Румен Христов: Ние имаме нашите различия и е добре г-н Асен Василев да ги защити

Ние не можем да се отървем от пипалата на ДС повече от 30 години
29 юни 2023 22:55, Йоана Цонева
13

Ако наистина ще подписваме някакъв документ, най-добре би било да бъде коалиционно споразумение, с повече от 7 точки. Трябва да се направят два документа - управленска програма и законодателна програма. Що се отнася до законодателната програма, бих казал, че там нещата се случват. Влизат законопроектите в пленарната зала и се гледат. Това каза председателят на СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него, основният закон, който характеризира правителството, е Законът за държавния бюджет.

"Ние имаме нашите различия и е добре г-н Асен Василев да го защити", каза Христов, според когото в план-сметката трябва да има мерки за овладяване на инфлацията.

Той допълни, че е трябвало да бъде търсен начин за по-голям растеж, от предвидения 1,8 от БВП. Христов обясни, че финансовият министър би могъл да бъде по-смел и да предложи 3,5, 5 и дори 6 процента растеж.

"Можеха да бъдат малко по-смели при ограничаване на разходите в държавната администрация. Когато имаш по-малко служители, но с висока заплата, те биха били много по-добре мотивирани", смята Христов.

По думите му взимането на печалбата на държавните енергийни дружества би могло да ги декапитализира, което е опасно.

"Дружествата имат нужда от преоборудване, закупуване на ново оборудване, ремонт и т.н. Те акумулираха една печалба, предвид на пазарната конюнктура, но можеше да се изземе печалбата до 50%. Има риск да не започне изграждането на VII блок на АЕЦ Козлодуй и да не се случат други енергийни проекти", каза Христов.

Той поясни, че ГЕРБ-СДС ще държат на кандидатурата на Димитър Радев за председател на БНБ.

"Говори се за създаване за номинационен борд, който да отсее най-добрите кандидати. Ние сме предложили безспорния авторитет Димитър Радев, който има международен опит, дълго време е работил в международни институции, човекът, който свърши работата за влизането ни в Еврозоната и в банковия съюз", каза Христов.

Той коментира и номинацията на ПП-ДБ за кмет на София.

"Ние не можем да се отървем от пипалата на ДС повече от 30 години. Те продължават да управляват, и ако Терзиев бъде избран за кмет, той ще бъде следващият министър-председател на България", смята лидерът на СДС.

"Питам се как техните избиратели, които са десни, застават зад тази кандидатура", каза още той и допълни, че ГЕРБ-СДС все още нямат избран кандидат, въпреки че имали няколко имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
4
 
! Отговори
Доброто преди 9 месеца
Този човек доста е учил и е ниво за разлика от други коментиращи политици.Жалко е , че няма вече такива хора на политическата арена, като него.Нивото е доста ниско....
9
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
уоу...дс..искала държавните да си купуват...докато България изнемогва!ами от 30 г управлявате и продавате България на скрап на путин г-не!САЩ задължително трябва да убият руските агенти доган-борисов!!!ЕС са импотентен и загиващ съюз финансиращ мафиоти като горепосочените!САЩ убийте копелетета бавно и мъчително!Бог да пази САЩ и Свободният!Народите им не са слепи...превзети и смазвани от десетилетия са!САЩ и Свободният са искрата...!!!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СДС нямат и 0.5% подкрепа, защо този се появява навсякъде?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая как задава въпросите си, много е смешна. Колко много емоция и патос влага в тези, които съдържат намек за конспирация, и колко са тъпоумни останалите... Като Цветанка Ризова е, някакъв клонинг, отчаян от професията си.
6
1
 
8
 
! Отговори
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗН преди 9 месеца
И Николов от "Възраждане" и Румен Христов от СДС-ГЕРБ са на един акъл за държавните енергийни дружества - да не им се изземва печалбата. ЯВНО ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ Е ПУСНАЛА ДЪЛБОКИ КОРЕНИ НАВСЯКЪДЕ. За сега само не у ПП.
5
0
 
6
 
! Отговори
ДС, а? преди 9 месеца
А този помни ли, когато колите на СДС бяха застраховани във ВИС? Или мутрите са по-добри от ДС. За това ли сега са при мутрата от СИК ?
4
1
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 9 месеца
Всичко е по-добре от герб, включително и дс син, който е управлявал софтуерна академия!
3
0
 
9
 
! Отговори
"НИЕ" - ХА преди 9 месеца
НИЕ с китайския народ сме 1 милиард на земята. Кои "НИЕ" - СДС-то дето са един файтон хора, повечето от които неизвестни сиви костюми. И пак старата песен - ДС им виновна. Да, ама от тези 30 години повечето управляваха те - СДС (ОДС, Реформаторски блок, ДСБ) с ортаци. 12 год. с ГЕРБ, 4 г. СДС на Костов, 2 г. СДС на Ф.Димитров, 1г. Кабинета на седесара Софиянски. При това имаше само 39 седесара, които не подписаха тази конституция, която ни нахендри Цацаров и Гешев. От тях в сегашното СДС няма!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като имате различия и си нямате доверие, какво ни правите на баламyрници? Защо им дадохте цялата власт? Посолството ли ви нареди?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АБЕ РУМЕНЕ ВСИЧКИ ОТ ДБ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ПОДКРЕПЕНИ С КУФАРЧЕТА С ПАРИ ОТ ДС