Йотова за визитата на Зеленски: Правителството иска да скрие нещо от българската общественост

Какъв ангажимент е поел кабинетът към президента на Украйна?
8 юли 2023 12:03, Елка Василева
434
Йотова за визитата на Зеленски: Правителството иска да скрие нещо от българската общественост
Снимка: архив, БГНЕС

Критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общественост към това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врата се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър-председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем“, допълни вицепрезидентът. Според нея вчера министър-председателят е бил в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, което оставя усещането, че има нещо скрито.

Илияна Йотова даде пример, че през месец май президентът Зеленски е бил на подобна обиколка в Западна Европа - Италия, Германия и Франция. Там той е отправил конкретни искания и е получил ясен отговор, но от България не е получил конкретен отговор, а ако го е получил, това е останало скрито за българската общественост, уточни Йотова.

Тя определи като сериозен сигнала, дошъл вчера от САЩ, за това, че засега Украйна не може да получи членство в НАТО в близка перспектива заради войната.

Във великотърновското село Балван вицепрезидентът беше гост на шестото издание на Празника на баницата.
(БТА, Марина Петрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
10 години с Гоце и сега 10 години с Радев .Единия комуноид подписва за южен поток ,Белене и Бургас -Александрополис .Другия комуноид вика че Крим е руски ,да не пращаме оръжие на Украйна и дори не се здрависа с Зеленски.Защо все избираме комунист президент
14
0
 
14
 
! Отговори
Крайно време беше преди 10 месеца
Да ви постави някой на място. Жалко е че нямаме политици които да ви ти кажат тия неща в очите. Оттук нататък свиквайте с пропадането заедно с шофьора на самолет
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е колония на Хазарската мафия управляваща Сащ. Правителствата в България се назначават от Сащ посолството, Червенски е назначен от Хазарският олигархистичен Картел управляващ украйна, а и самият той е Украйнски Хазарин.
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слава УкраИна! Слава на президента Зеленски! Срам ме е, че изобщо се говори за продажба на реакторите, за които платихме толкова глоби! Подарете ги на президента Зеленски, няма файда от тях. Дайте му и С300, НАТО ни пази, народът на Украйна го заслужава! Хубаво че поне спряха референдума на копейките! Крайно време е и паметниците на *** и альоша да се изкоренят, да се отървем веднъж завинаги от тая руска зависимиост и да заживеем като пълноправни европейци и евроатлантици. Слава УкраИна!
11
16
 
32
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Доверието в Президентската институция претърпя тотален срив.
10
7
 
4
 
! Отговори
Малко ви е преди 10 месеца
Каквото повикало такова се обадила
9
12
 
27
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 месеца
Тази рунтавата кушма чии интереси обслужва, руските ли?
8
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тиху че как се изложихте в това президентство. Вече не сте легитимни и непреставюявате българското общество. Върховният главнокомандуващ зеления чорап, каза на един народ : предайте се ,за да има мир. Този човек утре значи,ще каже същото и за нас. Предаваме се ,за да има мир. Какъв позор е тоя за военната история на Балканите и за всички горели за свободата и независимостта на България. Тоя чичак изобщо не знае , къде се намира.
7
16
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Българският президент се изложи позорно пред Зеленски!
6
14
 
22
 
! Отговори
Опасна манипулация преди 10 месеца
Йотова манипулира българското общество внушавайки страх и съмнение в българските институции!
5
15
 
27
 
! Отговори
Ха ха, преди 10 месеца
...що не обясниш, защо Радев натири медиите, да не му гледат резила със Зеленски? Явно има нещо "скрито" в разговорите? И защо Радев пак се изявява като пъдар, които ще дири сметка на Правителството и Парламента? Защо се навира там , където не му е работата? Да не са ги натиснали пак от посольството ?
4
1
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Щом се доволни от сделката:))) плащате 500 милиона и приключвате:)) кой докъдето може на собствено име...:)))
3
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Червените кратни с нова упорка
2
12
 
35
 
! Отговори
манол преди 10 месеца
Тази е Злото .Наследничка на комунистическия престъпник Йото Йотов - затрил хиляди обикновени съдби. Защо САЩ приеха комунистически престъпници да управляват България!??? Питайте ги Защо!?
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мис Пиги отишла да се нагнети