Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата

Той призова да има референдум за националния празник
23 юли 2023 21:17, Нели Христова
228
Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата
Снимка: БГНЕС

"Ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин, питан на референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници“ написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във връзка с обявеното по-рано днес предложение от "Продължаваме Промяната - Демократична България" 24 май да стане национален празник.

Той написа:

"Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.

Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин", че са светли и чисти и че всичко било "в името на България".

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този "проблемен град" са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На кой му пука за мумията.
68
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
Митьооооуууу, научи сА да провокираш като хората Уааааа, Маааалоумник.....
67
15
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 10 месеца
Точно така. Националният празник трябва да носи позитивизъм и 24-ти май е много подходящ.
66
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм също за 24 Май това е най-ценното нещо което сме създали и ни е направило един горд народ. Имаме право и нужда от помот 2ри златен век а пътя към него надали е гледайки назад.Пазете България от продажници като Възраждане. И допълнение без Русия да но никога срещу.
65
5
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
до 69 Аре отиди в Плевен и го кажи това??? Все едно да отиидеш в Батак и да кажеш че е нямало Баташко клане. Познай какво ще ти се случи.
64
14
 
13
 
! Отговори
Много ясно преди 10 месеца
Проблемна дата е разбира се, две корумпирани мракобесни империй се разбрали нещо... как може това да ни е нац празник нямаме ли нац достойнство. Съединето независимоста или буквите може да са ни нац празницо само
63
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Слави бих му отговорил така: каквото и да извика Лорер, нищо няма да му се случи. Зад клавиатурата сме силни. Иначе ни пасва приказката преклонена глава сабя не я сече
62
10
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 месеца
Дълъг, Лорер и 10 охранителя няма го спасят в Плевен ако го каже това.
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе, тия с мижава си подкрепа с какво право ми избират национален празник? Прав е Слави, ако ще го сменяме, само след референдум, поне да се види какво мисли народът. 9.09 не им хареса, сега пък 3.03 нещо не им уйдисва, през няколко години ще ми сменят национален празник не поради причини, произхождащи от българския народ, а по съвсем различни. Всичката Мара втасала, до празника опряла.
60
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отмяната на 3 март променя цялата история не само празника. Излиза че България я има на картата и преди 1878 г. и не е имало робство. Левски и Ботев и Батак стават терористи срещу ЕС и НАТО както Русия.
59
2
 
0
 
! Отговори
иди се прегледай преди 10 месеца
До ИсторикТИ НЕЩО СИ СИ СБЪРКАЛ ХАПЧЕТАТА.
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Или е съзнателно търсена провокация към размирици или от посолството са дали на автопилот марионетките и са им изключили и инстинкта за самосъхранение!!!!
57
7
 
14
 
! Отговори
Беновска пипа преди 10 месеца
Не се карайте! Националният празник на България трябва да е 4 юли. Само тогава ще мирясат ПП и ДБ!
56
8
 
32
 
! Отговори
кой ви създаде преди 10 месеца
Тази държава нямаше да я има, ако Русия не беше я освободила от турско робство. Това е факт и не може да се скрие. Що не опитате да съборите и Панорамата в Плевен?
55
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДПС ще гласува да се махне 3 март и ще се приеме че е било 500 г. турска интеграция в ЕС.
54
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да се махат тия от ПП-ДБ..............заедно с ГЕРБ-СДС...................не искаме предатели!!!
53
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Историк "За последните 140 г. няма друга държава, която да е навредила на България повече от Русия." ----- абе поодлого козяшка, кой лъжеш бе?!?!? "Демокрацията" ни завари 9милиона, с 6 работещи реактора, с безброй работещи заводи, един от топ производителите и износители на земеделска продукция в европа, напълно покриващи собствените си нужди от месо и мляко, толкова много придобивки, че все още демократите не могат да оглозгат кокала! И всичко това благодарение на лошата русия.. аре у лево
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Славе, популист - бламира протеста. Всичко си е както преди?
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трифонов, ти си проблемен изначално.
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българският национален празник трябва да е на 22 септември. То е толкоз просто и логично. НЕЗАВИСИМОСТ !!!