Над 200 000 поискаха референдум срещу джендър идеологията в училищата

Решението дали да има допитване е в ръцете на депутатите
Обновена: 26 юли 2023 16:44 | 26 юли 2023 16:44, Камелия Цветанова
123
Над 200 000 поискаха референдум срещу джендър идеологията в училищата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За три месеца Инициативният комитет, с помощта на Българската социалистическа партия (БСП) събра 208 269 подписа, които ще бъдат внесени в Народното събрание, съобщи съпредседателят на Инициативния комитет за провеждане на референдум срещу "джендър идеологията" в училищата адв. Владимир Шейтанов, цитиран от БТА.

Някой може да каже, че това е недостатъчно. За нас обаче това е много голяма победа, коментира той.  
Срокът за събирането на подписите изтече днес.

Още по темата

От БСП искат да се проведе национален референдум с въпрос "Подкрепяте ли въвеждането на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?".

По закон при събирането на не по-малко от 200 000 подписа от граждани с избирателни права под искане за провеждане на референдум, инициативният комитет има правото да внесе искането в Народното събрание. Следва проверка на подписите. Ако има 200 хил. валидни, точката може да влезе в дневния ред на пленарната зала.

Законът обаче не е императивен, че това непременно трябва да се случи. Задължение е вменено на НС при 400 хил. подписа.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова едва ли депутатите ще подкрепят провеждането на референдума.
"Имаме подписи за влизане в зала. ... Като виждаме какво е отношението на мнозинството към темата, се съмнявам, че биха допуснали този референдум", призна Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: БСПреферендум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
41, 'ВСЯКО НАСИЛИЕ Е НАСИЛИЕ!!! КАКВО ЗНАЧИ " ДОМАШНО НАСИЛИЕ"?!??' -- значи мъжко
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дайте да направим референдум срещу груповото изнасилване, щом ще правим референдуми за недвусмислено ясни неща?
51
0
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
Е как така ? изглежда повечето българи не се вълнуват много от жендъ-ризма , са-тан-изма и тнт пропаганда на сибирската империйка . Кво ще мисли сега злото джудже за промиване на БГ мозъците ?
50
8
 
9
 
! Отговори
Това са преди 9 месеца
Гнусни манипулации на Нинова Няма никакви джендарски идеологии в училищата. За такива лъжи и всяване на страх че видиш ли децата са в опасност трябва да има съд и присъда
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те сега момчетата са по голи и безкосмати от момичетата, оскубани вежди, епилирани крака, не че имат много косми, като женички са :)))
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв е полът на Корнелия Нинова? Оригинално ли е така или го е сменила?
47
4
 
8
 
! Отговори
Искам да попитам преди 9 месеца
Всеки мозък тука :Колко аджеба джендъра сте виждали през живота си ама не дето сте слушали по телевизията . Колко реално вие сте виждали ? Манипилират ви и вие скачате първосигнално
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най накрая! Вън от училищата и не само!
45
2
 
7
 
! Отговори
Рамбо първа кръв преди 9 месеца
Учудвам се колко много хора със погрешна ориентация има тук !!!!
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Cъrлacyвaнo ли e c nocoлcтвoтo, ниk'kъв peфepeнgyм нe nee... Haчaлницитe ca peшили ga изnegepacтявaт koлoниaлнaтa тepитopия...
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама то имало дже ндър идеология в училищата ли...хахахахаха :))) Не знаех това нещо Нинче, мислех че само синчето ти в Ню Йорк е дже ндър :)))
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Референдум трябва за да се затворят всякакви вратички за прокарване на идеологията веднъж завинаги. Няма по-важен закон от думата на суверена.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са тия инсинуации , ***, мендър, това само в комунистически глави. Опорките на Москва срещу колективния Запад. То има ли свестни ученички, момчетата няма да ги оставят.
40
3
 
3
 
! Отговори
Рамбо първа кръв преди 9 месеца
Ако можеше референдума да променя нещо,бих искал да се направи такъв и да станем страна във режим диктатура!!! Защото ние демокрация нямаме а това ще промени коренно държавата най малкото всички управници от началото на миналият век да сега със останалите дерибей който разграбваха държавата включително и тия със погрешната ориентация да бъдат заключени концлагери
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БГ ОЛИГАРСИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ДС ОТДЕЛ НА КГБ СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТ ЕДНИ ОГРОМНИ МАСОВИ ПРОТЕСТИ АНАЛОГИЧНИ НА ТИЯ ЗА СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО- НЯМА ДА ПЛАЩАТ ПРОТЕСТИ АМА СИ ЗАМИНАВАТ ПО АНАЛОГ С ТИЯ В РУСИЯ- ПАДНАЛИ ОТ ТЕРАСА, ПО СТЪЛБИ...ТОГАВА ЛЪЖЕХА РОМИТЕ ЧЕ НОРВЕЖЦИТЕ СА НА ГРАНИЦАТА И ИДВАТ ДА НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА, А ТО СЕ ОКАЗА ЧЕ РАШКИТЕ ОТВЛИЧАТ УКРАИНЧЕТАТА, СЕГА ПАК ГИ ЛЪЖАТ С ОБЛЕЧЕНИ В ЧЕРНИ ДРЕХИ И С ЧЕРНИ ДЖИПОВЕ- КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР ЖЪНЕ БУРИ- АМАН ОТ ТАЯ ДУДНЯ....
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
456- 40 ГОДИНИ ДЕТСКА УЧИТЕЛКА- НИКОГА НЕ СЕ Е НАМЕКВАЛО И НЕ Е ИМАЛО ДЖЕНДАРОСВАНЕ- ТАЯ КРАДЛИВА ТЕТКА ПАК СЕ ОПИТВА ДА СЕЕ РАЗДОРИ- АМАН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ, СПРЕТЕ СЕ И ОСТВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА, ОСТАВЕТЕ УЧИТЕЛИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА- ТЕ СИ ИМАТ УЧЕБНО РАЗПИСАНИЕ ПО СЕДМИЦИ И МЕСЕЦИ И ГО СЛЕДВАТ.
37
0
 
7
 
! Отговори
Ц до 39 преди 9 месеца
ВСЯКО НАСИЛИЕ Е НАСИЛИЕ!!! КАКВО ЗНАЧИ " ДОМАШНО НАСИЛИЕ"?!??? ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ПО- МАЛКО НАСИЛИЕ!!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Можеше да бъде забранено и без референдум.
35
0
 
6
 
! Отговори
И още преди 9 месеца
Напълно съгласен, ама и на други важни неща да обърнат внимание - домашно насилие например. Вчера съседчето помлял болната си майка - полицията вика ко да напраим. Или тия неща не се вписват в панелко идеологията, само джендърството.
34
0
 
12
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
СЛЕД 18 ГОД ВЪЗРАСТ - ВСЕКИ САМ ДА СИ СЕ ОПРЕДЕЛЯ, НО НЕ И ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДА ИМ " ПРЕПОДАВАТ" ТОЕСТ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ !!! ОПАСЯВАМ СЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ЗА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ В РАЗНИ ПОСОКИ ЗА ПАРИ!!!ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ!