"Възраждане" с жалба до КС относно референдума за еврото

От партията питат дали е законен
10 юли 2023 16:20, Нели Христова
95
"Възраждане" с жалба до КС относно референдума за еврото
Снимка: БГНЕС

Законен ли е рефередумът за отлагане на еврото ще попита "Възраждане" Конституционния съд. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Партията ще внесе в КС жалба в две части. В първата ще попитат какво всъщност е решил парламентът в петък - да има или да няма референдум.

"Дали това решение означава на практика представлява приемане или отхвърляне на референдума, или е нито едното, нито другото. Защото има и такава теория, която казва, че отхвърлянето на предложението за отхвърляне означава автоматично приемане", обясни Костадинов. Според него това би било правен вакуум и че НС не си е свършило работата.

На второ място партията ще попита законен ли е референдумът, тъй като бе отхвърлен с такъв мотив - че нарушава вече влязъл в сила международен договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Манипулатор преди 9 месеца
До 57 Лъжецът Костадинов Хърватия влезе след нас в Европейския съюз, но ни изпревари с влизането в Еврозоната. Влизането в Шенген носи големи ползи и спомага туризма, който допринася за 1/5 от брутния вътрешен продукт на Хърватия. Превозвачите също усещат много облекчения, а хърватските стоки са по-достъпни на европейския пазар . . . Кога си си вадил виза за европейска държава? Какви облекчения и достъпност на хърватски стоки оказва Еврозоната? Твърдения без доказателство - за това манипулатор.
61
1
 
0
 
! Отговори
Унуфри преди 9 месеца
До Анонимен а златния резерв и държавен архив, иззет от рашките къде са, бре?!
60
1
 
0
 
! Отговори
Унуфри преди 9 месеца
Професия-жалбар
59
0
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 9 месеца
Я, ме.КИ.ренцата от Възраждане налазили форума.Апропо къде бяха при визитата на Зеленски? Или нямаха време да платят на клакьорите от варна да отидат в София.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Само пълен *** може. Има една основна разлика. В еврозоната ставаме солидарен длъжник по дълговете на всички държави в нея. И така например, ако Гърция не си плаща дълговете, кредиторите примерно могат да решат България да ги плаща. А като ги знам нашите партньори, с кеф ще ни го забият/набият.Защо мислиш Германия плащаше на Гърция масрафа? 500 000 подписа са събрани, референдум ще има, страдайте евро-атлантико-демократо-глобало-либерасти+
57
4
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 9 месеца
През 1995 г. Република България да подаде официално молба за пълноправно членство в Европейския съюз. Вече цели 28 години България не може да се европеизира заради такива саботьори като Костадинов.
56
3
 
4
 
! Отговори
Лъжецът Костадинов преди 9 месеца
Хърватия влезе след нас в Европейския съюз, но ни изпревари с влизането в Еврозоната. Влизането в Шенген носи големи ползи и спомага туризма, който допринася за 1/5 от брутния вътрешен продукт на Хърватия. Превозвачите също усещат много облекчения, а хърватските стоки са по-достъпни на европейския пазар. Хърватските куни се обменят в евро без никакви такси до края на 2023 година!
55
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Костадинов е предател, предава българските интереси на Раша.
54
1
 
3
 
! Отговори
Право на мнение! преди 9 месеца
Костадинов е един жалък манипулатор! На него не му пука за българския лев или за патриотизма. Всичко е една фалшива фасада с цел лична изгода и държавни субсисии! И шараните с нисък интелект се ловят на въдиците му, на които са закачени изкуствени примамки!
53
4
 
4
 
! Отговори
едно яйце не отгледа преди 9 месеца
ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, А ПОВДИГАШ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ? МОСКОВСКИ РАТАЙ И БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ !
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само пълен *** може да не знае ,че лева реално е ЕВРО. Без борда , където лева е вързан към еврото ... днес Само господ знае ,колко щеше да струва 1 Евро. Сиг над 5-6 лв. Еврозона в случая има само позитиви за България. Тоя клоун е един празнодумко, без никакви факти. Хърватия отчита милиарди Евро нови приходи след влизането си в Шенген и Еврозоната. Нищо от апокалипсиса описан от тея копейкии НЕ се случи там.
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Службите кога ще започнат разследване срещу тоя и цялата му хунта антиБългари?
50
2
 
7
 
! Отговори
Така преди 9 месеца
Какво е туй до 2043, трябва да се отмени поне до 2255, ама ха.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, в чл.10, ал.5 ясно и точно е казано:произвежда се национален референдум при събрани не по-малко от 200 000 подписа. Възраждане събра 460 000 подписа. Кое не е ясно тук и кой се прави на ощипан? Значи при по малко от 50% избирателна активност изборите са законни, а при събрани 200% подписи, подписката е незаконна....Е, наистина нема такава държава!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КС са само седесери и еврояничере и нищо няма да направат. Съда е най-корумпиран в бг администрация.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"износ на българското злато за претопяване по европейски каклъпи в Швейцария и Англия" -- защо не е върнато след като е претопено по някакъв калъп ? -- което е безсмислено само по себе си -- ние сами можем да си го оформим в блокчета с надписи колко % е чисто. Ако това е нейно решение -- съд и затвор.
46
12
 
9
 
! Отговори
Щерев преди 9 месеца
повече от половин милион души... фалшиви подписи.. Че ако тези бяха гласували за *** щеше да е първа политическа сила. И не съм видял в никой град да събират подписи. Прокуратурата и ДАНС е време да си заслужат заплатите с този предател който е против българския народ .
45
3
 
0
 
! Отговори
Трябва да се започне преди 9 месеца
Отначало
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не пуснеш жалба срещу Крадев, ненормалнико??
43
7
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Първо референдумите в България са забранени. Решенията се вземат от малък кръг хора, наследници на бившата номенклатура и ДС. И второ, доц. Сарийски обясни много ясно какъв точно трябва да бъде въпроса за референдума, но К.Костадинов реши да играе друга игра. За него е важно да се вдига шум с участието на Възраждане. Няма значение за какво.