Вили Лилков: Задължен съм да се кандидатирам за кмет, за да вкарам София в 21 век

За проблемите на столицата трябва да се говори професионално
41
Вили Лилков: Задължен съм да се кандидатирам за кмет, за да вкарам София в 21 век
Снимка: БГНЕС

"Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам, но след обявяването на кандидатурата на ПП-ДБ, възмущението на десните сини избиратели беше голямо и натискът към мен, в добрия смисъл, беше толкова голям, че се почувствах задължен да се явя като алтернатива". Това заяви пред БНТ кандидатът за кмет на София Вили Лилков.

Още по темата

Лилков очаква подкрепа от избирателите на СДС и ДСБ. Заяви, че в Столичната община трябва да влязат хора с опит, тъй като тя не е място, на което някой да експериментира и да проверява знанията и опита си.
"Тя е нещо много по-различно от бизнеса, политиката в парламента и празноговоренето. Столична община е един механизъм, който трябва да е много добре познат, трябва да се знаят системите на града и решенията", каза той.
Кметът на София трябва да я вкара в 21 век, затова се явявам, коментира още Лилков.

"За проблемите на София трябва да се говори професионално, а не само за ширината на фугите и разместените плочки", посочи той.

На въпрос дали по време на кампанията ще се говори за решения или за родови връзки, Вили Лилков заяви, че не иска да се стига до "хващане за реверите".

"Аз като политик слушам това, което говорят хората и съм длъжен да застана пред тях. Слабостта на Васил Терзиев е, че не е опитен, не познава града. Едно е управлението на голям бизнес, друго е на малка фирма, трето и четвърто - на Столична община", смята той.

Лилков коментира, че ако стане кмет, ще трябва да се среща често с финансовия министър. По думите му, за да се решат големите градоустройствени въпроси в столицата, трябва да се отчуждят около 80 000 имота.

"Потенциалите на София на север трябва да се развият и натискът на строителството да отпадне от южната част. Ще попитам Асен Василев - ще даде ли на София пари, за да се довърши околовръстният път? Ще даде ли Асен Василев пари, за да се направи пробивът на бул. "Христо Ботев", за да се свържат северната и южната част на столицата?", риторично попита Лилков.

София има нужда и от около 35-40 хиляди социални жилища, но не може да реши този въпрос без помощта на държавата, която от своя страна не води никаква жилищна политика, посочи още кандидат-кметът.

"В Столична община години напред се залагат и се реализират проекти, които са само в хоризонта на управление. В София има много неща, които могат да бъдат отчетени, но Столична община трябва да залага проекти, които от днес ще се реализират след 5, 10, 15 години", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: СофияВили Лилков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Благодаря, ама аз искам изобщо да спре да се строи в София, а тоя ми предлага още строителство и то на север. Все едно юга не го презастроихте достатъчно. Айде стига толкова. Явно е собственик на голяма част от тия 80 000 имота, които иска да се отчуждават.....
38
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 месеца
Този нищоправец, който написа книга в която обяснява че е нямало икономика преди демокрацията. Стана професор по не знам какви си науки през демокрацията. Бивш комунист станал крайно син. Принадлежащ на крайната десница , от която се видя че нищо не става, освен да се напъват да събарят паметници. Съветник и не знам какъв си още на волейбола ли там беше. Човек който сигурно само камбаната не е бил. Толкова си нямаме хорица в тая държава че сме опрели на Вили Лилков. Смешна държава.
37
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Трябва кандидат от НКД "Св. Лучников" - има страхотни професионалисти с отлична алкохолна подготовка, ученици на Лучников.
36
3
 
2
 
! Отговори
бравос преди 10 месеца
На 70 години сега , че до 75 само ще си чеше егото. На София и трябва за кмет 30-40-50 години максимум. Айде да не са му роднините от ДС, ама защо да са и от другия край. Пък и тоя кадър досега се се е врял около кифтетата на Софийско кметство. И не е бил опозиция. Ами по-добре Фандъкова от тоя професор ,че хем по-малада, чем им и повече опит.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този освен да плюе по кандидата на ПП-ДБ, друго не чух
34
0
 
5
 
! Отговори
ШНОРХЕЛА ОТ ИТН преди 10 месеца
КМЕТА НА СОФЕТО Е ЧЕТВЪРТИ ПО ВЛИЯНИЕ В ДЪРЖАВАТА. АКО ОРЕЖАТ ПРЕЗИДЕНТА, СТАВА ТРЕТИ ПО ЗНАЧИМОСТ. ТРЯБВА ЧИТАВ ЧОВЕК - ДА НЕ Е ПЕНСИОНИРАН ВОЕНЕН, БИЗНЕС ***, ОБРАТЕН, КОПЕЙКА, ПРИВАТИЗАТОР, ЧАЛГАР... ЧЕ ТО МАЙ НЕ ОСТАНАХА МНОГО?
33
6
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
Браво, Вили, имаш моя глас!
32
3
 
13
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 10 месеца
На кого си "задължен" и с какво те държи?
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Снимката от статията е от абитуриентския му бал.Иначе сега си е алкохолизирано старчи.
30
3
 
15
 
! Отговори
хах преди 10 месеца
Основател на СДС - разпадна се, основател на ДБ - нищо не става от тях. Сега иска да става кмет на София. Да не стане като с ДБ и СДС?
29
5
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 10 месеца
Тази сутрин го гледах по БНТ. Този индивид е 100% комунист. Асен Василев да му дадял пари, държавата да му отпуснела средства и тем подобни. Дори водещата се възмути и го попита няма ли общината да кандидатства за евросредства, да търси повече собствени приходи и т.н. Дядо Уили ще е истинско бедствие за София защото може да я върне в 20 век, векът, в който е минала по-голяма част от живота му. софиянци, стойте по-далеч от такива амбициозни старчета, дето на 70 г. възраст искат да ви "оправят".
28
2
 
12
 
! Отговори
Така ли?! преди 10 месеца
А не те ли задължиха герберастките престъпници, които ограбиха и срутиха България, особено София, под мъдрото ръководство" на банкянската слугиня Фандупкова, която ти, Лилково нищожествжо, продажник и предател, открито подкрепяше, че и гласуваше за нея нали?! Жалък, коварен и долен лъжец! Ами, може да измамиш стотината интелектуалци", платени от чекмеджето, от Барселона", от магистралите на СИКаджийската мутра, но няма да измамиш всички столичани! Те мразят банкянската слугиня Фаяндупкова!
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Олеееее, щом София ще зависи от такива измислени професори е ясна работата.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И онази бориса бонева скача за забрана на колите и за чист транспорт и с велосипеди. А вчера се оплака във фб, че за трети път му точат бензина от талигата. Значи на нас пропагандира самоубийство с колело, а той джитка с кола с двг. Е такова лицемерие ми идва в повече. Поне Терзиев да му купи електричка. Да е в крак с опорните малко. С колело явно не му се рискува. Само на нас ни препоръчва.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като почнат да говорят за велоалеи и вече си мисля, че пропагандират самоубийство. То трябва цялата пътна мрежа да се преправи, че да стане нещо нормално. Все едно тия кандидати за кметове никога не са стъпвали в София. Едно въпросче имам към кандидата. Тт Младост 4 студент иска с велосипед да стигне до Софийския университет. По Ал. Малинов, после в бус лентата на Цариградско шосе и после през Борисовата градина? Или по бус лентата до СУ? С противогаз ли да го кара това колело?
24
1
 
8
 
! Отговори
за Витков! преди 10 месеца
до проф. Лилков. Ахам . И с какво проф. Лилков помогна на града ни да влезе в 21-ви век като член на общински съвет 2-а мандата + един на прецедателското място? Уважавам ,човека като учен и преподавател, но не разчитам на него като човек който да реши проблемите на града ни. Та той е там (общинския съвет) в ръководството на този град точно когато са трупаха и генерираха проблемите. "Ман. ливади" , "малинова долина, "витоша" уплътняването на града и безразборните разрешения за строеж.
23
2
 
13
 
! Отговори
до 19 Проф. Лилков преди 10 месеца
Ето какво казва Вили Лилков през 2019 година на среща с Йорданка Фандъкова, за да я подкрепи на изборите, като представител на ДСБ, които са участвали с друг кандидат: Цитат: От г-жа Фандъкова научих как с умение и такт човек може да решава големите въпроси. Един от проблеми на българската политика е, че голям процент от нашите политици не се развиват. Г-жа Йорданка Фандъкова е от политиците, които се развиват. Край на цитата. Толкова за този индивид.
22
0
 
2
 
! Отговори
змей преди 10 месеца
Ху ар ю?
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблемът на Василчо не е че е млад и не познавал града. Грешка. Проблемът е, че си купи издигането с финансовата си подкрепа за ппдб. А парите, с които е започнал е ясно, че са червени, откраднати от българския народ. Това е манталитет и тези неща не се променят. Дядо му, баща му и чичо му крали, убивали и безчинствали, а той щял да дойде да оправя несправедливости? Само у нас може да повярват на такива приказки от 1001 нощ.
20
2
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 10 месеца
Тоз няма да бие мишки, по-добре Веско Терзиев и Борис Бонев.