Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство

От партията на Костадинов призоваха за спокойно разрешаване на спора
19 авг 2023 15:00, Анисия Иванова
183
Възраждане: Хвърлянето на димки пред палатките на ПСА е опит за убийство
Снимка: БГНЕС

В четвъртък вечер станахме свидетели на безпрецедентна провокация, като държа да отбележа, че това не е първата, а е може би четвърти или пети такъв случай. Първите бяха не в толкова голям мащаб и не толкова опасни. Група от около 30 млади мъже дойдоха и нападнаха хората, които са тук да пазят Паметника на съветската армия.

Това заяви кандидатът на „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов.

„Тук има жени, майки, дори в момента има бебе с бебешка количка. Срещу тях очевидно са изпратени провокатори, говорим за хора, които са дошли тук подготвени, с ясната цел да направят тази провокация и да предизвикат реакция от наша страна“, каза Николов и допълни, че не слагат под общ знаменател всички фенове на ПФК „Левски“.

Според него те могат да бъдат наречени и организирана престъпна група, а хвърлянето на димки и факли към палатките може да бъде разглеждано и като опит за убийство. Той твърди и че политическо лице е отишло в районното управление, където са били задържани четирима от привържениците на „Левски“, и им е осигурило адвокатска защита, съобщи БГНЕС..

Димитър Георгиев обясни, че е сред пострадалите. „Бяхме тук 6 човека – две жени и четирима мъже, когато откъм горичката видях група, добре организирана, облечени в тъмни дрехи, с маски, някои носеха и качулки, прикрити лица, боксове, други твърди предмети, факли, димки, нападнаха Паметника на съветската армия и групата, които стояхме горе“, разказа той и добави, че е бил ударен с юмручен удар в лицето.

От "Възраждане" призоваха и за спокойно разрешаване на спора около Паметника на Съветската армия.  "Нека не допускаме насилието да бъде инструментът, с който този въпрос да бъде решен", апелираха от партията на брифинг  пред паметника.

Николов коментира пред журналисти, че трябва да има дебат относно демонтажа на паметника и това е начинът за решаването на въпроса, а не чрез изпращане на провокатори. Призоваваме за спокойно разрешаване на въпросния спор, той е силно обществено значим, отбеляза той.

"Това е паметник, който съхранява историческата памет на България. Този монумент не представлява политиката на Съветския съюз, не представлява сегашната геополитическа ситуация, не е символ на политиката на Русия, а символ на хора, които са дали живота си срещу една идеология – фашизмът" посочи Николов..

"Той съобщи, че вчера от "Възраждане" са поискали среща с вътрешния министър. Отидохме в МВР, бяхме приети, проведохме разговори, за да сведем до минимум опасността при евентуални бъдещи подобни ситуации. Имаме уверението както на министъра, така и на директора на СДВР, че полицейското присъствие в района на паметника ще бъде засилено, особено през тъмните часове на денонощието", коментира Николов.

Той заяви, че палатките пред монумента ще останат, тъй като това е израз на гражданска позиция. Без значение кой каква позиция защитава, имаме право на сигурност в София, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възраждане ще управляват България. Време е
80
7
 
9
 
! Отговори
До Въпрос преди 9 месеца
Само да те светна, че подписката беше за референдум, а не против еврото. Ако народните представители ги е страх от това народа да упражни демократичното си право на избор то те не могат да се нарекат представители на народа. Биха могли да са представители на различни лични или чужди интереси, но не и на народа. А иначе ми харесва, че смяташ, че народа ни гласувал против еврото - то и те го знаят и затова го облъчват с медийна "информация" и бавят референдума.
79
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се направи графологична експертиза на подписката на Възраждане против еврото, за да се види как един човек, с имитация на различни почерци, е вписвал и подписвал 20-30 неподозиращи други и то със съдействието на лица, които имат достъп до ЕГНтата ни.
78
7
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 месеца
Да дойде Копейкин - възродения на мача в четвъртък . Шъ *** черпъ .
77
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смелите фенове на Левски нападнали жени, на възрастта на майките си. Браво, истински герои.
76
5
 
2
 
! Отговори
ЛЪЖАТ Ви преди 9 месеца
Единственото успешно етническо прочистване от руски етнос бе извършено в Узбекистан, Таджикистан, Киргистан, Туркменистан, Казахстан и изселили се от там минимум НАД ДЕСЕТ МИЛИОНА руснаци още от 1989-1991 и след това........... Аутсайдерите Чечня,Литва, Латвия, Естония, Украйна са пълен абсолютен провал като русофоби и се ОЗЛОБИЛИ......... АНГЛИЙСКИТЕ ченгета доказано умишлено укриват расистки престъпления срещу бели англичани като убийства,линчуване,сексуално робство.........Победи Маркс-Антифа
75
4
 
1
 
! Отговори
Забавно е когато преди 9 месеца
щурмоваците на едните се сблъскат с щурмоваците на другите.И настава вой:ама нашите щурмоваци са добрите,те в миналото донесоха промяната на жълтите павета. Да,но другите отговарят-нищо подобно,ние блокирахме кръстовищата и хвърляхме яйца и домати по държавни институции,ние сме добрите.Истината за обикн0вения човек е,че трябва да се обособи място където политическите психари да "протестират", а не на улиците и площадите да пречат на хората.Право на протест-да,но не да пречиш на другите
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знаех,че украинците са окупаторитеТе са били тук в България ,през ВСВ много сте зле,но явно сте прави пак са окупирали черноморието с джиповете си.Правят бомби на сервитьорите и не си плащат сметките,видяно с очите ми.
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой от пишещите толкова се страхува от Възраждане, че пише пост след пост, монолог един вид. Препоръчвам му да си говори сам срещу огледалото, колкото и да е грозен и да не цапа форума с плюнките си.
72
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Паметника съхранява историческата памет на комунистите и на техните злодеяния в България. Колко българи трябва да измрат за да проумеете *** продажни ?
71
7
 
12
 
! Отговори
Копейкин е комунист преди 9 месеца
лансиран от Кремъл, за да смучат руските компании от България до безкрайност. Така България финансира Русия и войната в Украйна.
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да разбирам от коментарите,че сте за насилието,а иначе сте за Истамбулската конвенция.Егати лицемерите.Когато ви направят ,татуираноте със свастики фенове на ФекAлния клуб,не искам да споменавам името на Апостола,колите на пастет,ще има вой до бога.
69
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бранят монумент на окупатор, а се наричат патриоти?!?! На това му се казва шизофрения.
68
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копейкин е държавен предател и златен пръст на Митрофанова
67
6
 
9
 
! Отговори
Иво преди 9 месеца
Коепйчице заповядай в четвъртък на стадиона, да ти покажем нашата "подкрепа" 😃 😃 😃
66
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Тия от *** що не се гръмнат, да не се мъчат
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато Възраждане пуска димки, това не се брои, що така? Под Рундьовия чадър ли са пак?
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До кога ще позволяваме и търпиме Руски агенти в България? Вижте как действат в Англия с привърженици на Възраждане!!
63
4
 
8
 
! Отговори
.!. преди 9 месеца
Позор в палатки пред позора...
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смях. Уж "националисти", а защитават паметника на безродната армия. И пародията бухахахах