Радев се обясни: Дълг на воюващите е да търсят реално мирно решение

Президентът повтори своята позиция за деескалация
15 юли 2023 17:52, Красимир Ангелов
718
Радев се обясни: Дълг на воюващите е да търсят реално мирно решение
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев излезе с позиция по повод критиките на Посолството на Украйна у нас към президентската институция. Държавният глава бе и сериозно критикуван от управляващите за думите си, казани на събора в Рожен.

Още по темата
В него той повтори своята теза, че трябва да се търси активно мирно решение на войната между Русия и Украйна.

"Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден от тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа", се казва в позиция на президента, изпратена до медиите.

"Захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък. Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право", се посочва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
562
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
рЕдзидента не говори за Климатичните...бедният духом,алчен!Бог ни наводняваше!сега ни пече в...Ада...къде е рУзидента,като е милиардер...в ада ли ще ги носи...Слънцето ще изгори и неговите деца!!! и на ***...и на сИ...и на Байдън...водите Света ни към АДА с безумията си...Света ни има нужда от СПЕШНИ и КРАЙНИ...за да оцелее!!!Природата която изн.силвате от десетилетия, от алчност...ще убие всички ни!!!има Бог...да е Ада...примитивни консуматори...ограбващи себеподобни...и ден не заслужавате
561
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Справедлив и Свободен Свят!!!САЩ и Свободният не позволявайте на убиец да налага дневният ред през файтони,ограбени от него етноси ,не му позволявайте да променя ...ценности,убийствата на жени и деца...на Народи...не е ценност...Геноцид е...Военно престъпление...пУтин опозори Русия во веки веков!!!...а този е...позьор...р.б,сл.га на путин...безродника е той!!!Българине никога не би убивал за...земи,и роби...минали сме по този,убивани...ограбвани!10 милр.,сме бесни...заложници на егото на няколк
560
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този е върховен главнокомандващ на българската армия. Ако някой ни нападне ще ни подари. Добре че сме в нато.
559
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Или позицията на Радев или Брюксел ви хърля на фронта ***.
558
0
 
3
 
! Отговори
Дървено желязо преди 9 месеца
Айде аз да нахлуя у вас в късна доба след като съм строшил входната ти врата.После съм изнасилил жена ти, изпил съм ракията в хладилника и съм замезил с каквото е имало там,а на теб съм рекъл да се изнасяш колкото се може по-скоро!...И ти ми предлагаш да сключим мир!....за какъв мир и за какво изобщо става дума?!.Не може да има мир, ако ти не се изнесеш от там, откъдето си дошъл, не ми поправиш разбитата врата и не платиш нанесените щети!..А за женската чест пък изобщо няма как да платиш.....
557
0
 
8
 
! Отговори
Наш човек преди 10 месеца
Че той нашето момче преди време беше казал някъде :-Крим е РускиТози зелен чорап е напъчил дупе напред и ако Братска Русия реши ,че в България има много хора които милеят за техните идеи нашият ще ги чека с леб и сол.За това никъде не ни вземат несериозно. И тако и вако сме синце. То и Кремъл за това ни обяви за не приятелска държава дано тези които в момента сме в приятелски отношения да не се откажат от нас ако ни се налага някога да ни се предоставя някаква помощ
556
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направи като С. Дянков преди време - *** и напляскай путин, да се маха от Украйна! Така ще решиш деескалацията!
555
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искам Радев, главният ни главнокомандващ, да обясни каква роля би трябвало той да има и как я изпълнява с думите и действията си. Аз не го виждам. Скоро ще си отиде. Предварително.
554
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Национален предател който ще даде България на Путин.
553
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 583 - Кога чу призив от наш Радев към Путин за МИР? Аз не съм.Не да му казва какво да решава.Призив към Путинчо дали ще има от Радевчо?
552
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски искаше премирие още в първите седмици след нападението на Путин. Това защо се забравяте? Беше много изплашен, но Путин беше твърде високомерен тогава.
551
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
596- по море, не по "корем" скапан автоматик...
550
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 584 - И Путин като беше на преговори и обеща украинското зърно да се превозва по корем - какво стана? Бомбардираха корабите със зърно и затова започна да минава транзит през много държави с излаз на море, включително и България. И всичко протестираха. Кой го направи? Русия, която не си спази обещанието. Както не го спази и за газа...и изядохме дедовия на тръбата която е през нас за приятелите ми в Сърбия и Унгария. Но за нас няма нищо. Бойко да върне тези милиарди дето ни обеща.
549
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 583 - А ти наясно ли си колко закона прокара другаря Путин срещи своите да протестират и преговорят, камо ли срещу Украйна? А България да чете, че е враг на Русия според Путин? Или и това пропусна? Я слез в реалността.
548
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 584 - Не не ми е ясно, и не само на мен? Радев както обясни на Зелвнски, защо не обяснява на Путин и Митрофанка? Защо само на Зелвнски обяснява какво е "мир". Защо не обясни и на русите? Какво му пречи???Да иде в Кремъл или да покани Путин на дълга маса в България и да му каже на Путин каквото каза на Зеленски. Нали иска мир нашия. Да действа и по отношение на Русия и Путин, а не само да говори на Зелвнски, че иска мир...т.е. да си предаде държавата.
547
1
 
6
 
! Отговори
П.Утин преди 10 месеца
Радев, ти за война ли говориш бе, внимавай да не дойдеш в Русия, че заминаваш за тая дума директно в Сибир !
546
0
 
4
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
И защо сте ми изтрили поста, в който казвам, че Мирът може да бъде постигнат само чрез Взаимни компромиси и от ДВЕТЕ страни???? Толкова ли е лошо това??? Войната беше ПРОВОКИРАНА,. НО НЕСПРАВЕДЛИВА. И това го казвам не аз, а Американски анализатори, не руски!!
545
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дипломацията не работи, остава най-лошото - войната! Защо го триете този коментар бе м*рши?
544
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е. преговорите ще са: оставяме нещата както са в момента: украинците се отказват от територията и всичко приключва? Или аз изпускам нещо?
543
3
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 10 месеца
До Анонимен 582: Защо Радев не обясни поне на българите как да се постигне мира между тези две страни? .................. Защото това трябва да се реши по време на преговорите. Естествено е, че ние като страна, която желае да има мир в региона, можем да ги призовем да преговарят, но не и да им казваме какви да са резултатите от проговорите. Показателно е че нито САЩ нито ЕС говорят за мир, а само как да продължава войната.