Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти

БСП не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”
Обновена: 29 юли 2023 20:20 | 29 юли 2023 20:00, Йоана Цонева
106
Станишев: 90% от учениците са функционално неграмотнти
Снимка: БГНЕС

„Предложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта им е да се заличи всичко от българската памет, свързано с Руско-турската освободителна война. Ако това мине, ще забранят и изучаването на „Опълченците на Шипка” в училище. Промените, като съдържание, са невежествени. Националните празници на всички европейски държавници са свързани с държавността. Факт е, че Българската държава се възстановява след 500 г. османско робство”. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той даде пример, че 90% от учениците са функционално неграмотнти. "Масово учениците излизат от матурите с двойка. Това е истински проблем и никакви текстове в Конституцията няма да го решат", каза Станишев.

Като бивш председател на БСП, той каза, че партията не може да си намери физиономията, защото твърде много повтаря „Възраждане”. "А те са по-автентични в същите брътвежи, които повтаря левицата. В очите на избирателите на БСП се получи разминаване, дори с износа на оръжие за Украйна. Снимка показва огромен отлив на симпатизанти на БСП от събора на връх Бузлуджа в сравнение с 2018 г.", каза Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
12
 
! Отговори
?!?!?! преди 9 месеца
И ти беше политически неграмотен, но от първия ти ден те назначиха да управляваш България!!
46
3
 
8
 
! Отговори
до Българин преди 9 месеца
Относно грамотност Станишката е на много добро ниво, а такива като Тиквата и Просто Киро нямат капацитет да попаднат в класацията.
45
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Ти си неграмотен!!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И на фона на това да предлагаш Деня на просветата да ти е национален празник е трагично.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво Станишка, така е прав си , само че тва е твоето завещание
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобярите целят разглобяване на държавата.
41
0
 
14
 
! Отговори
Митака преди 9 месеца
Станишев - комсомолецо говориш глупости, както винаги. Българите са грамотни.Ти кажи как си към 60 години и нямаш 1 ден трудов стаж. И си абсолютен търтей. Може да напишеш книга - как цял живот търся на хляба мекото.Или кажи как имаш доктурантура на тема - униформите на съветската армия. А сега се водиш с професия - евродепутат. То бива бива, ама чак такива сополи като тебе не бива.
40
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
"неграмотнти" - и правописно, и правописно...
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Станишката да стане учител на малцинствата и да се бори за грамотността.
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите са сред най-грамотните нации.. все пак не сме африканска държава. Четат, пишат, имаме много програмисти и тнт.
37
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
"Важното " е ,че са "технически грамотни"- идващи с раждането си със "смартфон" и това се счита за гениалност - мисленето не е модерно и е за "немодерните- задръстеняци."Жалко е ,колко много умни деца ограничават своя умствен потенциал ,заради технологиите ,ако не се използват по предназначение и ги превръщат в "живи зомбита" .Това важи не само за децата ,но и за възрастните - затъпяването е повсеместно и то не зависи от интелекта и образованието на индивида.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Станишка, ти чак сега ли го установи?? Къде беше по време на твоето управление та не го видя?
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
реално учениците са си на 100 % неграмотни но родителите им се надпреварват да ги убеждават че са грамотни . та тия деца нямат и най малка обща култура за света или за България . това което ги вълнува е далеч от образованието и не разбират че с чалга , фейсо и тик токо нямат бъдеще . колко от тях могат да изпеят химна на България ? бъдете сигурни че огромна част не знаят 681г. за какво става въпрос .минусите са им мноооого !
34
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
До паф"английски знаят всички!" Сигурен ли си? Я питай учителите по АЕ да те светнат малко по въпроса. Това, че младите гледат филми и видеа на английски, с много ограничен набор от думи, да не говорим, че всяка втора започва с f, не значи че владеят езика.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И повечето журналисти също. Личи си по заглавието!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те и учениците са като Винету от Банкя,неграмотни.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой е виновен? Променят програмите на образователната система през 4 или 5 години..Всичко започна да зацикля от времето на Меглена Кунева.
29
1
 
4
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 9 месеца
ЛЪЖЕ НАГЛО престъпно >.НЕгодника подставен на власт в София И БРюксел е ФУНКЦИОНАЛНО НЕГОДЕН ..АМАН от престъпници на ВЛАСТ>>>Този престъпник получава десетки хиляди евра на месец без да помогне на един европеец. Заплатата и осигуровките са ограбвани от европейските нраоди през наркоманите подставнеи ан властв БРЮКСЕЛ..
28
3
 
9
 
! Отговори
паф преди 9 месеца
английски знаят всички! добре! да вървят да чистят ке-не-фи в минесота!