Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства

Украинският президент е предал списък с въоръжение и боеприпаси
7 юли 2023 08:50, Елка Василева
309
Какво въоръжение е поискал Зеленски? Всичко, без летателни средства
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашното си посещение в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

Още по темата
На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства."

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ, припомня БНТ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
... преди 10 месеца
До тяДокато Русия не ги ликвидира!
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според социологическо изследване в Украйна, доверието към Валерий Залужни е 102%. Чакай, чакай, момент - а откъде са се взели тези 2%? Военнопленници. :)
260
0
 
0
 
! Отговори
А Атентант с/у Зелек преди 10 месеца
В предаването На Дъдъшашкън ДъДъникойф,наричания "Адвокате" сравниЗеленски с Рейган и то подчертано некато артисти а катополитици.Адвокатът посочи че Рейгън ликвидирал Социялизмата.Какво тогава в Украина Зеленски ликвидира?Колко социялисти Рейган изби на територията на СИВ?Колко украинци на украинската територия изби Зеленски?Адвокатът най остро нарече Рейгън Крадец,Убиец, Нахалитет,Наркоман,Мошенник,Фашист,сравнявайки Рейгън с украинския убиец наркоман и фашист Зеленски.Атентат имаше с/у Рейгън
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
на първо място 122 мм снаряди Бг е главен производител в света (русия няма линий нарязаги още преаз 90 а путин ги довърши а Китай си има свой калибар 128 ммм други не ги ползват или правят в зна4ими коли4ества.. второ 120 мм миномети и мини за тях ... трето бмп и бтр ссср образци имаме към 200 от първите и към800 от другите и поне към 1000... мт лб и бмп 23 на негова база
258
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бий мускаля да им пикая и на ромското московско блато
257
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски все по силно се котира като силовик на Коминтерна от болшевишкия синдром на Аврора. Сега иска да ни открадне реакторите и при настъплението на руската армия след Киев към Лвов дефакто с тях, закарани вече в Украина, да се самоодкупи и бъде оставен жив.
256
2
 
0
 
! Отговори
Славатъ е Вуйнъ преди 10 месеца
много забавно взе да става.Зеленски щял да получи нашите реактори,които са произведени в Русия.Кой ще ги демонтира, натовари, пренесе и монтира в Украина може и да е решено.но те са произведени в Русия и руснаците крайно им е ясно с какви куплунгиращи елемент нашите реактори в коя УКР АЦ ще бъдат монтирани.тази една или няколко централи имат перманнетни цоординати.Никаква бомбшка на Централите им. Най свирапа бомбюшка на всички подстъпи,мостове,пътища и гари към тях ще бъдат ударени и изпепелени
255
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той е осведомен, че ние нямаме летателни средства, тъй като още си чакаме ф-ките. Затова пък съветското оръжие е налице. Но било остаряло. Ми що искаш ръждясали оръжия? Май ще свършат работа.
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той не е знаел,че имаме самолети на хартия, иначе и тях би поискал.
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
кокаине
252
2
 
9
 
! Отговори
СЪЩО К'Т ЦВЕТАР преди 10 месеца
ЗЕЛЕНИЯ ХОДИ И НАВСЯКЪДЕ ПРОСИ, А В БГ НАРЕЖДА
251
0
 
7
 
! Отговори
ЗЕЛЕНИЯТ ПЛЪХ преди 10 месеца
НЕ Е ПОИСКАЛ САМО ТОВА, КОЕТО НЯМАМЕ > ТОЕСТ АВИАЦИЯ
250
0
 
9
 
! Отговори
А ОТКЪДЕ НАРКОМАНА преди 10 месеца
ЗНАЕ КАКВО И КЪДЕ ИМАМЕ, И КАКЪВ МУ Е СРОКА НА ГОДНОСТ ?
249
6
 
3
 
! Отговори
Женер. Атанасов-Гном преди 10 месеца
Рундю Радев казал на Зеленски , че не може да му даде снарядите на българската армия, защото ще му трябват за новогодишните фоерверки, но може би ще даде на украинската армия личния си дрон , с който е шпионирал Борисов. Понеже Борисов вече е мъртва крава , нямало повече да му е нужен дрона.
248
3
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Посещението на Зеленски беше полезно. Той е опитен л'ъжец и манипулатор и нашите евроатлантици има какво да научат от него.
247
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво е поискал Зеленски? Всичко
246
3
 
13
 
! Отговори
м преди 10 месеца
Зеленски--давайте ми още оръжие имам още много вече 18 годишни момчета за месорубката. Пенсионерите вече ги привършихме.
245
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-жо Василева, не казвайте: Страната ни декларира готовност да се ипратят артилерийски снаряди на Украйна", а бъдете прецизна: Мин.Тагарев обеща да произведе и изпрати десетки хиляди 155 мм снаряди на ВСУ. БГ няма НАТО-вска система оръдия калибър 155мм, но тя е една от малкото евродържави, която вече произвежда този калибър снаряди, само че в малък обем. Професорът обеща стотици хиляди броя, без да съгласува това с премиера и президента.Тагарев се държи като представител на ВСУ в БГ.
244
3
 
13
 
! Отговори
Миле преди 10 месеца
Давайте му всичко .Американските и германските доставки са изпечени , българските боклучарски подарения, няма да подобрят ситуацията . Офанзивата,как е?Прогресивен застой,санкциите как са, морят от глад руснаците? Китайците какво казват слава Украйна Мм не. Изхвърляйте се като ччекииии на пясък евроатлантици, вие сте малцинство в България 60%не гласувах за вас,другите 40 са противоречиви . Не подкрепям, никого, значителен брой,БСП,Възраждане , значителен брой . Това правителство е нелегитимно
243
6
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Абе хора, къде е рундьо? Стаил се е нещо днес.