Божанков: Радев има два режима на работа, при редовен кабинет - всички ще умрем

Той припомни, че президентът е правил лицеви опори в клубове на Алексей Петров
21 авг 2023 15:21, Нели Христова
162
Божанков: Радев има два режима на работа, при редовен кабинет - всички ще умрем
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев откри кампанията за втория си мандат като правеше лицеви опори в клубовете по карате на убития Алексей Петров.

Това напомни депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков пред NOVA.

Така Божанков отговори на настояването на Радев да се отговори на въпросите дали Алексей Петров е съставил коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ.

През 2021 г. Радев наистина откри кампанията си като демонстрира 50 лицеви опори на турнира "Карате оупън" в София. Той бе организиран от федерацията по карате, чийто президент бе Алексей Петров.

"Президентът има два режима на работа. Когато има служебен кабинет е щастлив. Когато няма - държавата ще фалира и всички ще умрем.

Радев има три тези, които лансира. Първата е, че някой посяга на властта. Нека му припомним, че това сега е редовен кабинет, а неговите служебни правителства назначаваха дори редови горски служители. Служебните кабинети на Радев се държаха като мародери", коментира още Явор Божанков. Той припомни газовия договор с турската компания "Боташ" както и заговори за далавери на служебни министри.

"Да си спомним съветника му Копринков и как едни хора като влязат в политиката бедни и на роднините им рязко им потръгва. Докато седи на масата с руския консул Георги Гергов, Радев да има едно наум", добави депутатът от ПП-ДБ.

"Втората му теза е, че всички са безробдиници. Безродник е човек, който заема винаги руската, а не българската и европейска позиция", добави Божанков.

"На Радев отговор трябва да се даде институционален. Импийчмънт е възможност, но най-вече народното събрание да преразгледа правата му да кадрува. А ако има руска връзка НС трябва да преразгледа правомощията", добави депутатът.

Народните представители дължат извинение за недомислените промени, които дават възможност за конфискация на автомобили, каза още Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
3
 
! Отговори
Накратко : преди 8 месеца
Божанков има два режима на работа - единия е в служба на Козяк, а другия режим е почивка с канабис и мариXYaна в Ротердам... Така е демократично :)
139
3
 
3
 
! Отговори
божанката, преди 8 месеца
ТОВА БЕЗМОЗЪЧНО МЕКОТЕЛО ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА ОТ СЕБЕ СИ, А НЕ ДА РАЗДАВА АКЪЛ. ОТ ТАКЪВ АКЪЛ КАТА НЕГОВИЯ СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ, А ЩЕ СТАВА ПО-ЗЛЕ- ХОРА , МИСЛЕТЕ 2-3 ХОДА НАПРЕД- КАКВО СЛЕДВА.
138
6
 
4
 
! Отговори
Радев е компакт диск преди 8 месеца
НА КРЕМЪЛ ! КАКВОТО Е ЗАПИСАНО НА ДИСКА, ТОВА ЧУВАМЕ !
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От фурнаджийски лопати мнение не искам
136
7
 
8
 
! Отговори
Радев е пътник преди 8 месеца
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
135
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ми е ясно какво прави този ке ле ш в парламент ?
134
3
 
6
 
! Отговори
Макак преди 8 месеца
Макак
133
4
 
2
 
! Отговори
Макак преди 8 месеца
До Анонимен 105 - Радев може да прави коремни и даже да кара самолети. Проблемът е в това, че и *** прави коремни и кара колело, но не я правят директор на цирка.
132
2
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 8 месеца
Трудно ми е да определя кой от двамата ми е по-гнусен - Радев или Божанков. Подли двулични използвачи.
131
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде, да успокоим Радев за остаталата част от мандата му, като премахнем служебните, президентски правителства от Конституцията! Да си знае, че не му се полага власт и да са не се напъва да сваля редовни празителства, за да си състави лично, служебно! След 2-рия мандат , да си направи партия, да стане 3-ти и да преговаря с Бойко или Киро дали пък няма да харесат aepocеляндyp, ощетил държавата с пари и апартаменти, заради любовница, да им стане koaлиционен партньор!?
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баща му трябва да го ошамари публично.
129
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неврастенията на смешния Божанко му личи от километър.Този дж.енди дУпедат просто трябва да се лекува.И да се учи на труд ,защото такива хрантутници си имаме в изобилие.
128
1
 
6
 
! Отговори
ТТттт преди 8 месеца
До АнонименНе неговата а на баща му, този няма толково ум
127
7
 
19
 
! Отговори
обективен преди 8 месеца
Безполовото полумъжленце Яворчо се опитва да привлече вниманието върху своето жалко същество ,като хули ген.Радев и си измисля някакви истории.Някой знае ли какво е Божанката извън политиката?НИЩО!Укрофила и атлантика Яворчо не е влизал в час по физическо и никога не е правил лицеви опори.Иначе щеше да знае ,че лицеви опори могат да се правят и в парка.Жалко и объркано мишле.
126
15
 
7
 
! Отговори
666 преди 8 месеца
Радев да си ходи....
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Да 128 - Уф, де да беше така, поне три теми има вече за Зельо, в една заплашва, в друга с някакви победи се хвали...... НЕма отърване!
124
11
 
19
 
! Отговори
Да преди 8 месеца
Първи ден без нищо за Украйна и Зеленски?!Това значи че хунтата в Киев яде як бой на фронта.
123
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 125 - Тоя вчера беше от БСП, днес е от ППДБ, утре не се знае, ще видим. От пеперудките е.
122
3
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
До 126: те 99% от депутатите ни обиколиха повече партии за 5 години отколкото майките им комшии преди да ги заченат! Всеки депутат е сменил поне 5 пъти боята и 20 пъти резбата. Така се омешаха, че ако ги пуснеш в една обща каца като Мажоритарен вот и никой няма да гласува защото няма да знае за кого. Сега поне си знаят партия Х и толкова, а че в нея 50% са от тия които до вчера мразихме няма значение.То не, че и партиите имат като гледаме как ПП-ДБ се просна като Ленче пред парапета Бойко и Герб
121
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя не беше ли от БСП бре?