Криминалист: Трудно ще бъде намерен убиецът на Алексей Петров

Дамата продължава да е под заплаха, каза Иван Савов
18 авг 2023 04:00, Анисия Иванова
30

Можем да го оприличим като класическо поръчково престъпление, то е било с извършено предварително проучване, за да може да се знае, че точно по това време на това място ще бъде обектът. И съответно физическият убиец е направил необходимото по силите си, за да елиминира и спътничката на жертвата, като Слава Богу се оказа, че тя е жива. Спецификата е, че г-н Алексей Петров се слави с това, че е експерт по сигурност и е взимал доста сериозни мерки за сигурността си, свързани със смяна на автомобили, смяна на охранителите си, виждате, че атентатът беше успешен. Това каза криминалистът Иван Савов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че начинът, по който Алексей Петров се е движел със спътничката си, показва, че е бил спокоен, тъй като покрай него не е имало охрана.

"Най-вероятно е водел личен разговор, който не е искал да стане достояние. При такъв атентат и такава стрелба с такова оръжие и такава дистанция, на която няма пряка видимост към извършителя, дори да имаше охрана - това нямаше да го спаси. Щеше да го спаси това, ако той смяташе, че срещу него се готви нещо. Той е бил възприел по-спокоен начин на живот, по-далеч от светлините на прожекторите. Не е предполагал, че срещу него се готви нещо подобно", допълни Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали се знае какво е оръжието, той поясни, че става въпрос за карабина.

"Предполагам, че тя е с оптически прицел, най-вероятно е била със заглушител. Това, че е произведен повече от един изстрел, говори, че оръжието е адаптирано да се презарежда бързо, може би е вид полуавтоматично. А дамата продължава да бъде под заплаха, защото тя е жив свидетел, не изключвам възможността и тя да е била обект, а не просто да е простреляна, защото е била с него", поясни криминалистът.

Според него трудно ще бъде намерен извършителят.

"За поръчителя нещата стоят по-различно от гледна точка на това, че едно добро проучване на последната година на Алексей Петров или по-задълбочен анализ на бизнес връзки - би могло да се стигне до евентуален поръчител, човек, който в момента има нещо за разчистване в момента. То може да бъде свързано с бизнес, може да бъде свързано с финансови взаимоотношения, които не е задължително да са от легален аспект", категоричен е Иван Савов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Показателно преди 8 месеца
Статиите за убийството взеха да изчезват. Остана май освен тази, и статията за реакцията на БСП, в която опорната точка на т'роловете е не да се коментира самото убийство а да се оплюе БСП. Това поне показва кой би трябвало да е замесен - някой от "сглобката".
25
0
 
0
 
! Отговори
Къде са охранителите преди 8 месеца
Двама украинци съобщават за стрелбата, а Алексей Петров е имал трима охранители, които са вървяли след него. Те какво са направили след стрелбата. Беж да ги няма или просто и те са замесени? Или може би вече са набелязани за ликвидиране (тихомълком). И защо не им видим поне лицата по телевизията. В нормални държави щяха да ги покажат. А не е ясно къде са изобщо.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Луканков го утрепа родната ДС, така стана и с Трактора. Радлер Чорапеску е напълно наясно, ама няма *** да го питат - ведно с кобилата си "лицето" си прави лицеви опори нейде под по-екзотични небеса, и сегиз-тогиз ни пуска по някое аватар-говорителче като бившия човек Деме....джиев да ни пуска димки и партенки от името на Негово болшевишко мракобесие.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как ще го намерят, като отдавна вече е преминал границата. А те нямат още нито заподозряни, нито задържани. Няма и да има. Най-много да хванат пак някой клошар. Имитира се "разследване", тъй като следите водят директно към ПП. Така беше и с Къро, така беше и с НЕКСО, така ще бъде и със следващите убийства.
22
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
Изобщо търсят ли го :)
21
0
 
0
 
! Отговори
тека си е преди 8 месеца
икономическо или политическо е убийството . Вече има и събрани улики, доказателства . Дали някой досега е крил доказателства и убивал с поставени лица не знам - няма съден . Няма статистика . всичко е един на друг казал , той направил, така се управлява бг . По гсм наредил, друг направил . Властта е крайна . Модела няма аналог в криминалистиката - в гората стреля и изчесва . Всичко се прави , но изчезва .
20
0
 
1
 
! Отговори
По същество преди 8 месеца
Значи всеки може да гръмне всекиго. Нямат желание или им е казано да не го търсят.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До SS - На стрелеца. Вече може и да са го трупясали.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На мен ми трави впечатление изнесеното от медиите, че първите хора, с които се е сблъскала пострадалата жена, са били МЪЖ и жена украинци, които са ЧУЛИ изстрели.1. На каква възраст е този мъж и зашо не си е в Украйба, като има забрана за излизане на мъже 18-65 г.; 2 Защо са ЧУЛИ, нямало ли е заглушителл това оръжие? и , ако е нямало, защо?
17
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
А гардовете пратихте ли на село при овцете? И повече от 10 да не им давате да пасат .Те толкова май мигът !?
16
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Чудно ми е кой ще бъде следващия труп ?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жената е простреляна защото е била в периметъра.прекалено близко..Най вероятно са се любили до някой храст а охраната е била на далеч да не ги смущава.
14
0
 
3
 
! Отговори
Зззз преди 8 месеца
То кога ли ви е било лесно ,едно поръчково убийство няма разкрито , нали все наши хора оплетени , как да има.
13
0
 
3
 
! Отговори
Зори преди 8 месеца
Въобще няма да Намерят никой.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все някога ще излезеш на светло Бойко, едва ли вечно ще си в сянка. И нека тези които мислят да играят с него имат 10 наум
11
0
 
3
 
! Отговори
Крими репортери преди 8 месеца
През телевизиите се изредиха всички опитни крими репортери - от тия дето имат изградени с годините информаторски мрежи , писали още от 90-те. Всичките намекват едно и също , използват подобни изрази - "20 годишна вражда" , "един и същ поръчител и за трите атентата" , "студено поднесено отмъщение". Самият Алексей Петров даваше по 200хил лева информация за предните атентати - и накрая обвини Боко. Уж си бяха оправили отношенията ,ама пак всичко сочи към Банкя.
10
0
 
5
 
! Отговори
Дякона преди 8 месеца
Трудно!? Никой не го търси!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що за криминалисти сте тогава? Некадърни връзкарчета с подарени дипломи и постове, които крадат народна пара. Напускайте, ненужници. Криминалистиката е сложна наука! Не е за некадърници като вас.
8
0
 
6
 
! Отговори
Инч Хай преди 8 месеца
Аз не съм криминалист,и го зная това още от вчера,че няма да се намери убиецът,защото ще каже кой е поръчителят.Следите се замитата,като се хвърлят няколко трупа водещи разледването в различни посоки.Питайте баш спеца Ботьо,и той ще ви каже същото,дори ще допълни за пореден път,че трябва да има промени в ,,закона".За кой точно закон,до сега не е казвал ботката.Важното е че ,,закона" трябва да бъде променен.Смешници,шутове,корумпета и прочие.Това е лицето на днешна България.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз съм агент под прикритие! ОП! Осветих се! Вече не съм!