Пеевски: Подкрепихме ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за Конституцията, за да вървим напред

ДПС се отказа своя проект с условия за мандата за кметовете
28 юли 2023 18:30, Александър Попов
130
Пеевски: Подкрепихме ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за Конституцията, за да вървим напред
Снимка: БГНЕС

От ДПС подкрепихме проекта за конституционни промени на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС и се отказахме от своя проект, за да има обединение, България да има нова конституция, да направим съдебната реформа и да вървим напред, заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като с подписите на трите политически сили в Народното събрание беше внесен проект за промени в Конституцията.

Както видяхте, проектът за Конституцията беше внесен от трите партии, нашето решение беше да подкрепим проекта на ПП-ДБ с участието на ГЕРБ, които са допълнили неща, каза депутатът от ДПС. Ние подкрепяме безусловно, няма да внасяме наши предложения, заяви той. Проведохме множество срещи с г-н Иванов, с г-н Петков по темите, подкрепяме ги, каза Пеевски. Вече между първо и второ четене ще решаваме какво правим, но вървим по този път, допълни той.

Делян Пеевски каза, че единственото условие, което са поставили и е било прието, е да няма ограничение на мандатите на кметовете.

Още по темата
Относно предложението 24 май да стане национален празник, депутатът от ДПС каза, че за момента го подкрепят. Ще разсъждаваме, ще правим консултации, имаме времето, допълни той.

Попитан дали са готови на компромис с 24 май, за да се съберат над 160 гласа за „бърза писта“ за промени в Конституцията за съдебната реформа, Делян Пеевски каза, че не виждат проблем в 24 май.

"Ще разговаряме с колегите, ако се събере подкрепа, събере се. Ако не се събере, вървим по бавната писта, имаме ги гласовете, ще бъде прието. Разликата не е толкова голяма. До Нова година ще имаме нова Конституция", коментира той.

На въпрос защо са подкрепили проекта на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и са се отказали от своя вариант на конституционни промени, Пеевски отговори: „За да има обединение, България да има нова Конституция, да направим съдебната реформа и да вървим напред“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Конституцияпеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
11
 
! Отговори
someone преди 10 месеца
хахха ДПС ще ми пише конституция, тази държава е приключила направо и за капак национално унижение- махат ни и националния празник, защото Киро искал децата му да слушат за 24 май, че Русия го дразни кучето.Нашите деца ще чета за османско присъствие и ще живеят по законите на джунглата от Пеевски и сие, е това ако не е тотално падение не знам.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези не са чели Епопея на забравените,искат българският героизъм и дядо Иван да изтекат в канала.
78
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярвам на ДПС, те са най-разумната партия , внасят мир и успокоение в парламента и държавата, те трябва да бъдат балансьори, както винаги!
77
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярвам на ДПС, те са най-разумната партия , внасят мир и успокоение в парламента, те трябва да бъдат балансьори, както винаги!
76
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Тази държава е приключила щом тия хора пишат новата конституция.
75
2
 
10
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Всъщност това е Украинския сценарий. Парламент без представителност узурпира властта и си назначава Президент.
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С тези промени се окопават за вечни времена. Колко нагло е да искат кабинет в оставка да продължи да управлява до нови избори? Представяте ли си какво ще се получи? Та те могат да протакат и да не напуснат НС. Това от своя страна ще доведе до гражданска война. Тези депутати нямат представителност, за да променят Конституцията. Бързат да си тропосат удобни промени докато народа е по плажовете. И от къде накъде точно те ще казват кои трима ще са служебни премиери? Народът спи дълбок летен сън.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТОЯ НАИСТИНА Е КАТО ДИВО ГУЦЕ
72
2
 
3
 
! Отговори
Малиййй преди 10 месеца
СГЛОБКА Главна Цел 1... постигната... И ги събра имунитета!!! Ясно, точно казано и показано... БОЙКО, МУСТАФА, АСЕН И АЗ/кирчо/ + кака Лена с 2-3 члена... Сладури https://youtu.be/d6U2Lbx-rvA
71
1
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
Докато Вие "вървите напред"....,с Вашата армия от убийци във феодалните бастиони .Ние останалите "отиваме" - пряко убити от "вървящите напред" ,които са способни на абсолютно всички низости ,заради своето жалко съществуване. "вървейки " по този начин "напред"и ако продължите по същия начин ,скоро няма да има ,кого да управлявате,а още по- малко да убивате.
70
2
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 10 месеца
Уважаеми г-н Пеевски какво работите и как стигнахте до нива съизмерими Илия????
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато евролевите граски десни са заедно с Мафията и Пеевски, няма сила в България, която да ги събори. България е роб на София и евролевите градски софийски десни. Само те могат да излязат на улицата всеки ден да протестуират. В провинцията хората са роби на София. Безгласни и безправни рая.
68
2
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 10 месеца
*** *** Де Бе. Стана ":Пералня за Пране на Дърти Бандити".
67
3
 
12
 
! Отговори
Трайчо Тихия преди 10 месеца
Абе сънародници, когато тоя мафиот искаше да стане шеф на ДАНС преди 10 години, всички бяхме на площада и не успя да стане.Сега под хипноза ли сме, лоботомия ли са ни направили, аутисти ли сме станали, че гледаме пасивно как мафията си прави абсолютно каквото иска.??
66
0
 
10
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 10 месеца
Само се хвалим с миналото си,а сега са останали само едни мишки,които ги е страх да вдигнат народа,като Ботев,Левски,Бенковски,Караджата...Станахме баби братя мили и ставаме само да въртим чирпака,както казва Константин Кесимов в Хъшове,ако не се лъжа.
65
1
 
12
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 10 месеца
Господа "демократи" от управляващата коалиция,какво значи ДЕМОКРАЦИЯ??? Нали казвате,че народът управлявал,защо не поставите готвените от вас промени на конституцияна,на всенародно обсъждане чрез Референдум? Къде забравихте "демокрацията" и бързате да промените конституцията зад гърба на народа?
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чашата преля, до сега не съм гласувал, от сега нататък ГЛАСУВАМ за ВЪЗРАЖДАНЕ.
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лошо, лошо, лошо. Най-мръсните ръце в парламента и държавата пипат конституцията, празници. С тези ръце са пипали пачки, корупция, списъка Магнитски, златни кюлчета, оръжие, здрависвали са се с Гешев, мафиотите в прокуратурата.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бравоооо ПП и ДБ изчагъртахте баце Пеевски и ГЕРБ бравооо машала ашколсун
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нарушители на Конституцията променят Конституцията. Къде се е чуло и видяло? Това е мечтата на олигарсите клиенти на прокуратурата. Васил Божков в разговора с Огнян Стефанов каза: "Абе, няма да събереме сто и осемдесе" депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо"е да му орежем правомощията без да променяме Конституцията."В друг разговор споменава Ши,ши:Божков: Ама, виж, че, че той не си държи на хората въобще. Той ги гори един след друг.Не, имам предвид Ши,ши"