Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен

Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше, заяви той
Обновена: 26 юли 2023 14:28 | 26 юли 2023 14:28, Нели Христова
312
Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен
Снимка: БГНЕС

Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и това се вижда както от конституционалистите, така и от гражданите.

Това каза президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

"След едно много дълго подгряване на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, подчертавам, правосъдна реформа, обществото ни очакваше да види работещи решения, така че да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация на съдебната система, към повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство", подчерта Радев.

"Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните работни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше."

Според него последното редовно правителство е демонстрирало управленска немощ и разпад поради неопределими вътрешно-политически противоречия.

“Докато управлявахме ние демонстрирахме решителност и работа за хората. Служебният кабинет реши всички въпроси с високите цени на горивата, написа всички закони по плана за възстановаване, докара дори “Лукойл” да се регистрира в България. Сега още щяхме да стоим на цени на бензина от 3,50 лв., но като гледам пак ще се върнем там”, добави Радев.

Той смята, че всяка промяна в законите, която се прави заради някаква личност е грешен подход и той се връща с обратен знак към тези, които го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Конституция, скалъпена от юриста Пеевски, примитив, нагушил се с милиарди от българите, и Иванов, известен с манипулативното си и двулично поведение покрай Росенец, е едно НИЩО. Пеевски на всичкото отгоре е и в списъка Магнитски. Там нищо не е случайно. Основната идея на този Проект за промени е в България никога да няма реална човешка и съдебна справедливост. Съдопроизводството да бъде тотално забатачено, а най-вече Борисов и Пеевски да бъдат изпрани.
234
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пълен от падък!
233
0
 
6
 
! Отговори
Я да го махате преди 8 месеца
Тоя Предател
232
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Radev е онази част от характера на българина с които Алеко Константинов изгря. *** .Опитва се да имитира Бойко Борисов, но не се получава. Разкрит си Радев , хващай пътя за Масква.
231
6
 
2
 
! Отговори
Баба ви преди 8 месеца
Ако Радев е фигурант ми кажете определение за тези ........, където си сменят партиите и становищата със сезоните?
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Вечният Рицар Фол СПОКО БЕ ВЕЧНИ РИЦАРЮ, ЩЕ ТИ ОПРАВИМ АЛКАТА...
229
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НА ВСЕКИ, ТА ДОРИ НА 6 ГОДИШНИТЕ Е ЯСНО, ЧЕ ДЕКОРАЦИЯТА НА КОНСТИТУЦИЯТА Е НЕСКОПОСАНА И ПОРОЧНА САМО НА БОНГО БОНГО ТОВА НЕ Е ЯСНО!!...
228
5
 
5
 
! Отговори
Вечният Рицар Фол преди 8 месеца
Още през 1925 когато Николай Фол нарече БКП червеният фенер на турският тероризъм и ислямския джихадизъм всичко до 26 юли 2023 е ясно
227
12
 
5
 
! Отговори
Прав е преди 8 месеца
Ако му видите изявлението (препоръчвам да гледате директно, който ви интересува, а не да четете "статии", защото там е "преразказ" на някого), ще чуете, че казва само факти. Кризите в последните години ги направиха РЕДОВНИТЕ правителства, а СЛУЖЕБНИТЕ ГИ ОПРАВЯХА и успяха да оправят много от тях! И то за доста кратко време! Сега отново разграждат. А потуленото изследване на Галъп, което споменава, си струва да се види наистина ;)
226
11
 
11
 
! Отговори
Страх преди 8 месеца
Страх Радев, срам Радев, позор Радев!От днес е вече "обединител"? Срам Радев , срамно приземяване. И той като Тодор Живков се приземява в руzка прегръдка.Шмекер "обединител".
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Благоев е пилотирания самолет на 11 септември Мохамед Ата само че в Русия
224
11
 
15
 
! Отговори
Благоев преди 8 месеца
Това кремълско протеже се излага все повече с всеки изминал ден. Оставка!!!
223
1
 
1
 
! Отговори
13 Януари 1923 преди 8 месеца
Смирненски имал много Православни Християнски Попове за кръвни роднини.......Но съмняващия се Смирненски от роднински СРАМ поискал съвети и консултация от Нероднината Православно-Християнски Поп Николай Фол......................Лекцията по хуманизъм,човешки права изнесена от истинският създател на Лейбъртарянството на Роналд Рейгън: Николай Фол била "АНТИУТОПИЯ е човекът според Христос"............Поговорили за КЪРВИЩА и Хуманизъм........РИЦАРЯТ Николай Фол на Смирненски е БИТКАДЖИИЯТА Христос
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
3 март ли ? Я им кажете че 9 септември ще стане национален празник. Ще видите как ще се ухилят доволно. И ще забравят за 3март
221
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фигуранта е в личностна криза породена от неадекватните му политически позиции и решения. Само за две седмици оплешивя наполовина. Така е, който подкрепя Русия да си знае.
220
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Тодор Живков и БКП съвместно с ТУРЦИЯ организираха Възродителния процес 1985-1989.........................................През 90-те Англия призна че Джордж Оруел е английско ченге...........Добродушкото ТУРЦИЯ и той да признае нещо каза:"А пък ние Турция организирахме атентати и палежи в Гърция"(сигурно само от 1985 до 1989 червени комшу)
219
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
За юридическата неграмотност на проекта се изказва един солдафон, който до юридическата наука има допир колкото мнозина от нас до японската поезия хайку. Този освен да критикува все и вся нищо друго не може. Абсолютно безполезен индивид!
218
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти да видиш- чорапчо от право почнал да разбира:))))))))))))))Ей гигант е тоя чорап:))))))))))))))). Тия знания ще му трябват кога сади доматите на село
217
1
 
2
 
! Отговори
РедЦиркМаркса преди 8 месеца
Ханксовата туркиня ще размаха ли епруветката с ядреното оръжие на Садам Хюсейн заловено около 2005 от Турция в ТИР на емигриращ иракчанин и да каже пред абсолютно целият свят "Израел ПРАВИЛНО бомбардираше Ирак"........................защото Турция залови ядреното оръжие на Ирак изгодно на Израел според масмедиите около 2007 и някой казал да го таковат под вода
216
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опитът на България да се откъсне от Съветския съюз през 1989г. не успя. Комунистите станаха капиталистите на България. Сега се прави втори опит България да се откъсне от Съветския съюз . Малко вероятно е да успее. Сега пък комунистите станаха патриоти.