БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична

Ако Тагарев изпълни това, което обяви - означава напълно обезкостяване на българската армия
7 юли 2023 19:47, Йоана Цонева
103
БСП: Помощта за Украйна да се одобрява от НС и да е публична
Снимка: БГНЕС

Отношението си към министър Тагарев и политиката, която той провежда, ние сме я изразявали два пъти и много последователно. Един път в правителството на Петков и един път сега – като опозиция. Тогава ние възпрепятствахме Тагарев да стане министър на отбраната и сега, като опозиция, поискахме оставката му. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

"Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо. Ще внесем проект на решение – цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание", добави тя.

Нинова припомни, че служебното правителство на президента Радев е внесло  решение и Народното събрание тогава е одобрило, без гласовете на социалистите, Министерският съвет сам да решава какво да предостави и информацията за това да е засекретена.

"Тя трябва да бъде публична. Позовавайки се на практиката във всички европейски държави и САЩ, те обявяват какво ще предоставят като военна помощ. Смятаме, че българският народ трябва да знае. Този процес трябва да е публичен и прозрачен и да е достатъчно обществено обсъждан – в него да се включат и Министерството на отбраната, и специалисти, и общественици", посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на партията по отношение на военната помощ за Украйна:

"Ние сме против. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията от двете страни, и водене на дипломатически преговори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една партия която може и да не влезе в следващия парламент !!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти Корнелия не я мисли. Тя ще ходи в Америка да си гледа внуците. Там ще работи за създаването на американска социалистическа партия.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ядрена война ли искате *** !!!
25
1
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Тази, която продаваше оръжие на посредници, за да го дават на украинските войници ми говори да не даваме оръжия на жертвата. Важно е, че все още има заблудени овце, да я защитават. Тази, която децата и учат и живеят в САЩ. Ей, овце, толкова ли сте прости!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анатема преди 10 месеца
БСП бившата БКП, не е българска партия, а руска - на руските фашисти, нацики и защитава руските интереси а не българските, позор и съд *** !!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако някой си мисли че Кърджали и Делиормана ще станат руски дълбоко се лъже.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
малиии русозависимите газ пи каят
21
3
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Дали ще е публична или не, няма как да разбере никой. Само руските ботове ще спят по-неспокойно.
20
7
 
3
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
За укрите давам само сода каустик да ги прави Шойгу на перилни препарати. Ааа и на укровдовиците по един колбас без обелка)
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искате Русия да превземе Украйна и след това да дойде и реда на България. Само че тогава знаете ли какво ще стане. Путин и Ердоган ще делят 50 на 50.За това работите БСП , Възраждане и едни други които са много загрижени българската армия да не останела без бомби.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еми то не остана много за крадене . Квото има това ще се краде . Важното е да вземим комисионите . Кво като американските оръжия са 10 пъти по скъпи ? Нали ще ги плаща народа ? Да ласуват за членство и да чакат оправията .
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо комунистите на тази снимка кисели ми се виждат...
16
3
 
0
 
! Отговори
и Лайната си Ще Дам преди 10 месеца
за Украйна и Зеленски! Каквото Кажат - Слава Украина!!
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко си има граници, остава и да си дадем га щите на урките, а сме най-бедни в ЕС :))
14
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Айде, Нинова, щом сте такива куражлии и акънлии, убедете вие своите другари във войната да спрат, тогава другата страна ще спре автоматично. Или по-лесно е да плямкаш с устата ангро (това го могат всички), а когато трябват реални действия, то просто скромно се криете.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БКП и издигнатия от тях Радев - за 3 години ни върнаха 15 години назад!
12
2
 
10
 
! Отговори
Koki преди 10 месеца
***, къде е синчето? Май в масква да бе, харчи парите на Импекса в омразния ти САЩ?!
11
12
 
4
 
! Отговори
Събуди се България преди 10 месеца
Днес, Тагарев каза, че няма да Предоставяме Летателни Апарати, а Минути по-късно в Интернет се появиха снимки от Летище-Пловдив, как малкото ни Военни Хеликоптери се товарят на Украински Товарни Самолети! Явно, за Г-н Тагарев - Военен Хеликопнер не е Летателен Апарат!! в Момента България се Опосква да Последно - щото Ние Милиарди да си купуваме Военна Техника - Нямаме, а Скоро Оставаме и без Ток - щото АЕЦ - няма! AP1000 и 4те реактора Инсталирани в Китай - се Счупиха - Помпата им и не работят!!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако е публична по-трудно ще се краде. По време на война се краде в особено големи мащаби. Те за това пeпейците се юрнаха уж да помагат. Цялата идилия е за да ограбят България.
9
1
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 месеца
Кой те пита вече бе леля....изтървахте влака.