Над 200 000 поискаха референдум срещу джендър идеологията в училищата

Решението дали да има допитване е в ръцете на депутатите
Обновена: 26 юли 2023 16:44 | 26 юли 2023 16:44, Камелия Цветанова
123
Над 200 000 поискаха референдум срещу джендър идеологията в училищата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За три месеца Инициативният комитет, с помощта на Българската социалистическа партия (БСП) събра 208 269 подписа, които ще бъдат внесени в Народното събрание, съобщи съпредседателят на Инициативния комитет за провеждане на референдум срещу "джендър идеологията" в училищата адв. Владимир Шейтанов, цитиран от БТА.

Някой може да каже, че това е недостатъчно. За нас обаче това е много голяма победа, коментира той.  
Срокът за събирането на подписите изтече днес.

Още по темата

От БСП искат да се проведе национален референдум с въпрос "Подкрепяте ли въвеждането на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?".

По закон при събирането на не по-малко от 200 000 подписа от граждани с избирателни права под искане за провеждане на референдум, инициативният комитет има правото да внесе искането в Народното събрание. Следва проверка на подписите. Ако има 200 хил. валидни, точката може да влезе в дневния ред на пленарната зала.

Законът обаче не е императивен, че това непременно трябва да се случи. Задължение е вменено на НС при 400 хил. подписа.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова едва ли депутатите ще подкрепят провеждането на референдума.
"Имаме подписи за влизане в зала. ... Като виждаме какво е отношението на мнозинството към темата, се съмнявам, че биха допуснали този референдум", призна Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: БСПреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблема е във въпроса!!!Никой не е предложил такова обучение в училище. Срещу кой и какво се борят тези с безмисленият им референдум? Не разбирам.Искат да гласуваме за нещо, за което няма дори проект и предложение от никой!За какво да си губя времето с глупавият им референдум, като с него и без него нищо различно няма да стане?Само отвличат вниманието май и нищо повече.
92
1
 
1
 
! Отговори
Нинова преди 8 месеца
Само вие ли не разбрахте, че правото на Българите на референдум вече е отнето от колегите ти Законотворци, а и преди това Законно бетонираха непровеждане на референдуми с искането за огромен брой подписи. В Швейцария и Италия се искат 40 000 подписа. Къде беше за референдум Белене, 2 референдума, на единият скриха подписите, на 2-рия смениха въпросът и подариха реакторите. За еврото се изхРачиха върху българите. Стига с твоето лицемерие, една партия няма, която да поиска оставка на ПП, ДБ, ГЕРБ,
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами то няма ***- идеология в българските училища бе, Нинова....Защо искаш референдум за нещо, което не съществува и няма почва тук? Защото не остана вече нищо оригинално, с което да привлечеш електорат. Никой никого не може да накара насила да си смени пола
90
0
 
1
 
! Отговори
sd преди 8 месеца
Фуфата Киркоров, придворния шут на ш- му- н-дин - не е ли същинска кончита вурст??
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 8 годишни ги почват с хормонотерапията преди пуберитета за да ги подготвят към смяна на пола.Това придружено с надзор и психологическа терапия,родителитя нямат думата.Нарича се транзиция.Една майка пише във форумите,че едвам е убедила дъщеря си да не си премахне гърдите.Сега тя била 20 годишна хмсексуална,н запазила женскто тяло и била благодарна на майка си,само психотерапията продължавала.
88
2
 
4
 
! Отговори
страшное преди 8 месеца
и в Англия протестират,но не ги чуват.Още от 4 годишни им говорят,че може да си момиче или момче или котка,каквото поискаш.Едно дете се мислило за котка и яде в котешка купичка,а учителите се отнасят с него като коте.
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая яко я тресе кризата на средната възраст.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали искате да сме интегрирани в еврозоната и да мразим източноправославните ценности? Какво ми роптаете. Не става и така и вака.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде ги изнамери теа 200 000, душо? Нали не признавате референдума в Крим с който кримчани си казаха думата, а сега некви шантави референдуми ми организирате за нема нищо.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Българан 82Българане, май днес си стоял повечко на слънце. Изписа един тон глупости, а да ти кажа само, че Гешев не е главен пролурор и дори не е в системата вече. И БКПто не е на власт, така като гледам може и това да си пропуснал. Като ги изброяваш всичките убавци забрави да споменеш и най-жалките и вредни популисти и предатели от изрраждане и бспето.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На нас още ни е останала капка нормалност. Така си въобразявам, така че имаме по-належащи проблеми да решаваме. Този не е на първо място.
82
0
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 8 месеца
До До 87 Щом ги има хомосексуалисти и там, тогава явно тези закони не успяват да предпазват децата от подобна пропаганда. Наистина отиди в някой голям град там на бар или дискотека и всичко ще видиш със собствените си очи, разлика със западния свят никаква. Иначе пропагандата може да пее каквото си иска, но реалността е друга.
81
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 8 месеца
Откакто изтекоха данните на българите от НАП в интернет не знам, за какви подписки говорите, всичко ви го има ЕГН, трите имена от масивите.
80
2
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 8 месеца
Напротив. Съвсем съм наясно че в Русия има хора с нестандартна сексуална ориентация. Има си всичко както си му е редът. Но има и закони които предпазват децата от подобна пропаганда.
79
2
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 8 месеца
До Майка Русия Ей, веднага личи, че не си стъпвал там. И там с обратна резба са бол, а сред богатите и известните да не говорим. Обществена тайна е кой от тях е от другия бряг, имената няма смисъл да се споменават, има и с българска кръв сред тях.
78
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Айде направо да се връщаме в комунистическата ера когата ни убеждаваха, че такова животно като "секс" (не пол, а полов акт) нЕма. Да се говори за сексуално възпитание и култура беше тема табу. Това ли иска Нинова, прикривайки се с термина джендърство?
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нинова е популист. Нещо много се загрижила за училищата. По-добре ли вижда проблемите със златните си очила? Някой вярва ли и изобщо? Дори и да болен проблема по който говори, някак странно изглежда социалната партия да има лидер с 8 чифта очила със златни рамки (цената им е между 8 и 10 хиляди лева). Купува ги от магазин на Витошка. За бижутата и на врата да не говорим колко струват. Вместо да се кичи като коледна звезда, да вземе малко да слезе от коня!
76
0
 
2
 
! Отговори
Джен Джен преди 8 месеца
не че нещо но ако на нинова синът и се окаже от другия бряг , тя какво ли ше говори :)
75
1
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
На Уйнелия Нинова само джендьри са и в главата. Сина и е джендьр и за това толкова реве.
74
2
 
8
 
! Отговори
Българан преди 8 месеца
Крайно време е народът да вземе нещата в свои ръце - референдум става не с 200 000 подписа ! Референдум става с много хиляди , със сопи, тояги, камъни и кожени каиши и......як тупаник по 240-те празита в Парламента , як шут отзад за тях и избори с мажоритарен вкус !!! Стига разни Пинокиевци, Про100Кировци, Кокорчовци, Бнанкянски тулупу и прочее гнилоч ни е управлявал !!! Действай ,Гешев !