БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична

Ако Тагарев изпълни това, което обяви - означава напълно обезкостяване на българската армия
7 юли 2023 19:47, Йоана Цонева
103
БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична
Снимка: БГНЕС

Отношението си към министър Тагарев и политиката, която той провежда, ние сме я изразявали два пъти и много последователно. Един път в правителството на Петков и един път сега – като опозиция. Тогава ние възпрепятствахме Тагарев да стане министър на отбраната и сега, като опозиция, поискахме оставката му. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

"Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо. Ще внесем проект на решение – цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание", добави тя.

Нинова припомни, че служебното правителство на президента Радев е внесло  решение и Народното събрание тогава е одобрило, без гласовете на социалистите, Министерският съвет сам да решава какво да предостави и информацията за това да е засекретена.

"Тя трябва да бъде публична. Позовавайки се на практиката във всички европейски държави и САЩ, те обявяват какво ще предоставят като военна помощ. Смятаме, че българският народ трябва да знае. Този процес трябва да е публичен и прозрачен и да е достатъчно обществено обсъждан – в него да се включат и Министерството на отбраната, и специалисти, и общественици", посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на партията по отношение на военната помощ за Украйна:

"Ние сме против. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията от двете страни, и водене на дипломатически преговори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой окупира България бе ***.До кога ще си набутвате кирливата Украйна тук .Ние си знаем историята,а вашата е един лист А4.И щото България е окупирана българите се бият с руснаците срещу германците нали Айде марш към Украйна ви да не ви натирим,че ни писна от просяци скимтящи.
67
3
 
2
 
! Отговори
Слава Украини преди 10 месеца
До 68 Путинопитек и комуноиден плебей да ти го набута Пригожин
66
1
 
2
 
! Отговори
Юди искариотски преди 10 месеца
Срамно е собствената си история да те знаете 44та СССР окупира България избиват комуноидните нищо жества елита на нацията правят обири и убииства изнасилвания на жени и грабежи на българите безразборно Гошо тарабата пише до Старин с молба са спрът или поне да намалят.Подарява български земи на Македония.Фарират БГ пращат несъгласните с режима в лагери на смъртта Тошо наркована и ЦК на БКП крият за Чернобил!*** от ДС тормозят и репресират българския народ по донуси.Религията е забранена
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Браво.Иска я от българския народ уркопитек нещастен дето си набутваш тук кирливата си Украйна.
64
1
 
3
 
! Отговори
БРАВО! преди 10 месеца
Никой няма да се учуди, ако Нинова поиска помощта за Украйна да се одобрява направо от Путин...
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе я се разкарайте в кирливата си Украйна и не ни занимавайте с тия простотии,да не ви покажем пътя.
62
2
 
2
 
! Отговори
Русороби усмърдели преди 10 месеца
Рушия е окупатор за България не освободител спрете я тая руска дрога!Украйна е наш съюзник и приятел!Слава Украйни Слава на Зеленски!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 62 Айде първо погледни на кой си ти слуга пък после се обяснявай.Каква ти е Украйна на теб.Каква е в Европа,че не е много ясно.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова, инструкциите които получавате вие и вашите помощници от Възраждане от руското посолство да станат публични за да ви вкарат в дранголника за национално предателство.
59
2
 
2
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 10 месеца
Незнам кои са по жалки кремълски слуги Иzруж дениците и оня дебелия където крещеше днес от трибуната или комунарите от БКПто
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова направи БСП от партия мастодонт в едно незначително джудже. Колкото и да се мъчи просто БСП потъват...
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП и Изхождане са "безгласни букви" в България...
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Питайте ГЕРБ и ДБ с какво ще заместят тецовете, които трябва да затворим по Зелената сделка? Имате кратко време да спасите АЕЦ Белене. Военната помощ за Украйна е незначителна тема. Произведени и готови, платени реактори по цени от преди 15 години ще бъдат продадени на Украйна. Ние ще чакаме нови ли? Нямате ли нормални хора в БСП, които да произведат правилна теза, която да защитят с факти, които са пред всички?
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свиленски е лудд или пиян. Повече не пускайте този човек по телевизиите, защото срами БСП и вреди на БСП. Неадекватен, побъркан и объркан, стана за смях. Главната цел на БСП трябва да бъде спасяването на АЕЦ Белене, което да замести затварянето от Еврокомисията на ТЕЦ Марица Изток. Много ниски и ненормални личности от БСП вредят на БСП, много лесна жертва на герберите и дебеите са. Пращайте подготвени хора, ГЕРБ са проссти, но вашите хора от БСП, които пращате, са още по-проссти.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Народа да одобри изхвърлянето на продажниците в парламента дето се набутаха по искане на посолството.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците искат да одобряват в парламента помощта за украйна. Аз казвам НЕ
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Парламентът да одобри ИЗХВЪРЛЯНЕТО на Кравата от Крушовица ,Нинова и нейните зомбирани депутати ,за антибългарска ,безродна, путинска дейност !!!!!!!!
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е рекет. Те ни изнудват,а Зе"лето ни заплашва, че сме следващите. Айде, къш!
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако някой дойде вкъщи да ме моли за помощ имсе държи така, както надрусания гном от украина, ще напусне дома ми със строшени ръчички! Това показва отношение не към президента мили мои укрофили, а към всички нас, към България и българите! Ясно ли ви е защо 350 години след Шипка сме последни навсякъде? Заради плужеците в обществото и влстта! Продажници на всичко родно... Прав е Баце от Банкя - лош матриал!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корнела защо не разкаже публично какво се изнасяше, когато беше вицепремиер