Как ще стане ротацията на Сглобката? Говори премиерът Денков

В управленския механизъм ще стане ясно
Обновена: 10 авг 2023 19:47 | 10 авг 2023 19:47, Йоана Цонева
72
Как ще стане ротацията на Сглобката? Говори премиерът Денков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще бъде описано в управленския механизъм между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как ще се осъществи ротацията на премиерите. Това обясни министър-председателят акад. Николай Денков в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Имаме готова законодателна, подробна и със срокове управленска програма. Остава да се дефинира механизъм как се вземат решения. Вече има подготвен такъв документ, той е представен на лидерите и очакваме решение. Там ще става дума и за това как ще се осъществява ротацията", посочи Денков.

"Аз не съм песимист, умерен оптимист съм, че това ще стане", коментира премиерът. Допълни, че смяната на премиери крие рискове, но даде пример с Румъния, където това вече се случи.

Относно работата си с Мария Габриел той коментира, че с нея няма проблем. Много по-сложно е политическото противоборство в партиите, които подкрепят правителството, което не е изчезнало, обясни той.

"За мен е важно под какво се подписват - дали то ни води в правилната посока, дали ще е полезно за бизнеса", коментира той работата на управленските партньори с ДПС.

Правителството е имало няколко разговора с "Лукойл", след като Народното събрание реши да му отнеме концесията над пристанището "Росенец". Той не пожела да навлиза в подробност преди да са излезли с общо решение за това как ще продължи работата на рафинерията, но изрази надежда, че тя ще продължи да работи както и досега.

"Моят призив към Народното събрание е преди да вземат такива решения да ги обсъдят предварително с Министерския съвет. В този случай това не беше направено", каза той.

Този договор, по начина, по който е направен, създава дългосрочни рискове за държавата, защото е дълъг и асиметричен. Не па последно място не отчита възможностите за развитие на енергийния пазар, каза той за договора с турския "Боташ". З

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Посолството : преди 9 месеца
"Лесно! Първо Тиквуний ще ги мине с 200,после Доганя ще ги подкрепи дЕалогиДжно изотзаде... После ППЛГДБТИ+ ще поемат топлите лепкави евроатлантически ценности отвсякъде :) Както и да се ротират,пак ще ги качват на парапета!"
20
2
 
3
 
! Отговори
Радостта ми преди 9 месеца
А този нали е бил заместник министър в правителството на мутрата. Сега вече му е премиерка. Те си го избраха. Тези от Парламата на България, на които мултакът беше Председател на някаква си комисия по културите. Сега пък, пожарникарят е председател на друга комисия. Така е с генералите ни. Прости, та прости. Сиромаси. Не съм беден.
19
1
 
6
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Каква сглобка , бе.................много сте зле!!!Сглобка значи да сглобиш нещо.................вашто си е чиста коалиция!!!Сглобка значи връзка , муфа, съеднинение.............сглобка не е политически термин!!!!100 % коалиция м/у ПП, ГЕРБ и ДПС...........заедно с двете сателитни партии СДС и ДБ................това виждам аз!!!
18
2
 
2
 
! Отговори
Мхмм преди 9 месеца
Договорът с турците за 13 г е ясен. Жест на Радев към Газпром за да има откъде да им минава газа към Европа. Същото е и ветото за Росенец. Спестява им таксите, ако им го вземем. Само не знам как ще работите под постоянните саботажи на този предател. Но нека не забравяме, че пп го подкрепи и излиза с клипове с вас сме?! Е, сърбайте си го сега.
17
0
 
3
 
! Отговори
Ефрейтор преди 9 месеца
Ротацията ще стане като този нагаждач роди. Мненията на аказемиците и премиерите кат него изобщо не ме интересуват. Специални поздрави за Бай Стефан и Цеца от Хотел Парк в Бургас. Ами, приятели са ми. Те не могат да ми вземат душата. Как да не ги поздрави човек. Снеговете и ветровете отдавна отминаха в нашите животи. Те предстоят за като този на снимката.
16
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Коалиция ...............стига сте лъгали хората, бе!!!Ккаква е тая дума.................сглобка???Кого лъжете, бе, лъжци и манипулатори????
15
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
ПП обещаха да изчегъркат ГЕРБ...............а тя каква стана?Седнаха на една маса, за да ядат, пият и крадат заедно.............и с турската партия ДПС!!Излъгаха избирателите си.......това е безпринципна коалиция...............махайте се!!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Браво! Истинско евроатлантическо правителство и истински евроатлантически ценности. Не е случайно, че 90те % евроатлантици у нас гласуват за него!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Новата тройна коялиция ПП, ГЕРБ и ДПС сега ще ни разкаже играта, ако не ги махнем.
12
1
 
8
 
! Отговори
оставка преди 9 месеца
Оставка на предателите от новите умни и красиви - ПП, старите мафиоти от ГЕРБ, протурската партия ДПС и двете сателитни партии СДС и ДБ..........никой не ви иска.................махайте се ..................и да има нови избори!!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Незабавна оставка! Некадърници! Бензина е 3 лева, инфлацията е до небето... Какво още трябва да стане за да се махнат тия бездарници? Във война ли да ни вкарат???
10
1
 
5
 
! Отговори
Омръзна ми преди 9 месеца
Комсомолски активисти да ни управляват! Махайте се!
9
2
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 9 месеца
На некомпетентното правителство!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков не говори. Той мънка.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде гледа? Все едно чака факс от Космоса.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голяма флегма. Мъън-мъън-мън-мъъъън.
4
2
 
11
 
! Отговори
Е как ... преди 9 месеца
Сега Денков беше отгоре, Габриел отдолу. Ще си сменят местата, Габриел отгоре, Денков отдолу. Следва и смяна на министри, смяна на шефове и отхвърляне на приетите закони и други. След 6 месеца, пак в киреча.
3
2
 
14
 
! Отговори
пфу! преди 9 месеца
тоя книжен плъх и предател български, като го видя, ми се повръща!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако си премерен оптимист, и навсякъде виждаш само плюсове - вгледай се, може просто да си вече на гробището.