Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна

"Българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции"
14 юли 2023 13:00, Красимир Ангелов
849
Радев: Крайно време е да започнем да мислим обективно за войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Мисля, че е крайно време да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея, обяви президентът Румен Радев след откриването на събора на народното творчество "Рожен".

"За съжаление, точно в такива критични времена, българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции", коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си.

Още по темата
"Помните, точно заради тази разумна позиция те яростно се нахвърлиха с критики срещу мен миналата година", каза още държавният глава.

Радев говори и за отриването на събора в Рожен, където присъства.

"Днес ние сме тук, за да черпим от духовната сила на нашите предци, които в най-тежките времена не престанаха да мечтаят и да се борят да живеят заедно в свободна, обединена, просперираща България, и които намериха сили да пометат граничната бразда заради нас, заради идните поколения", посочи президентът.

"Днес сме тук не само да се заредим с енергия и емоция от волната родопска песен, не само да поздравим всички родопчани, които свято пазят своята родова памет и за които свободата е състояние на духа. Някога тук на тези живописни поляни са си давали среща разделените родопски родове от двете страни на границата", каза президентът Радев.

По думите му много са местата в България, които с всяка изминала година събират все повече хора от близо и далеч, но никой не може да отнеме първенството на Рожен. "Тук отново се събираме хиляди да се докоснем до магията на нашия фолклор", каза още Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Болен човек. Иска мир, но един път не каза Путин да изтегли теористите-окупатори от територията на Украйна. Разбира се ако го каже ще пия от чая на Путин тоя страхливеж.
563
4
 
15
 
! Отговори
ФАТМАКА преди 10 месеца
Е ПОЗОР
562
18
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 месеца
Президента просто каза че трябва да погледнем нещата каквито са: Украйна губи войната и това е въпрос на време.Второ-след като това вече е ясно-защо трябва още хора да умират и да удължаваме агонията чрез изпращане на боеприпаси?Трето-реално тая война Европа я плаща-кое не е така?
561
8
 
14
 
! Отговори
ДА ИЗРИТАМЕ ФАТМАКА преди 10 месеца
ДОЛУ РАДЕВ
560
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак да попитам.Някой знае ли как Радев отговори на Зеленски,когато го попита какво би правил той,ако Русия нападне Варна и Бургас?Аз отговор не чух от Радев.А и как би реагирал Радев,ако Путин кацне в София?Ще го посрещне ли с хляб и сол или ще го арестува?
559
9
 
8
 
! Отговори
КИРО преди 10 месеца
Американците започнаха, но още не е стигнало до посолството, за да го спуснат на хрантутниците им от мафиотския сговор наречен Правителство.
558
6
 
11
 
! Отговори
Ле ле, преди 10 месеца
Колко му се иска на Фелдфебела да докара война тука, че да се вживее за Наполеон? Психичните отклонения имат необратим характер!
557
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да. Започвай.
556
8
 
18
 
! Отговори
няма що преди 10 месеца
Сякаш изказване на другарката Митрофанова чета. Затова ли забиха тоя кол на поляната? За да слушаме руска пропаганда на "събитието" - частна инициатива, подкрепена с държавни пари... комунистическа му работа, толкова си могат и знаят
555
9
 
16
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Жозеп Борел..."Радев е наивен, да не кажа по-груба дума"!
554
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крайно време е ултралибералната шайка в България да бъде изпратена в САЩ, където ще се наркоманизира и погуби по улиците и канавките на великите хамерикански мегаполиси.
553
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо всяко истинско мнение се трие, а се оставят подлизурковски и подмазвачески коментари на подкрепящите войната? Това ли искат хората според вас? Да станем бойно поле? Да продължаваме да си затриваме държавата, за да угодим на американците? Или народа наистина е много *** или вие от Днес бг сте гъзо*лизци!!!! Но второто е по-вероятно според мен
552
2
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 10 месеца
Всъщност "Миротворната позиция" е в кръвта на комуниста. 1918 Войнишкото въстание след Френско-сръбския пробив на Добро поле е подбудено от агитациите на социалисти и земеделци. А Райко Даскалов и Александър Стамболийски дори обявяват Радомирската република! В края на Септември 1918 Майор Христо Луков /оплют, мразен и накрая - убит от комунистите/ защитава Кюстендил с 4 оръдия и успява срещу настъпващите сърби. По късно, след войната Ген.Д'Еспре признава, че дължи победата си точно на тези идеи!
551
9
 
18
 
! Отговори
Крайно време е преди 10 месеца
Да изритаме този пишман президент !
550
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленият му изнесе урок по смелост и патриотизъм в съдбоносен момент.Накрая го съжали.
549
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И после защо Европа гледа така на нас.Еми ето какво виждат в Радев-слуга на Русия.
548
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев, ти трябваше да мислиш обективно преди да разсипеш България с протестите платени от олигарси клиенти на прокуратурата! Помисли ли обективно или като Фигурант изпълни поръчка с Мутри вън? Какво се случи, г-н президент? Онези, които ти каза, че са много умни и образовани, и се надяваше да имало повече хора като Кирил и Асен, сега те направиха на екземпляр от зоологическата градина, които обича банани. Направо те закопаха хората, които вкара в политиката. Храни куче да те лае. Нека ти!
547
12
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ РАДЕВ преди 10 месеца
ДОЛУ РАДЕВ
546
12
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ РАДЕВ преди 10 месеца
ДОЛУ РАДЕВ
545
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А българите защо още не могат да пътуват свободно в ЕС?