покрай тях, после покрай Борисов?Кое точно не е вярно ?Искаш да крадеш, а пък после искаш и да имаш "добро име" - айде стига наглост, моля !
3
5
 
8
 
! Отговори
БисерГъскатаБелене преди 9 месеца
Трябва някой и да го шамари тоя гробар!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не разбрах колко трябва да плати Минеков
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боднало го комарче Минеков - 19 000 лева само от левия джоб ще извади!