Мигрантската криза: Граничните власти са подложени на огромен натиск

Само през изминалата нощ 800 мигранти са опитали да влязат в страната ни през границата с Турция
20 юли 2023 23:45, Йоана Цонева
23
Мигрантската криза: Граничните власти са подложени на огромен натиск
Снимка: БГНЕС

Новият шеф на "Гранична полиция" Антон Златанов отчете, че опитите за нелегално преминаване на границата ни се засилват. Относно хеликоптера, за който се твърди, че е пренесъл над 100 килограма наркотик в южната ни съседка, Златанов отрече той да е излетял от България.

Междувременно в София заловиха нова група от 48 нелегални мигранти. Те са намерени в бус, като сред тях има и деца. Мъжете твърдят, че са от Ирак, Афганистан и Сирия. Те били превозвани в бус с полска регистрация.

Шофьорът е изоставил чужденците, за да бъдат взети от друг каналджия, който да ги превози към границата ни със Сърбия. Мъжете са на възраст между 18 и 40 години и в добро здравословно състояние, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Те се опитват по всякакъв начин да минат, съответно ние противодействаме. За съжаление, го правят понякога с цената на живота на самите мигранти и последните случаи са в цистерни, огромни цистерни с много хора. Два такива случая имаме, съответно са задържани каналджиите и спрямо тях има обвинения и задържане под стража", коментира шефът на "Гранична полиция".

Само през изминалата нощ 800 мигранти са опитали да влязат в страната ни през границата с Турция, каза още Антон Златанов. Той посочи, че мигрантският натиск се увеличава - за първите 6 месеца на годината са спрени 87 хил. бежанци, а през 2022 г. са били 50 хиляди.

Златанов допълни, че хеликоптерът, за който се твърдеше, че е изхвърлил над 100 кг наркотици в Турция, не е излетял от България.

"Ние с турските власти работим много добре, обменя ме си информация. Влизането на този хеликоптер е от гръцко-турско граница и излизането е от Турция към Гърция. Не ми е ясно откъде дойде информацията за България", обясни той.

Според граничните власти, опазването на границата се превръща в предизвикателство заради засиления миграционен натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако имаше прокуратура,досега да е осъдила Боко за бутафорната ограда,струваща стотици милиони,през която може да мине всеки.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако не можем да се справим с едни мигранти,какво ще правим,ако някой реши да ни нападне?
16
2
 
2
 
! Отговори
Британски учЕн преди 9 месеца
Ето затова България не трябва да влиза в Шенген
15
0
 
11
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
а граничните власти автомати нямат ли, да подложат на натиск агресора????
14
0
 
5
 
! Отговори
Кибици преди 9 месеца
Нищо не става от полицай и военни крадци и мошенници
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми да помолят господин макаров за помощ :)
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За какво се мъчат. Мигрантите нямат намерение да се заседяват у нас. Минават транзит за вечтаната Европа, където си въобразяват, че ги чака рай. Не старайте щото така или иначе няма да видим шенген и това е само за наше добро.
11
1
 
14
 
! Отговори
Тамплиер преди 9 месеца
ЕС е разкрепостен двор. И затова е обречен да се трансформира в Еврохалифат с може би Турция начело. По тая логика и украинците трябва да пропускат руските бежанци макар и въоръжени, през границата. Брюксел първи ще иде на кино. После франсетата.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пари нема, действайте кат не им харесва да напускат. светът не свършва с тях, нито рибата в морето ако бяха рибари. но бьлхарина обича да хленчи и да се взима за голема работа
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
не могат да смогнат от престъпленив
8
1
 
8
 
! Отговори
Те какво искат преди 9 месеца
да чоплят семки. В гранична се влиза с връзки или със рушвет нека се изпотят малко.
7
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Веднъж писах. Кучета,вишки,картечници,виетнамски капани,стрелба на поражение ! Обаче Европейските ценности не позволяват ! И скоро ще се напълним с тарамбуки. И трябва да ги храним.
6
0
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Меркел ги научи такива от Сирия, Ирак, Афганистан да ходят в западна Европа - ей така, на готово. Обаче има проблем - законите в цивилизования свят не са адекватни на идеологията на емигрантите. Конкретен пример - в Германия афганистанец-имигрант изнасилва дете и го бие до тежки контузии и кома. Германската присъда - лека, защото не разбирал закона там, а религията му позволявала. За такива е адекватна Шарията - отрязва се една ръка и един крак от противоположната страна на ръката за това дело.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом аз като българин мога да чакам 3 часа на Калотина, за да ме проверят гърците, то тогава и немчулягите могат да намерят още мечета за посрещането на още 20-30 млн.физици и инженери от Сирия и Афганистан!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пускайте ги към западна Европа! Щом "началниците" се гаврят с нас за Шенген вече 20 години, аз лично бих ги транспортирал гостите до сръбската граница и бих им давал карта с маршрути до Мюнхен!
3
0
 
18
 
! Отговори
истина преди 9 месеца
Да върнат старите правила награда за все застрелян нарушител, например по 1000лв и за седмица няма да има нито един!
2
0
 
12
 
! Отговори
Не им е лесно! преди 9 месеца
Колебаят се в каква валута да искат рушвета! Горките!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те парите на Европа свършват, скоро няма да има за тях, за къде са се запътили?? Да си стоят и доят камили по-добре