Тома Биков поиска оставката на Соня Момчилова от СЕМ

Причината са изказаните от нея "лични мнения"
13 юли 2023 20:57, Стела Стоянова
22
Тома Биков поиска оставката на Соня Момчилова от СЕМ
Снимка БГНЕС

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков посъветва шефката на СЕМ Соня Момчилова да си подаде оставката.

"За пореден път основната тема на заседанието на СЕМ са интервютата на неговия председател Соня Момчилова, която за пореден път обяснява, че изразявала лично мнение. Председателят на СЕМ няма право на лично мнение, защото представлява целия орган и би трябвало да обобщава мненията на всички. Явно това е непосилна задача за госпожа Момчилова. На предишно заседание мнозинството от членовете на СЕМ се разграничиха от изявленията на госпожа Момчилова, което трябваше да я подтикне да прецизира изявите си и да преосмисли поведението си. Явно обаче това не се е случило и нейното поведение отново е в дневния ред.

Още по темата

Зная, че като депутат аз също нямам право на лично мнение, защото работата ми е да представлявам избирателите и партията си. Зная и че не е добре да коментирам работата на независими регулатори, какъвто е СЕМ. Като депутат обаче имам правото на съвет и отношение към резултатите от работата на регулаторните органи. Затова бих посъветвал госпожа Момчилова да подаде оставка като председател на СЕМ и ако желае да продължи с изявите на личното си мнение да го прави като член на регулатора от квотата на президента. След заседанието, което изгледах съм още по-убеден, че имаме нужда от нов Закон за радиото и телевизията, който да отчете актуалните предизвикателства, както пред медиите, така и пред медийния регулатор", написа в профила си във Фейсбук Биков.

Неотдавна заради нейно изказване за зверствата в Буча имаше остри реакции от посолствата на Украйна и САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фашистите искат да бутнат паметника на антифашистите, които ги свалиха от власт и не можаха да управляват още 30 години, като Франко и южноамерикански фашистки режим.
17
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Война е...и света ни позволява на подобни недоразумения на манипулиран Народи?*** и виж с очите си не с парите си в Буча ...г-ожо!САЩ и ЕС позволяват подобни гнусотиий???и очаквате нещо различно от високи сметки и разочаровани Народи?...нелепо сър...мафийте ви продават на путин...и ви ограбват примитивно!!!Свободният...примитивни ли сте???извинете се на децата си...обричащи ги на...Край!!!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предишния състав на СЕМ се състоеше изключително от кокошки, негодни за нищо и всичките сложени там от ГЕРБ да им служат вярно. Сега се намерила една със собствено мнение и ОПГ ГРОБ се чуди как да и пречи на изявите... Пълна демокрация - от Посолството били недоволни, че тази казала истината за Буча и тоя *** тича да и прави сечено?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом от посолствотО и лизaчите им са cкимтяли , госпожата явно е била права.
14
0
 
7
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 9 месеца
Главата на Биков!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички фашисти и техните внуци да гледат филма за британеца майор Томпсън,убит като военнопленник от фашистката власт,съюзник на Хитлер и Мусолини.Има паметници,построени от социалистическата власт,железопътна гара и село на негово име.Партизаните антифашисти и британците са съюзници.Днешните фашисти искат да събарят паметници срещу фашизма.Трябва да съборят паметниците му, да ги залеят с боя.Те лъжат за историята като историчари на Северна Македония.Убийците му са сред хората, за които плачат.
12
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха, преди 9 месеца
Бик0FF имал лично мнение,да бе да... По-скоро зелената *** е с "по-твърд гръбнак" от гербера3тчето,дето щеше да вкарва Тиквуний в затвора :)
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясна е работата,ще и търсят друга службичка.
10
3
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 9 месеца
Аз пък искам главата!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки има право на лично мнение Биков, което с нищо не пречи на работата. За съжаление депутатите са лишени от такова, защото те не гласуват по собствени убеждения, а както им наредят лидерите и за това България е в това положение и парламента е едно безкрайно цирково представление
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възмутения Томчо е нашата морална полиция та и той искал да каже нещо, що му се подигравате.
7
0
 
11
 
! Отговори
Тро ла Биков преди 9 месеца
Що не си гледа кравите от парламентарната група, ами се занимава със СЕМ?
6
0
 
16
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 9 месеца
Този е един от най-голямата гнус на ОПГ ГРАБ !!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе ***,очилат ***,кой ти каза,че можеш да искаш оставки на този на онзи,ти слънчасал ли си или си ненормален?
4
3
 
16
 
! Отговори
Питанка преди 9 месеца
1. Какъв е тоя, че си позволява такива коментари.2. Нервните изблици на чуждите посолства ли определят поведението на българската администрация.
3
2
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 9 месеца
Ти си само един близач на борисов нямаш право на мнениеБорисов разреши ли ти да се изказваш
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тома Биков за съжаление се оказа поредният еврогейчо. Жалко, имаше много потенциал.
1
10
 
5
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Какво пак е направила тази хубавица?