Белобрадова: Не е време да решения "на парче"

Ако се насочим към задачие, ще забравим временно различията
30 юни 2023 22:30, Стела Стоянова
16
Белобрадова: Не е време да решения "на парче"
Снимка БГНЕС

„Дошло е време за реформи и не е сега моментът да се правят решения „на парче”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Повод за думите й е декларацията с призив към Висшия съдебен съвет (ВСС) да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд (КС), както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията, са внесли в парламента депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Има мнение от членове на ВСС, че би могло този избор да бъде удължен. „За нас е важно да имаме конституционна реформа и проект, който да покрива обективно всички промени, които искаме да постигнем. Важно е този проект, когато бъде внесен в парламента, да отразява всички промени, които искаме да бъдат заложени в Конституцията.

Още по темата

За отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС тя каза: „ние имаме дълбоки различия, но имаме да свършим работа за България. На никого не му е приятно, ние сме професионалисти, имаме да свършим важни неща”.

Като конкретни задачи тя изброи влизане в Шенген, влизане в еврозоната, отделяне на България от руското влияние. „Трябва да знаем, че ако се фокусираме върху тези задачи, ще можем за известно време различията ни да минат на втори план”, допълни Белобрадова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази да ходи да се пише обратно тъпотийките в "Майко мила" и да остави сериозните дейности на сериозни хора. Парламентът ни е просто гротеска откъм състав. Няма личности, за ерудити да не говорим.
9
1
 
2
 
! Отговори
Стела Стоянова, преди 9 месеца
да си оправи правописа и после да пише статии ..."Ако се насочим към задачие,..."
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Белобрадова, демек познайте къде
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко ставате досадни с лозунгите вече. Вземете свършете нещо. Белобрадова голямо хвалене я хвалиха, но засега не блести с нищо.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нейният Христо Иванов е взел 3 млн лв. за правни инициативи!! Каквото и да значи това! 3 милиона!!! И къде са ви текстовете на законопроектите?! Кога Христо каза 3! само три свързани изречения каква е тази конституционна реформа! Какво точно? Мошеници!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как ще борите руското влияние като подло ни отхвърлят от Шенген и еврото?! Кой работи за руснаците? Не са ли съюзниците ни?
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на тая с кеф да и развиеш мутрата.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам тая на кой е Калинка, ама е много дразнеща. И се набута в ДеБе, дето са още по-дразнещи. Сега седнала да се изказва по теми, от които не разбира и вече е връх на дразненето. Няма ли някой да свали това правителство и да ходим на нови избори? Кой ще да управлява, ама не и жълтопаветките. Красивитета да си ходи. Те са 5%, къде са тръгнали да управляват цялата държава? Кой им даде? Бочи? Корни? Пеевски? Всяка алтернатива е по-добре от ПеПе-ДеБе.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ви искаме еврозоната!Стига сте се правили на фашисти!Първо референдума,после обсъждайте еврозоната!
1
7
 
10
 
! Отговори
Шенген преди 9 месеца
Аз не искам да влизаме в Шенген !!!! Незнам кой нормален иска да влиза в Шенген ???? И какво ще спечелим повече каро влезем ???????? алоооо стига сте ни набутвали бе ???? Не ви ли писна ??