Мехмед Дикме: Трябва да се сложат дрегери в НС

Местните избори са истината, смята бившият земеделски министър
Обновена: 9 авг 2023 21:08 | 9 авг 2023 20:37, Красимир Ангелов
19

"Със сигурност коалицията се ползва с подкрепата на три политически формации и партии, ДПС има много съществена роля, защото без нейните гласове не може да стане реформата в съдебната система, промените в Конституцията, не може да бъде избран новият ВСС, който има задачата да избере нов главен прокурор", заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

"Неслучайно Делян Пеевски е човекът, който дерижира, неговата тежест в парламента и парламентарната група е по-голяма, отколкото на самия председател. Той излиза извън рамките на ДПС, вече говори и на "Демократична България", и на "Продължаваме промяната". Смятам, че те пък се вслушват в него. Явно, че зависимостта им в бъдещето управление от ДПС и Пеевски е доста голяма. Иначе не бих проумял как някой от друга политическа партия ще ти се кара и ти ще слушаш, и ще изпълняваш неговите нареждания", допълни Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него ПП-ДБ са изпаднали под натиск от една страна от ГЕРБ, а от друга - от ДПС.

"Това е политическа формация, която отричаше тези партии. А сега виждаме, че е влюбена в тези две формации и не може да съществува без тях. Остава усещането, че тези хора, които бяха застанали на митингите, са излъгали обществото и избирателите, че няма да правят коалиция. Не виждам по някакъв начин те да опонират и да не са щастливи от управлението", коментира бившият министър.

Той е на мнение, че "Продължаваме промяната" в момента обира най-големите негативи от управлението.

Попитан дали партията няма да бъде наказана заради връзката си с ГЕРБ и ДПС, Дикме отговори: "Убеден съм, че избирателите ще накажат "Продължаваме продължаваме" на местните избори и в никакъв случай да не си мисли, че София е спечелена в настоящия момент. Това, което аз имам като информация, е, че ПП-ДБ не могат да намерят стойностни хора за местна власт, за да бъдат издигнати за кмет."

Мехмед Дикме е категоричен, че местните избори са истината в изборния процес.

"Ако некадърността на политиците се крие зад политическа формация, то тук изборите са мажоритарни. Хората познават кандидатите пряко, те познават и хората в Пловдив, и в Крумовград, и в Рудозем. Така че картината не е много розова за тях. Може да се окаже така, че ГЕРБ и ДПС да използват като моментно положение тройната коалиция и пролетта да се отиде на предсрочни избори, и тогава те да бъдат спечелени именно от ГЕРБ и ДПС, и партия, която е патерица", добави той.

И препоръча на входа на Народното събрание да бъдат монтирани дрегери:

"Всеки народен представител трябва да бъде подложен, защо шофьорите да бъдат подложени, а те не? Съмнявам се, че има хора, които не са достатъчно адекватни в парламента и така хора, употребители наркотици и алкохол, взимат решения и закони, касаещи цялото население. Да бъде напълно забранено внасянето на алкохол в парламента, както и продажбата на алкохол в парламентарния бюфет", посочи бившият земеделски министър.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: НСМехмед ДикмеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
Ами, нека да ги сложат тези дрегери. Вместо депутати. Така е, като на Веждито не му дават водка, за да е председател на Парламента. А и му включват микрофоните, когато той е пиян. Такива са и останалите депутати, които понастоящем са във ваканция. Като учениците и ученичките. Честит бюджет за 2023 г.
17
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Вече няма нжда от дрегери.Вежди напуска.
16
1
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
Един от малкото смислени хора ,който е бил от ДПС в политиката. Предлагам неговото предложение да се въведе не само за НС ,но и за всички институции .Може би ,това ще е първата и минималната стъпка към "прочистването" .Макар ,че има и доста вредни,зависими и обслужващи лични интереси , неадекватни действия не само в НС ,но навсякъде и от държавни служители ,които са "трезвеници" поне на работното си място .
15
1
 
1
 
! Отговори
Пончов преди 8 месеца
Рашидов като чу за дрегерите,и сам сдаде фронта.Вика че в ателието ще му е по-добре.
14
3
 
3
 
! Отговори
Бб преди 8 месеца
Типично по помашкому се е навел пред нова дружинка. Но изхвърлен веднъж от ДПС за нищо не става. Харчи краднатото и се скрий.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правилно! И ако някой депутат е дръзнал да ходи на работа под влиянието на алкохол или след употреба на наркотици да му се конфискува имуществото. Все пак да пишеш закони за цялото общество е много по-отговорно нещо от шофирането,
12
1
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
""""...има хора, които не са достатъчно адекватни в парламента, хора, употребяващи наркотици и алкохол, а взимат решения и закони, касаещи цялото население.""" ----- Не се и съмнявам!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и за наркотици 1 седмично
10
1
 
3
 
! Отговори
Явор преди 8 месеца
Този, ако не беше умен, нямаше какво да подтисне гнева ми и възмущението ми, че дава интервюта. Беше земеделски министър и яде от медта, ама цялата я изяде и има колата, вилата и апартаментите. От хляба и медта точно на Доган яде Дикме. Бяха със Симеон в коалиция, докато бяха дундуркани Борисов и Пеевски, в ония години от 2001 до 2005. Никак не ми е приятно Костов, Софиянски, Дикме, Севлиевски и други мошеници да морализаторстват.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най добре е да им раздадат по едно дилдо, да тренират за затвора.
8
0
 
5
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 8 месеца
Дикме сключи споразумение с ББ преди,хвалеше го,после се обърна срещу него.Той с какво се занимава сега?Защо журналистите не питат бившите министри как изкарват прехраната си?А че Хр.Иванов играе мръснишки номера на ПП съюзявайки се с ДПС е повече от ясно.Промяната са пътници,защото не може да правиш компромис с морала.От това,което виждам е,че забравиха модела ГЕРБ,пътните кражби и пр.Когато простихме на БКП,видяхме докъде се дакарахме.Сега е същото-на дъното
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе то добре да ги наложат дрегерите, ама някои депутати няма да могат да влязат посмъртно. Пък са избрани. Голям проблем ще стане. Конституционна криза.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божкеее! Ами Рашков дамаджаната ще "чупи дрегера, бре! Ицо Хазарта като се назомби свети и показва средни пръсти- на него даже тест не му трябва. А Киро? Киро като яде една пица с кристали и "почва да ни демонстрира тежка форма на дислексия. Даже Руди Гела каза, че ако има тестове, минимум 5 човека ще изгърмят за ден.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вежди щеше да ги превърти всичките от раз.
4
1
 
4
 
! Отговори
мамин сладък преди 8 месеца
Айде мамин Никола който тупаше Веждичката по рамото и се смееше, а после пръв го упреква да си хваща куфарчето и беж от народното съцрание. От ПП нали са с големия морал
3
1
 
4
 
! Отговори
Добра идея, преди 8 месеца
но ще счупите сглобката "Интимна коалиция" :)Ще останат само една част от баджанаците Греб-ДъПъСъ... Останалата нежна част от сглобката ППЛГДБТИ+ ще побърка дрегерите от закуската с пица :) А про100 КирчУ , Искрю Митев, Кокора, Криптомир и депутата Г-н Петров ХазартЪ няма да ги видите изобщо в парламента :)
2
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
продължаваме подмяната са в интимна връзка с гробарите и дупесе, ся са, като в сандвич по средата.... ===))) мъ на тях си им харесва, те и без туй са третополови... А и избирателите им са от същата жендъска кравараска порода...
1
0
 
2
 
! Отговори
ДСБКП... преди 8 месеца
ДАЛАВЕРА.