Как ще стане ротацията на Сглобката? Говори премиерът Денков

В управленския механизъм ще стане ясно
Обновена: 10 авг 2023 19:47 | 10 авг 2023 19:47, Йоана Цонева
72
Как ще стане ротацията на Сглобката? Говори премиерът Денков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще бъде описано в управленския механизъм между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как ще се осъществи ротацията на премиерите. Това обясни министър-председателят акад. Николай Денков в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Имаме готова законодателна, подробна и със срокове управленска програма. Остава да се дефинира механизъм как се вземат решения. Вече има подготвен такъв документ, той е представен на лидерите и очакваме решение. Там ще става дума и за това как ще се осъществява ротацията", посочи Денков.

"Аз не съм песимист, умерен оптимист съм, че това ще стане", коментира премиерът. Допълни, че смяната на премиери крие рискове, но даде пример с Румъния, където това вече се случи.

Относно работата си с Мария Габриел той коментира, че с нея няма проблем. Много по-сложно е политическото противоборство в партиите, които подкрепят правителството, което не е изчезнало, обясни той.

"За мен е важно под какво се подписват - дали то ни води в правилната посока, дали ще е полезно за бизнеса", коментира той работата на управленските партньори с ДПС.

Правителството е имало няколко разговора с "Лукойл", след като Народното събрание реши да му отнеме концесията над пристанището "Росенец". Той не пожела да навлиза в подробност преди да са излезли с общо решение за това как ще продължи работата на рафинерията, но изрази надежда, че тя ще продължи да работи както и досега.

"Моят призив към Народното събрание е преди да вземат такива решения да ги обсъдят предварително с Министерския съвет. В този случай това не беше направено", каза той.

Този договор, по начина, по който е направен, създава дългосрочни рискове за държавата, защото е дълъг и асиметричен. Не па последно място не отчита възможностите за развитие на енергийния пазар, каза той за договора с турския "Боташ". З

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
сиромах преди 8 месеца
Абе човек,как може да се чудиш как ще стане ротацията в сглобката?Все пак си академик,нещо на което много държиш да се споменава.Трябва Ви повече мъзга от нежния пол от сглобяващите партии!Дерзайте и ще последвате със сигурност едни мнооого големи патриотари на следващите избори !Хората видяха какво сте готови да направите ,но не с кожата Ваша и на вашите близки!
60
0
 
3
 
! Отговори
Флуид преди 8 месеца
Като стане ротацията, ще излезе, че ППДБ дефакто са докарали ГЕРБ на власт. Евроатлантическият планктон се обърна на 180%. Евроатлантическите ценности и цивилизиационен избор са изключително флуидни според ситуацията.
59
5
 
1
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
Няма значеие как ще стане ротацията . Единствено важно е почитателите на цибирските варвари да нямат дистъп до изпълнителната власт! Ко-***-йк-ин , зеления чорап , корнелата и тнт трябва да се държат на късата каишка за години напред.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Денков даде пример с Румъния, където ..." Само че там стана и нещо друго: в затвора са 2 /ДВАМА/ премиери, 50 /ПЕТДЕСЕТ/ министри, над 100 /СТО/ депутати, 3 /ТРИМА/ евродепутати, 400 /ЧЕТИРИСТОТИН/ кмета, ХИЛЯДИ корумпирани държавни чиновници, бизнесмени и общински служители. Шарлатаните при нас направиха обратното - строеж на огромна пералня. НИКОЙ не е вкаран в затвора! Пълна реабилитация на корупцията! Старите Борисов и Пеевски и по-новите Иванов и Петков отново са господари на нашия живот.
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Комунистчетата газ пкаят!! ха ха ха гадно ли вие? Ще ви става по-гадно..
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Национални Предатели !
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бацо му нарежда с шиши, той само изпьлнява нали за това го поставиха
54
0
 
5
 
! Отговори
Денков преди 8 месеца
Николай Денков може да е академик, но е един посредствен учен.......чел съм дисертациите му и публикациите му..............нищо особено, нищо не е открил тоя......занимава се с колоидна химия (дял от физикохимията) ..............не знам защо толкова го превъзнасят, че бил голям учен...........да бе , да..........мен не могат да излъжат, и аз съм завършил химически факултет............може да нямам докторат,но я разбирам физикохимията повече от тоя академик!
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо Не си Ходите вече Денков? Знаете ли колко сте Жалки от страни?-:((( Кого Баламосвате че " Управлявате"?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има ли дисциплина "ФИЗИКОХИМИЯ" в СУ?Кой го казва?!
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков си беше ушенце И се ползваше с блага.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До СиромасиБега бе!! Ужаст!
49
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Денков - слуга на Сатанистите.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много приказки-малко работа.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков много ги разбира тези работи. Ръси мозък отвсякъде.
46
0
 
11
 
! Отговори
Денков преди 8 месеца
Ще ни извикат в посолството за да извършим тържествената смяна на караула. Новият васал встъпвайки в длъжност ще козирува на посланика.
45
1
 
4
 
! Отговори
ХаХаХаААА преди 8 месеца
Вместо да наливате чашите, като се пишете за българи, станете и ги помете тези, както казват съседите пишман управляващи и поставете достойни и можещи хора!
44
0
 
10
 
! Отговори
Kиpo преди 8 месеца
Kak я вpътнax лoвkaтa нa napaneтa crлoбkaтa...
43
2
 
4
 
! Отговори
Не може преди 8 месеца
Министър председател да е индивид, който през живота си да не е оставил след себе си успешен бизнес направен от само него!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
ПРИЯТЕЛИ, ЧАШИТЕ СИ НАПЪЛНЕТЕ. Познавам мъката и болката на този народ. Просто, с тожва ме е дарила съдбата и Господ. А и, няма как да е иначе. Просто защото си го обичам НАРОДА НИ. Но не и неговите политици и лидери. А пък, все ще се намери някой приятел, с когото да си поговорим. Те са толкова много. Особено от ЛОВЕЧ ГРАДА. Там съм израстнал.