Василев: Единственият риск е бюджетът да бъде раздут

Това може да стане между първо и второ четене
3 юли 2023 22:25, Росен Стойчев
52
Василев: Единственият риск е бюджетът да бъде раздут
Снимка: БГНЕС

Раздуването на разходите между двете четения преди приемането на бюджета и това, че той не решава нито един сериозен проблем. Това беше откроено от вицепремиера Асен Василев и депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова, предаде БГНЕС.

Единственият риск пред бюджета е да бъдат раздути разходите между първото и второто четене в парламента, заяви Василев.

Още по темата

Той коментира темата след срещата с представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във финансовото министерство. На срещата взеха участие също така премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Василев заяви, че няма притеснение относно приходната част на бюджета. Той подчерта, че 3% дефицит, който е едно от условията за приемането ни в еврозоната, също е реалистичен.

Акад. Николай Денков определи състоялата се среща като много конструктивна. „Има някакви рискове, но те са съвсем нормални за сегашния етап”, каза той. „Много съм доволен както от тристранния съвет, така и от днешната среща в МФ“, добави премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Василев, прекалено почвате да натискате фирмите! Осигурете си приходи от гастарбайтерите, на чиито родители плащаме пенсиите и лекарствата, а те наминават само да надуват имотния балон! Да не говорим за теглещите европейски осигуровки!
15
1
 
2
 
! Отговори
Шлосер преди 10 месеца
А има ли в бюджета че ще дигнат заплатите на шлосерите?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти русофобе наливаш в трошения ти стар катраник бензин от руски нефт. Ти русофобе спонсорираш Путинския режим. Купи си магаре и талига, не бъди спонсор на Русия!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственият риск е Лена да счупи сглобката на парапета при раждането.
12
7
 
1
 
! Отговори
ПП Активист преди 10 месеца
До 14 Асен Василев е човек с стил сигурен съм че костюма му струва повече от теб
11
3
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 10 месеца
50 процента съкращение на държавни служители означава хем бюджера сит хем работодателите цели. Действай Хасанчо на се ослушвай...Само убеди ГЕРБ да си запазят държавните служители, които гласуват за тях...
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо на всяка снимка Асен Василев е застанал като паун? На какво се ежи? Сакото му ще се пръсне. С едни и същи обувки е и зиме, и лете. Има всичко, на всичко 2 чифта обувки. Толкова ли е закъсал за пари, че с смачканите обувки се разкарва в делник и празник? Да съберем пари за един чифт обувки на Асен Василев! Явно няма да си купи сам.
9
4
 
1
 
! Отговори
Callifornia Republic преди 10 месеца
До руzкия тролераст има ри някакъв ефект като пишеш едно и също навсякъде гледам че само минуси събираш
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шолц: "България да не поставя условия на рсм!". Тия нашите, нагласени от запада мълчат като риби. Ние сме безгласна буква, ние сме една пр0паднала кл0ака.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видяхте ли как хората срещат Путин? Кой лидер го срещат така? Зад Путин е целия руски народ, каквото и да си фантазирате. Кой ръководител до сега е потушавал военен метеж за 24 часа, без капка кръв? На Шльоца, Макарона и оня английския mаn-гал и тях народа ги "обича".На Макарона му палят Парижа, а той на концерт на Елтън Джон или пие бира с местните в колонията Конго. Сегашните западни диктатори са пълен позор за цяла геiропа!!! Вън!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Социалната система на запада се разпада. Там се напълниха с емигранти, от които 90% не работят нищо и чакат само на соца. Вече хората не могат да живеят охолно като преди и както макрон каза: "Вече нищо няма да е като преди. Свиквайте". От друга страна бялото им население прогресивно намалява и застарява. Нямат ресурс да се отърват от авантаджииските емигранти. Бавно и стремително западно геiропейските срани изтичат в канала. Останаха малко кинти за бело на Zеление
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във франция майдан, голям кеф!! Нека да поломят цялата Франция. Удри куме, бой! Пия си бира и куфея. Ще ме хванете за дедовия да ви гласувам за евро депутати. Фак за ЕС, ЕК и нато!!! Слава на Френската Африканска Джамахирия!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Немското издание Билд пише: В град Хановер се предвижда откриването на "стаи за сексуални игри" в детските градини. Управниците считат, че децaта са заинтересовани от изучаване на телата си и телата на връсниците си. Вие изобщо можете ли да проумеете, че ние се намираме в съюз с крайно извратени хора?
3
1
 
3
 
! Отговори
New York преди 10 месеца
До 3 тоя крошар да не си бил ти
2
9
 
1
 
! Отговори
ПП Активист преди 10 месеца
Това е най добрият финансов министър
1
0
 
4
 
! Отговори
ОТМЕНЕТЕ преди 10 месеца
рязко увеличените детски на ромчетата от 151 лева месечно и 180 лева За "самотната" им майка > ТОВА ПРАВИ КЪМ 1 МИЛИАРД НА ГОДИНА