Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен

Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше, заяви той
Обновена: 26 юли 2023 14:28 | 26 юли 2023 14:28, Нели Христова
312
Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен
Снимка: БГНЕС

Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и това се вижда както от конституционалистите, така и от гражданите.

Това каза президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

"След едно много дълго подгряване на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, подчертавам, правосъдна реформа, обществото ни очакваше да види работещи решения, така че да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация на съдебната система, към повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство", подчерта Радев.

"Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните работни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше."

Според него последното редовно правителство е демонстрирало управленска немощ и разпад поради неопределими вътрешно-политически противоречия.

“Докато управлявахме ние демонстрирахме решителност и работа за хората. Служебният кабинет реши всички въпроси с високите цени на горивата, написа всички закони по плана за възстановаване, докара дори “Лукойл” да се регистрира в България. Сега още щяхме да стоим на цени на бензина от 3,50 лв., но като гледам пак ще се върнем там”, добави Радев.

Той смята, че всяка промяна в законите, която се прави заради някаква личност е грешен подход и той се връща с обратен знак към тези, които го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кое не е така?
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
200,какъв премиер си ти бе ганьоооо.
173
6
 
11
 
! Отговори
Мхмм преди 9 месеца
Този яко озлобя като му взеха властта. На всичко кусур намира. Той в лепилото на сглобката. Докато злобее така, пп и ГЕРБ ще си управляват. И така трябва. Не трябва да се сдава властта, докато този москал е в президентството. Опасен е и може да ни върне 50 години назад.
172
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Това, че правителството не става, не става. Защо да бъде 3 март национален празник? Русия дойде, но български воевода и е платил. На 3 март разпокъсаха България. Какво е точто освобождението? Русия си имала неин интерес. Хайде стига с тоя 3 март.
171
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Те, ти на зелето-клоун,ли си умайниче
170
4
 
8
 
! Отговори
Премиерът Денков преди 9 месеца
Румааа какво пак не ти харесва сега на тебе ?!
169
9
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Премахване на 03.03. Като национален празник е покушение върху историята....каза мутрофанова и софльора Радев се изцепи пак. А,бе Радев за какво покушение говориш...нима 24.05. Е по малко свиден празник за българите? За българите не говоря,отговори Радев. ЗА МОИТЕ МЕНТОРИ И ШЕФОВЕ,МУТРОФАНОВА И ПУТИНБ, ЗА ТЯХ МИСЛЯ АЗ!
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе,ще полива цветята в Славяново
167
13
 
12
 
! Отговори
ТЕ преди 9 месеца
да ходи да полива цветятя в Бояна и да не се занимава с неща по-сложни от това. Руско умайниче
166
12
 
10
 
! Отговори
Впечатление преди 9 месеца
Част от това правителството естествено не струва , но Радев има вина за това. А истинската заплаха за държавата е президентът. Вижда се отстрани как се меси във всичко, като ,,професионалист-бояджия".
165
3
 
5
 
! Отговори
az преди 9 месеца
До Анонимен Не виждам как махането на служебните правителства има някакво значение за сегашния президент?! Не вярвам да се стигне до ново разпускане на Народното събрание по време на мандата му. А това е и последния му мандат! Така, че - ако бъде премахнато - това ще е от значение за след него!
164
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
льотчика и от конституция разбира
163
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 9 месеца
Колко много разбирачи от конституции имало сред пишещите тука! Че и само по същество коментират - член, алинея, ...
162
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мyньo, да беше се хванал пазач на някой паркинг, а не президент да ставаш. Сега я инфаркт, я падане по стълбите ще ти спретнат от Мордор.
161
7
 
9
 
! Отговори
Ханко Брат преди 9 месеца
188 Ее много ясно че Румбача е по долен от Чичо Гоце.Мен най ме кефеше Плевнериев!
160
18
 
10
 
! Отговори
Павел преди 9 месеца
Скоро ще бъдат измитани тези палячовци. Всеки ден само глупости. Президентът е прав.
159
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като махнат служебните правителства тоя циркаджия с големите уши става безполезен за жужето. Освен падане по стълбите или от някой прозорец нищо добро не го чака!
158
2
 
4
 
! Отговори
Копринчо преди 9 месеца
Най важно е са се запише в Конституцията че марихуаната за лични цели е законна.И ме като български граждани имаме правото да си пушите като хората от свободния свят които те са ***.
157
5
 
17
 
! Отговори
маркс преди 9 месеца
Рундьо май ми е по-гнусен и от Гоце големия шлем,дори не крие лоялността си към руското посолство!
156
8
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
Проектът е правен от неграмотни юрист-милиционери, завършили висше милиционерско образование и учили един семестър Конституционно право с общ хорариум 60 часа и текуща оценка.